Team ZWATT start zending vermogensmeters na succesvolle crowdfunding campagnes

Ze nemen hiermee de volgende stap om vermogensmeters goedkoop beschikbaar te maken voor alle fietsers

Kopenhagen, 20 juni 2017 - Team ZWATT start met verzenden van hun vermogensmeters naar backers van hun crowdfunding campagnes op Kickstarter en Indiegogo. De Deense startup, ontstaan uit SENSITVUS Gauge, heeft als doel om de meeste competitief geprijsde vermogensmeters op de markt te brengen en tegelijkertijd de best mogelijke precisie te leveren voor een superieur product. Het abonnementsmodel zorgt voor volledige ondersteuning voor de gebruiker. De hiermee verkregen data wordt weer gebruikt om de vermogensmeters verder te verbeteren.

Een van de belangrijkste doelen is om de vermogensmeters zo goedkoop mogelijk te houden. Team ZWATT doet dit door de productie te verplaatsen naar Azië en door de laatste kwaliteitstesten uit te voeren  in hun eigen lab in Kopenhagen. Een andere manier waarop ze de prijs laag weten te houden is door de vermogensmeters direct te verkopen aan de consument via Indiegogo of hun eigen website TeamZwatt.com. De mogelijkheid om de vermogensmeters te kopen via Amazon zal in de nabije toekomst volgen.

Over-the-air updates

De vermogensmeters van Team ZWATT krijgen, net als bijvoorbeeld elektrische auto’s, over-the-air firmware updates met de Team ZWATT app, die nu verkrijgbaar is voor Android en iOS. Dit zorgt ervoor dat de vermogensmeters na verloop van tijd steeds beter en preciezer worden met de data die verzameld wordt. Omdat iedereen die het product koopt ook een abonnement krijgt, is het mogelijk om alle vermogensmeters in de gaten te houden. Hierdoor is het eenvoudiger om problemen die ontstaan op te lossen en blijven de krachtmeters in ontwikkeling lang nadat je deze op je fiets hebt geïnstalleerd.

ZPIDER

De eerste ZPIDERs met sensoren in beide traparmen zijn afgelopen maand naar backers gestuurd en de rest zal volgen in juni. De reacties tot nu toe zijn erg positief geweest. Deze partij had in eerste instantie geen goede links/rechts balans, bleek uit verkregen data van rijders. Dit was eenvoudig te verhelpen met een firmware update. Wat goed het belang laat zien van over-the-air updates. Daarnaast introduceert Team ZWATT nieuwe opties voor de ZPIDER vermogensmeter: een 170 mm en een 175 mm lange traparm. Dezen zijn nu beschikbaar en zullen binnenkort geleverd worden.

ZIMANOX

De goedkopere vermogensmeter van Team ZWATT met alleen een sensor in de linker traparm, de ZIMANOX, wordt ook op dit moment verscheept naar klanten. Begin mei werd er nog een probleem gevonden in het dagelijks gebruik met de nauwkeurigheid. Meer tests waren nodig om de nauwkeurigheid zo goed mogelijk te maken. Binnen een maand ontwikkelde het team een nieuw kalibratie tool en algoritme. Dit zorgde ervoor dat de krachtmeters weer voldeden aan het hoge kwaliteitseisen van Team ZWATT .

Over Team ZWATT

Het team wordt geleid door SENSITIVUS Gauge uit Kopenhagen. Deze startup ontwikkelt geavanceerde elektronica voor andere fietsmerken in de vorm van OEM producten. Team ZWATT is de tak van het bedrijf dat onder eigen merk producten uitbrengt. De eerste producten uit deze lijn zijn onder andere hun vermogensmeters die verwerkt zitten in traparmen.

 

Beide vermogensmeters zijn nu beschikbaar: De ZPIDER voor €499,- en de ZIMANOX voor €339,-. Bij beiden zit een abonnement van 24 maanden waarbij je €4,46 betaald als je er voor kiest je data te delen of €8,92 als je besluit dit niet te doen.

Ik heb net mijn ZPIDER geïnstalleerd en heb er 230km mee gereden dit weekend! Ik ben blij dat ik kan zeggen dat ik heel erg onder de indruk ben tot nu toe! Installatie was erg eenvoudig en de verbinding met mn Wahoo werkt perfect. Bedankt Team ZWATT! @Thejasonhearne (Instagram)

 

Favicon for twotone-ams.pr.co Team ZWATT - perskit twotone-ams.pr.co
Favicon for indiegogo.com Team ZWATT - Indiegogo indiegogo.com
Favicon for teamzwatt.com Team ZWATT - FAQ teamzwatt.com