Wahoo Fitness introduceert de nieuwe ELEMNT MINI

Aangedreven door belangrijke updates in de companion app wordt deze nieuwe gestroomlijnde fietscomputer toegevoegd aan de veelgeprezen ELEMNT fietscomputer familie

Rotterdam, 1 augustus 2017 - Wahoo, de leider in workout apps en fitnessapparatuur die samenwerkt met je smartphone, kondigt de ELEMNT MINI aan, de nieuwste telg van de alsmaar groeiende collectie van innovatieve en industrie leidende fietscomputers.

De nieuwe ELEMNT MINI is een op zichzelf staande draadloze fietscomputer die een goedkoper alternatief biedt aan fietsers. Wanneer je de ELEMNT MINI gebruikt met de ELEMNT companion app is het mogelijk om een breed scala aan gegevens vast te leggen zoals cadans, hartslag en bijvoorbeeld notificaties van je telefoon. Ook is het op deze manier mogelijk om real-time fietsgegevens te delen met je vrienden en familie met de verbeterde Live Track mogelijkheid van Wahoo.

Naast de uitgebreide functionaliteit is de ELEMNT MINI net zo gebruiksvriendelijk en innovatief als je van Wahoo gewend bent met de vlaggenschip ELEMNT en de aerodynamische ELEMNT BOLT. Voor de companion app geldt uiteraard hetzelfde. De app is baanbrekend in de manier waarop je met een fietscomputer om gaat en zorgt voor de beste gebruikerservaring bij het installeren, aanpassen en verbinden van de fietscomputer.

De ELEMNT MINI is uitgerust met twee gestroomlijnde knoppen en een 1.8” LCD scherm. Het kleine ontwerp maakt hem uiterst licht met 31.2 gram. Hij heeft Bluetooth en ANT+ technologieën ingebouwd waarmee je hem kan verbinden met alle bestaande Wahoo sensoren. Andere sensoren volgen spoedig. Zo kun je hem verbinden met de RPM snelheidsmeter (die bij de ELEMNT MINI is inbegrepen), de RPM cadansmeter en de TICKR hartslagmeter (die apart worden verkocht) voor wielrenners die speciale wensen hebben voor welke data gemeten wordt.

Centraal in deze portemonnee-vriendelijke en uitgebreide ELEMNT MINI is Wahoo’s verbeterde Live Track functionaliteit die ervoor zorgt dat anderen de gebruiker in de gaten kunnen houden. Ze kunnen onder meer zien waar de rijder zich op dat moment bevindt en waar hij geweest is. Daarnaast kan ook nog andere data worden bijgehouden zoals snelheid, hartslag en cadans die naar de fietscomputer wordt verzonden.

De nieuwe MINI is een belangrijk onderdeel van de Wahoo ELEMNT fietscomputer familie. Dankzij de Wahoo ELEMNT companion app is het mogelijk om de krachtige, maar simpele, Wahoo Fitness gebruikerservaring naar een hele nieuwe categorie rijders te brengen die meer op hun portemonnee letten. Tegelijkertijd kunnen we dezelfde functionaliteit bieden die professionele atleten graag willen. Jose Mendez, directeur productmanagement voor fietsproducten van Wahoo Fitness

Gebruik met smartphone:

 • Met Bluetooth of ANT+ kun je een cadans-, snelheids- of hartslagmeter aansluiten.
 • Smartphone notificaties worden weergeven.
 • GPS Ride Tracking en Live Tracking zijn ingeschakeld.
 • Een overzichtsbestand met volledige rit historie (zoals de route en hoogteprofiel) beschikbaar na de rit.

Gebruik zonder smartphone:

 • Verbind de MINI met de bijgevoegde Wahoo snelheidsmeter om de snelheid, afstand en tijd te tonen en bij te houden.
 • Verbind de MINI met ANT+ cadans-, snelheids- of hartslagmeter (gebruik van Wahoo sensoren wordt aanbevolen voor een optimale ervaring).
 • De MINI geeft alleen een samenvatting van de beschikbare data aan het einde van de rit.

De Wahoo ELEMNT MINI is vanaf nu verkrijgbaar voor €89,99. Kijk op dedigitalesporter.nl voor alle verkooppunten. De ELEMNT companion app is gratis beschikbaar voor Android en iOS.

Over Wahoo Fitness

Vanuit Atlanta heeft Wahoo Fitness een volledig ecosysteem ontwikkelt van apps, sensoren en apparaten voor hardlopers, fietsers en fitness enthousiastelingen. Wahoo’s prijswinnende lijn van Bluetooth Smart producten bevat onder andere de KICKR en KICKR SNAP indoor fietstrainers, de ELEMNT en ELEMNT BOLT slimme gps-fietscomputers, ‘s werelds eerste smartphone verbonden fietscomputers en de TICKR familie bestaande uit de TICKR, TICKR Run en de TICKR X, die cardiotraining combineren met geavanceerde bewegingsanalyses. Meer informatie over alle producten van Wahoo vind je op www.wahoofitness.com.

Over 2moso

2moso is één van de top distributeurs in de Benelux van innovatieve en exclusieve accessoires voor mobiele elektronica. 2moso is een onmisbare schakel in de mobiele elektronica accessoires markt sinds 2005 en dankt hun leidende rol aan de vele competenties, waarvan exclusiviteit altijd voorop staat.

Video persmap

 • jpg
 • jpg
 • jpg
 • jpg
 • jpg
 • jpg
 • jpg
 • jpg