Pure Cycles brengt hun nieuwe road bike en stadsfiets naar Europa

Het kantoor in Rotterdam breidt uit om meer mensen in Europa aan het fietsen te krijgen

Het verhaal

Pure Cycles brengt twee nieuwe modellen fietsen naar Europa. Een road bike in twee uitvoeringen en hun stadsfiets in vier uitvoeringen. De oprichters van Pure Cycles zijn al vrienden sinds dat ze baby’s zijn en groeiden samen op in het zuiden van Californië waar ze altijd of op de fiets zaten, of rond hingen of droomden van een beter wereld voor fietsers. Het rond hangen is ondertussen over en de twee hebben de afgelopen zes jaar hun droom werkelijkheid gemaakt door meer dan 100.000 fietsen te verkopen. Meer info over de oprichters vind je hier.

Nieuwe fietsen van Pure Cycles in 2017:

De klassieke stadsfiets met de modern maatstaven voor bouwkwaliteit. Check de fietsen hier. De nieuwe Veleta & Bonette modellen zijn  lichter en sterker dan fietsen uit dezelfde prijsklasse door het gebruik van chromoly staal. Ook is er ruimte voor een bagagedrager en spatborden zodat je ze ook als stadsfiets zou kunnen gebruiken. De naar verhouding goedkope Shimano Claris 16-versnellingen zorgt er voor dat je zowel stijlen heuvels kan beklimmen als met overtuiging de eindsprint kan winnen. Foto’s vind je in de perskit.

De Pure Cycles stadsfietsen zijn er in vier varianten en zijn gemaakt voor het leven in de stad naar bijvoorbeeld je werk, maar ook om de weg af te gaan de single track op. Elk model heeft 8 versnellingen om de steilste heuvels in de stad op te komen en heeft schijfremmen om bij alle weersomstandigheden veilig tot stilstand te komen. De dubbele kettingkast zorgt er voor dat je ketting er netjes op blijft liggen, ook bij de grootste hobbels. De WTB Slick 700x32c banden zorgen daarnaast voor een goede wegligging en directe sturing. Ook op deze fietsen kunnen uiteraard een bagagedrager en spatborden worden gemonteerd om droog spullen mee te vervoeren. Foto’s vind je in de perskit.

Pure Cycles evenementen

30 juli - 2 augustus: Eurobike in Friedrichshafen, Duitsland

Meer over Pure Cycles lees je hier