The Peoples Poncho logo.png
  • png

The People’s Poncho houdt je droog, ook als het regent dat het giet

Amsterdam - 12 oktober 2016 - We zijn drukker dan ooit en daarmee vaker onderweg dan ooit. De technologie heeft er voor gezorgd dat dit steeds eenvoudiger wordt, maar ondanks deze vooruitgang hebben we het weer nog steeds niet onder controle. Ook zijn we door dit hoge tempo steeds minder goed voorbereid op slecht weer. Dit heeft invloed op ons fietsgedrag, we komen soms zelfs niet eens de deur uit als het regent. The People’s Poncho brengt hier verandering in met hun innovatieve en handzame poncho’s.

The People’s Poncho is geïnspireerd op het leven in Shanghai, China waar locals zich ook in de  stromende regen van A naar B verplaatsen zonder nat te worden. Het is onze missie om iedereen een betaalbare en duurzame poncho voor iedereen beschikbaar te maken die 100% waterdicht en van hoge kwaliteit is. Ook is deze poncho zo licht en klein op te vouwen en te verpakken, dat je deze altijd eenvoudig mee kan nemen.

Na verschillende testversies is er een design ontstaan dat in de behoefte voorziet van mensen over de hele wereld. Door materiaal na materiaal te proberen en ontwerp na ontwerp te testen, zijn we uitgekomen op een poncho waar we trots op zijn en waarmee we iedereen met vertrouwen op pad kunnen sturen door de stromende regen.

Het logo - 雨伞 - betekent ‘tegen de regen’. We willen vasthouden aan deze Chinese karakters, omdat het idee in China is ontstaan. Ook willen we hiermee laten zien dat 35% van de Chinese karakters eigenlijk pictogrammen zijn. De 伞 betekent ‘paraplu’ en heeft de vorm van een paraplu. Vergelijkbaar heeft de 雨 vier regendruppels en betekent regen. Tegen de regen dus.

The People’s Poncho is erg goed ontvangen rond de wereld in steden als Mexico Stad, Kopenhagen, Londen, Singapore, Virginia en Lille. Ook in Amsterdam is The People’s Poncho al enige tijd verkrijgbaar bij Workcycles en ReCycle. De komende tijd zal de poncho verder uitgerold worden over Nederland en België en bij jou in de buurt te koop zijn.

De nieuwe voorraad ligt eind oktober in de winkel en is tevens verkrijgbaar in The People’s Poncho webshop.

Meer info over The People’s Poncho vind je op de website thepeoplesponcho.co.uk. Bekijk wat gebruikers van de poncho vinden op Instagram: @thepeoplesponcho.