Komoot wil wereldwijd de perfecte route uitbrengen

De fiets- en wandelnavigatie startup uit Berlijn rolt hun strategie verder uit om internationaal door te breken

Berlijn, 20 juni 2017 - Voor miljoenen mensen is komoot onmisbaar voor navigatie door de natuur en buiten de stad. Voor de onverschrokken ontdekkers, ervaren off-roaders en degenen die hun eerste racefiets hebben gekocht is de route plan technologie van komoot ideaal om routes nog beter en eenvoudiger te vinden, te plannen en te delen voor de ultieme outdoor ervaring.

 

De meeste routeplanners baseren hun routes op de snelste manier om van A naar B te komen met de bestemming als belangrijkste doel. Komoot is anders: De app focust op de ervaring van de route zelf. Gebruikers kunnen de ondergrond, het hoogteprofiel en de hoogtepunten waarlangs ze gaan zelf bepalen. Zie hoe dit werkt op de video hieronder.

Komoot - The Best Route Planner Out There

Nu wil komoot uitbreiden naar andere landen en meer voet aan de grond krijgen. Ze doen dit door de samenwerking op te zoeken met partners als Wahoo Fitness, waarmee ze afgelopen jaar een API-integratie hebben ontwikkeld. Ook zijn ze samenwerkingen aangegaan met influencers zoals Laura Scott, Juliet Elliot en Jesse Carlsson. Komoot staat op dit moment open voor nieuwe samenwerkingen in andere landen.

We helpen onze gebruikers de beste fiets- en wandelroutes te vinden en we stellen iedereen in staat om meer van de wildernis te ontdekken. Nadat we de meest populaire bron van inspiratie zijn geworden voor fietsers en wandelaars in Duitsland is het tijd om de rest van de wereld te veroveren en andere markten te gaan ontdekken. Tobias Hallermann, co-founder of komoot

Belangrijkste kenmerken van komoot:

Oppervlakte types - Met oppervlakte types kunnen komoot gebruikers precies zien over welke soorten oppervlaktes een geplande route gaat: Wil je door de modder? Plan een mountain bike route. Wil je kasseien en paadjes ontwijken? Plan een route voor je racefiets en blijf op de strak geasfalteerde wegen. Kortom, check elke centimeter van je route voordat je op pad gaat. Deze informatie is van onschatbare waarde voor het plannen van uitgebreide ritten. Daarnaast is het een zegen voor de opkomende populariteit van gravel ritten.

On-the-go route planning - Wanneer je een route plant, synchroniseert deze automatische met al je apparaten wanneer je deze opslaat. Voor gebruikers die komoot voor sporttrainingen gebruiken kan de app de routes helemaal aanpassen om perfect aan te sluiten op die specifieke sport. Routes kunnen aangepast worden voor een optimale ervaring, of het nu om een rit op de racefiets gaat, extra modder paadjes voor met de mountainbike of rustig glooiende paden voor wandelaars.

 

Turn-by-turn navigatie - Nadat je een route gepland hebt zorgt de app dat je niet de weg kwijt raakt. Komoot’s navigatie technologie, die specifiek is gemaakt voor outdoor, is de beste op de markt. De weg vinden is eenvoudig met navigatie op het scherm of gesproken navigatie. De routes zijn compatible met de Wahoo Fitness ELEMNT en BOLT, evenals een groot aantal andere Bluetooth apparaten.

Offline kaarten - Wanneer een gebruiker op zijn rit of wandeling geen internet heeft, kan deze de route van te voren downloaden. Komoot werkt daarmee volledig zonder mobiel bereik en zorgt er dus voor dat zelfs je meest afgelegen avonturen op het juist pad blijven.

 

Uitnodigen en delen met vrienden - Komoot is ook een sociaal platform. Je kan vrienden uitnodigen voor avonturen en ze weer taggen in die avonturen. Ook kun je foto’s, hoogtepunten en tips van eerdere ervaringen delen. De app heeft ook volledige ondersteuning van GPX-bestanden. Hiermee kunnen routes die eerder met andere app gemaakt zijn geüpload worden en kun je komoot gebruiken als dagboek gebruiken voor je outdoor ervaringen.

Over komoot

Als Europa’s grootste outdoor app zorgt komoot ervoor dat meer dan drie miljoen fietsers en wandelaars meer kunnen ervaren van de outdoor. Sinds de lancering in 2010 is komoot geroemd voor zijn unieke routeplanner voor fietsers, wandelaars en mountainbikers, turn-by-turn stem navigatie en hoge kwaliteits offline kaarten. Komoot is al herhaaldelijk verkozen tot een van de beste apps door zowel Apple als Google. Internationale merken en drukke toeristenbestemmingen werken samen met komoot om inspirerende content, gepersonaliseerde routes en navigatie technologie aan hun klanten te leveren.

Favicon for twotone-ams.pr.co Komoot - Persmap twotone-ams.pr.co
Favicon for komoot.com Komoot - website komoot.com
Favicon for play.google.com Komoot - Android App store play.google.com
Favicon for itunes.apple.com Komoot - App Store itunes.apple.com

  • png
  • png
  • png
  • png
  • png