DE VIERDE GENERATIE SPATBORDEN VAN ASS SAVERS ZETTEN DE INDUSTRIE STANDAARD

Ass Savers’ FLIP-TIP sluit mechanisme en hun volledig recyclebaar plastic redden meer ‘asses’ dan ooit

Gotenburg, Zweden - Oktober 2017 - De eerder dit jaar verschenen vierde generatie Ass Savers spatborden met FLIP-TIP mechanisme hebben de standaard gezet voor veelzijdigheid en effectiviteit van spatborden die je onder je zadel monteert. Zoals de naam al doet vermoeden, klap je het einde omhoog, net als de klep van een wielrenpetje, en het spatbord klemt zich vast onder de zadelrails. Dit is de eenvoudigste manier om droog te blijven op elke fiets tijdens elke rit.

Het vorige model was makkelijk te installeren, maar kwam soms los bij sommige zadel modellen. Niet alleen is dit probleem nu volledig opgelost met de FLIP-TIP, maar ook zijn de Ass Savers te monteren op een nog groter aantal zadels dan voorheen.

De FLIP-TIP kan overweg met koolstof zadelrails en het nieuwe bevestigingssysteem is ook meer vergevingsgezind bij extreme zadel posities, waardoor de kans nog groter is dat deze op jouw zadel past. De effectieve lengte van de spatborden is ook met 20 mm verlengd dankzij het nieuwe systeem, waardoor ook je rug beter beschermd is.

Het Ass Savers team is echter nog verder gegaan. Ook op moleculair niveau hebben ze verbeteringen aangebracht. Dit resulteert in een volledig recyclebaar gepatenteerd polymeer dat de spatborden verstevigd op vlakken met meer spanning waardoor het product sterker wordt en langer meegaat.

De twee modellen, Ass Savers Regular en de Ass Savers Big, komen in vijf verschillende kleuren. De Regular richt zich op stads- en racefietsen met dunne banden. De Big daarnaast richt zich vooral op gravel- en mountainbike banden die wat dikker zijn. De spatborden kosten €8,95 voor de Regular en €9,95 voor de Big versie. Meer info vind je op ass-savers.com.

262828 as custom label 3aaeb7 large 1509356409

Milieu

Bij de productie van Ass Savers gebruikt het team alleen maar het makkelijk recyclebaar plastic polypropyleen. Alle producten zijn getest door het SGS, marktleider op het gebied van producten die voldoen aan de US REACH en Prop 65 standaard voor chemische stoffen.

Alle spatborden van Ass Savers worden gemaakt in een 14000 ISCO fabriek in Zweden. Dit betekent dat de fabriek de negatieve effecten op het milieu actief minimaliseert, voldoet aan de milieueisen en constant bezig is om deze te verbeteren.

De vorm bespaart ook heel veel kostbare laadruimte bij transport. Er kunnen een paar duizend Ass Savers in dezelfde ruimte als waar 20 tot 30 traditionele spatborden in passen. Voeg hieraan toe dat de Ass Savers zonder verpakking geleverd worden en hopelijk wordt duidelijk wat de voordelen zijn voor het milieu.

Over Ass Savers

In de zomer van 2011 toen de oprichter van Ass Savers met regen naar huis moest fietsen stak hij een stuk karton onder zijn zadel om als provisorisch spatbord te dienen om redelijk droog thuis te komen.

Verrast door het goede resultaat bij thuiskomst besloot hij het concept verder uit te werken met een paar wielren vrienden. Trouw aan de humor van Gotenburg besloten ze het project Ass Savers te noemen en na een aantal succesvolle prototypes postten ze een video online van hun product.

620977038 1280

De rest is spatbord geschiedenis. De video ging viral en binnen 24 uur hadden ze een simpele webshop gebouwd en zes maanden later kon de oprichter zijn gewone baan opzeggen om zich volledig te gaan focussen op het nieuwe bedrijf.

Zes jaar later hebben ze een hele nieuwe product categorie gecreëerd met de eerste Ass Saver en werken er vijf mensen in het hoofdkantoor in Gotenburg, Zweden. Meer dan een miljoen spatborden zijn er ondertussen verkocht en het merk dat begon als een grap wordt nu herkent door miljoenen fietsers van over de hele wereld. Ook is Ass Savers het eerste spatbord ooit dat door profs van de UCI World Tour gebruikt wordt. Dit bewijst maar dat een goed idee ver kan komen.

Naast dat de Ass Saver er in enkele kleuren zijn, worden ze ook gebruikt door kunstenaars om er hun design op te zetten. Gecombineerd met branding levert dat toffe designs op van bijvoorbeeld grote, bekende merken in de fietswereld zoals Adidas, Rapha, Le Coq Sportif, Sram, Canyon, Red Bull, Trek, Cannondale, Castelli en Cinelli. Daarnaast werken ze graag samen met kunstenaars zoals Mander zoals hieronder.

Het Ass Savers Team:

Petter Danielson Co-founder, Product Designer

Johan Flink Sales guy

Staffan Weigel Co-founder, CEO

Eva Danielson Economics Genius

Oscar Ternbom Co-founder, Product Designer

Relevant Links:

Voor meer informatie neem je contact op met:

Download PDF
Download PDF
Over Twotone Amsterdam

We are an Amsterdam based sales and PR consulting agency. We pride ourselves on being flexible enough to adapt to any situation and tough enough to ensure things get moving. We love to drink good coffee, hear your story and learn how we can help you and your brand.


Twotoneams.nl

berichten