Aankondiging van Rapha Rides - Amsterdam 2 t/m 4 juni

Een wereldwijde serie evenementen ter ere van fietscultuur

Rapha Rides is een rondreizend verzameling van evenementen en fietsritten, waarbij in 20 geselecteerde steden over de hele wereld, de fietssport wordt gevierd. Rapha Rides start in mei en reist gedurende de hele zomer naar 19 steden op 4 continenten. Rapha Rides is in het leven geroepen om de mensen en ideeën, die de fietssport zo uniek maken, in het zonnetje te zetten. Alle weekenden bestaan uit meerdere ritten, films, presentaties, en feestjes die worden georganiseerd in en rondom de Rapha Clubhouses. Van elke stad waar een Rapha Ride plaatsvindt, zal ook een eigen film worden gemaakt. Alle films worden verzameld op rapha.cc/rides en worden gecreëerd om bewoners van de respectievelijke steden aan te spreken maar ook de stijl van fietsen op elke locatie te tonen aan een wereldwijd publiek.

Ritten – ​Onder aanvoering van zorgvuldig geselecteerde lokale fietsers verzorgt elk Rapha Clubhouse ritten gedurende het weekend van het evenement in zijn stad. Alle ritten staan model voor de beste en bekendste routes en pleisterplaatsen die een locatie te bieden heeft. Er zijn ritten voor elk niveau, van korte rondjes in en rond de stad, tot ‘Transfer Rides’, of ritten met een overnachting voor de meer avontuurlijk ingestelde fietsers. Alle routes worden online vastgelegd en verzameld, als onderdeel van een Rapha Rides Roadbook, een digitale city riding guide met downloadbare ritten.

Presentaties en vertoningen – ​Een serie van presentaties en debatten over verschillende onderwerpen worden gehouden in de Clubhouses tijdens de weekends, altijd met een sterke band met de plaatselijke fietskennis en -cultuur en voorzien van verrassende gastoptredens van lokale helden.

Amsterdam:​ van 2 t/m 4 juni komt Rapha Rides naar Amsterdam, met als doel de verschillende fiets communities nog verder te verbinden en een toonbeeld te zijn van de diverse en levendige fietscultuur die Nederland rijk is. Rapha organiseert evenementen, ritten, en workshops voor fietsers van alle disciplines en niveaus. Deze clinics worden onder andere gegeven door voormalig profrenner Rick Flens, maar ook huidig veldrij-prof bij de elites Sophie de Boer zal workshops voor haar rekening nemen. Chefkok Henrik Orre biedt een kijkje achter de schermen in de keuken van Team Sky, en de eeuwige strijd tussen oud en modern wordt vormgegeven in een discussie over de voordelen van stalen versus carbon fietsen. Met ritten voor elk type fietsers viert Rapha 200 jaar fietshistorie: van een tweed-ride met een speciale categorie voor ‘Hoge Bi’s’, een feest met poëzie en muziek, en een nachtelijk rit met overnachting en kampvuur voor de avonturiers, en een 12-uurs teamrit voor de meest geharde Hollandse stoempers. Een feestje in samenwerking met Strongher, het initiatief van Marianne Vos en andere vrouwelijke profs, zal alle dames eren die aanvoerder zijn van vrouwelijke fietsgroepen in het land. Als afsluiter worden alle deelnemers van de verschillende Rapha Rides uitgenodigd voor een afsluitend feest en de daarbij behorende rit. Voor meer informatie en een overzicht van alle evenementen klik hier.

Locaties - Osaka | Paris | Sydney | Milaan | Boulder | Amsterdam | Seoel | Düsseldorf | San Francisco | Tokyo | New York | Manchester | Kopenhagen | Taipei | Berlijn | Los Angeles | Melbourne | Seattle | Chicago

Contact:

Benelux: Marit Huisman - [email protected] (+31 (6) 30373346)

Content folder

Video's

Korte trailer

Lange trailer

Rapha Rides Amsterdam - Trailer

Over Rapha

Rapha is in 2004 opgericht als reactie op een groeiende behoefte naar stijlvolle, high-performance fietskleding. Inmiddels biedt Rapha producten voor elke fietser, van stedelijke fietsforenzen tot professionele teams op wereldniveau, en verlegt daarbij continu de grenzen van innovatie in fietskleding. Daarnaast onderhoudt Rapha een wereldwijde community van gepassioneerde fietsers die samenkomen als leden van de Rapha Cycling Club (RCC), in zijn soort de grootste club ter wereld. Rapha’s eigen bedrijfsmodel, waarbij zij rechtstreeks in contact staan met hun eindgebruiker, en unieke merkwaarden komen tot leven in het reisaanbod en in het wereldwijde netwerk van Clubhouses waarin detailhandel, café- en fietscultuur onder één dak zijn samengebracht.

Favicon for facebook.com Rapha Clubhouse Amsterdam facebook.com
Favicon for pages.rapha.cc Rapha Rides Amsterdam pages.rapha.cc

Over Twotone Amsterdam

The roots of Twotone go back in 2007, when Twotone’s founder – Jon Woodroof – cofounded a fixed-gear focused bike shop in Atlanta, GA named No Brakes. His clothes nearly always matched his track bike & he earned the nickname Twotone. Jon cut his teeth on promoting his own shop, the brands they sold, and even suppliers, athletes, and other organisations they partnered with all before Instagram!

Those entrepreneurial roots grew into the hold your line, you'll be fine full-send approach to how we run our business today. A 10-year-old nickname became a Dutch BV in 2014 & Twotone has become THE one-stop-shop for cycling-savvy sales, marketing, and PR across Europe in the USA.

Over the course of the past nearly 9 years of helping brands find their way & have their say, we’re grateful for the successes, lessons, and trust! Schedule a meeting to learn more!

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste Twotone Amsterdam nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL