Wahoo Fitness introduceert de nieuwe KICKR CLIMB

Indoor fietstraining is nu nog realistischer met de KICKR CLIMB in combinatie met de nieuwe KICKR smart trainers

Rotterdam - 30 augustus 2017 - Wahoo Fitness onthult de nieuwe KICKR CLIMB, een innovatief nieuw product dat fysiek de hellingshoek van de fiets verandert tijdens de virtuele training op de nieuwe KICKR Smart Trainers, waarmee renners nog meer mogelijkheden krijgen om hun indoor training te verbeteren.

“De wereld waar we in rijden is niet plat, daarom geloven wij dat de indoor trainingservaring dat ook niet zou moeten zijn,” zegt Wahoo Fitness CEO Chip Hawkins. “En omdat we proberen Wahoo aan kop te houden in de markt van de smart trainers, zijn we enorm trots om klim workouts nog realistischer te maken en virtuele ritten nog beter te maken,” vervolgt Hawkins.

KICKR CLIMB Indoor Grade Simulator for Wahoo Indoor Cycling Trainers

Wanneer de nieuwe KICKR CLIMB gekoppeld is aan de nieuwe KICKR of KICKR SNAP, reageert deze direct op de data van het virtuele parcours. Door de voorvork op en neer te bewegen bootst deze echte beklimmingen na. Zo kunnen rijders een klim ervaren van maximaal 20% en een afdaling van maximaal 10%. De verandering van de hellingshoeken tijdens de training zorgen voor een nog realistischere ervaring. Tegelijkertijd worden de klimspieren geactiveerd en de traptechniek verbeterd, zodat de rijder een nog betere klimmer kan worden.

Naast de data die uit programma’s zoals Zwift en TrainerRoad komen, reageert de KICKR CLIMB ook op routes die op de Wahoo ELEMNT en ELEMNT BOLT GPS fietscomputers staan. Daarnaast is het mogelijk om de KICKR CLIMB handmatig te bedienen met een afstandsbediening op het stuur. Een simpele druk op de knop is dan genoeg om de hellingshoek aan te passen.

De laatste versies van de KICKR en de KICKR SNAP Smart Trainers zijn met de KICKR CLIMB in gedachte ontwikkeld om de op- en neergaande  bewegingen van de voorvork aan te kunnen. Hierdoor ontstaat een ongeëvenaard indoor trainingssysteem. Het weggevoel dat gecreëerd wordt door het unieke vliegwielsysteem van de KICKR én de hellingshoek die constant verandert zorgen voor een werkelijk unieke indoor trainingservaring. De KICKR CLIMB heeft ondersteuning voor een breed scala aan moderne naven, waaronder quick-release, 12x100, 15x100 en 15x110 steekas naven.

De KICKR CLIMB indoor training hellingshoek simulator zal vanaf het najaar beschikbaar zijn bij een selecte groep verkooppunten voor €499,-. Kijk voor meer informatie op dedigitalesporter.nl.

Foto's van de Wahoo KICKR CLIMB

Climb_45_Final_wht.jpg
  • jpg
Climb_45_Top_wht.jpg
  • jpg
Climb_Left_Final_wht.jpg
  • jpg
Climb_Controller_wht.jpg
  • jpg
Climb_Right_wht.jpg
  • jpg
CLIMB_KICKR_Bike_Hero_White_fix_R2.jpg
  • jpg

Over Wahoo Fitness

Vanuit Atlanta heeft Wahoo Fitness een volledig ecosysteem ontwikkelt van apps, sensoren en apparaten voor hardlopers, fietsers en fitness enthousiastelingen. Hun prijswinnende lijn van slimme Bluetooth producten bevat de KICKR en KICKR SNAP indoor trainers, de ELEMNT, ELEMNT BOLT en ELEMNT MINI slimme fietscomputers, ‘s werelds eerste smartphone verbonden fietscomputers en de TICKR familie, wearables die op de borst gedragen worden. De TICKR familie bestaat uit de TICKR, TICKR Run en de TICKR X die cardiotraining combineren met geavanceerde bewegingsanalyses. Leer meer over Wahoo’s producten op www.wahoofitness.com

Over 2moso

2moso is één van de top distributeurs in de Benelux van innovatieve en exclusieve accessoires voor mobiele elektronica. 2moso is een onmisbare schakel in de mobiele elektronica accessoires markt sinds 2005 en dankt hun leidende rol door vele competenties, waarvan exclusiviteit altijd voorop staat.

dedigitalesporter.nl geldt als informatie platform voor de sportmerken binnen 2moso.

Over Twotone Amsterdam

The roots of Twotone go back in 2007, when Twotone’s founder – Jon Woodroof – cofounded a fixed-gear focused bike shop in Atlanta, GA named No Brakes. His clothes nearly always matched his track bike & he earned the nickname Twotone. Jon cut his teeth on promoting his own shop, the brands they sold, and even suppliers, athletes, and other organisations they partnered with all before Instagram!

Those entrepreneurial roots grew into the hold your line, you'll be fine full-send approach to how we run our business today. A 10-year-old nickname became a Dutch BV in 2014 & Twotone has become THE one-stop-shop for cycling-savvy sales, marketing, and PR across Europe in the USA.

Over the course of the past nearly 9 years of helping brands find their way & have their say, we’re grateful for the successes, lessons, and trust! Schedule a meeting to learn more!

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste Twotone Amsterdam nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL