Wahoo Fitness introduceert Geplande Workouts voor de ELEMNT & ELEMNT BOLT

De ELEMNT & BOLT fiets computers van Wahoo ondersteunen met een update vanaf nu gestructureerde workouts van industrie leiders in begeleid trainen TrainingPeaks en Today’s Plan

Rotterdam - 23 augustus 2017 - Wahoo Fitness, de marktleider in workout apps en fitnessapparaten die samenwerken met je smartphone, neemt een grote stap voorwaarts en introduceert Geplande Workouts. Deze unieke update brengt de trainingen van TrainingPeaks of Today’s Plan direct naar de Wahoo ELEMNT en ELEMNT BOLT.

Deze update zorgt ervoor dat je automatisch een week lang gestructureerde trainingen van TraningPeaks of Today’s Plan op je ELEMNT GPS fietscomputer kan zetten. De trainingen begeleiden atleten door een reeks van gerichte intervallen gebaseerd op vermogen, hartslag of cadans. Dit zorgt ervoor dat amateurs en professionals de optimale trainingen krijgen doordat deze helder vanaf de fietscomputers gepresenteerd worden.

“De integratie met TrainingPeaks en Today’s Plan zorgt voor een verbeterde samenwerking tussen de atleet en zijn coach,’ vertelt Chip Hawkins, de CEO van Wahoo Fitness. “We zijn trots op onze samenwerking met coaching platforms die er voor zorgen dat atleten de mogelijkheid krijgen om met bewezen trainingsprogramma’s aan de slag te gaan waarmee races gewonnen worden. Het is ons doel om atleten te begeleiden door hun trainingen en de resultaten online te delen met hun coaches.”

Nadat de training begonnen is, zorgen de LED’s op de ELEMNT en ELEMNT BOLT ervoor dat de gebruiker kan zien wanneer een interval begint en hoe hun workout zich verhoud tot hun doelen. Atleten hebben de mogelijkheid om intervallen te starten, stoppen, pauzeren of over te slaan om zich aan te passen aan training omstandigheden. Ook kunnen ze ervoor kiezen hun training binnen af te maken op een KICKR of KICKR SNAP Smart Trainer. Daar komt nog bij dat beide fietscomputers vanaf deze update uitgerust zijn met ANT+ FE-C om ook met niet Wahoo trainers gebruikt te kunnen worden.

Wanneer atleten geen TrainingPeaks of Today’s Plan account hebben krijgen ELEMNT (BOLT) gebruikers toegang tot bestaande workouts, waarvan twee FTP testen en drie unieke interval sessies die gebruikt worden door Team Sky. Deze unieke trainingen zorgen ervoor dat atleten de kans krijgen om de training routines af te werken die Team Sky gebruikte in aanloop naar hun overwinning in de Tour de France van 2017.

De Wahoo ELEMNT geplande workouts zijn vanaf nu beschikbaar als een firmware en companion app update.

Klik hier voor afbeeldingen en het overzichts PDF van de update

Over Wahoo Fitness

Vanuit Atlanta heeft Wahoo Fitness een volledig ecosysteem ontwikkelt van apps, sensoren en apparaten voor hardlopers, fietsers en fitness enthousiastelingen. Hun prijswinnende lijn van slimme Bluetooth producten bevat de KICKR en KICKR SNAP indoor trainers, de ELEMNT en ELEMNT BOLT GPS fietscomputers, ‘s werelds eerste smartphone connected fietscomputers en de TICKR familie, wearables die op de borst gedragen worden. De TICKR familie bestaat uit de TICKR, TICKR Run en de TICKR X die cardiotraining combineren met geavanceerde bewegingsanalyses.

Over 2moso

2moso is één van de top distributeurs in de Benelux van innovatieve en exclusieve accessoires voor mobiele elektronica. 2moso is een onmisbare schakel in de mobiele elektronica accessoires markt sinds 2005 en dankt hun leidende rol door vele competenties, waarvan exclusiviteit altijd voorop staat.

dedigitalesporter.nl geldt als informatie platform voor de sportmerken binnen 2moso.