Möve Bikes brengt unieke cyfly crank systeem op de markt met eigen fiets

Met dit revolutionaire systeem lever je 30% meer momentum met dezelfde energie

Amsterdam - februari 2018 - Möve Bikes brengt hun zelf ontwikkelde crank systeem cyfly op de markt met hun eerste premium fiets, de franklin. Deze unieke cranks leveren tot 30% meer momentum met dezelfde hoeveelheid energie waardoor je efficiënter kan fietsen.

Moeve_HighRes_03.jpg
  • jpg
IMG_7854.JPG
  • JPG
IMG_7734.JPG
  • JPG

Het extra mechanische vermogen van het cyfly systeem zit hem in de meervoudige scharnier die gescheiden is van de as waardoor een langere hefboom ontstaat. Door het slimme cyfly systeem is de trapper omwenteling, hoewel ovaal, toch vergelijkbaar met normale trappers. Het gevolg is dat je met een vergelijkbare trapbeweging meer kracht kan zetten en je tot 30% sneller kan fietsen. En je sneller van je plek bent.

Getest: sneller fietsen dankzij een bijzonder mechanisme

Om het cyfly systeem op de markt te brengen en zo goed mogelijk tot zijn recht te laten komen heeft Möve Bikes ook een eigen fiets ontwikkeld: de franklin, vernoemt naar de franklins meeuw, een kleine en compacte meeuw die zich kenmerkt door een bijzonder goed uithoudingsvermogen. De ontwikkeling van het cyfly systeem en de franklin zijn beide door Möve zelf gedaan en resulteert in een unieke fiets die perfect afgestemd is om de kracht van het cyfly systeem te demonstreren.

Voor de ontikkeling van de franklin heeft Möve Bikes samengewerkt met bikefitters voor een optimaal ontwerp waarbij de rijder iets voorover zit en makkelijker kracht kan zetten op de pedalen. Hoofdingenieur Marcus Rochlitzer legt uit: "Fietsers zitten vaak te ver achterover. Hierdoor verspillen ze energie. Om dit tegen te gaan hebben we de zitbuis op franklin steiler gemaakt en de voorkant van het frame verlengd voor een comfortabelere en effectievere zitpositie."

De premium kwaliteit van de fiets komt verder terug in het gebruik van de beste componenten van Shimano en Syntace. De bagagedrager is ook door Möve Bikes ontwikkeld en is geïntegreerd met het achterlicht en de spatborden. De kabels zijn netjes weggewerkt in het frame en geeft de franklin een strak uiterlijk dat bovendien erg onderhoudsvriendelijk is.

cyfly by Möve Bikes animation

Over Möve Bikes

Het merk Möve is in 1897 geregistreerd als handelsmerk en daarmee een van de oudste Duitse fietsmerken. Het bedrijf is in 1947 genationaliseerd door de DDR. In 1961 werd het merk overgenomen door MIFA, de grootste fietsfabriek van Duitsland en kwam het merk te vervallen. In 2012 heeft Tobias Spröte, CEO en oprichter, het handelsmerk nieuw leven ingeblazen.

Vlak hierna kwam een anonieme uitvinder bij hem aanzetten met het idee van de cyfly. De man was behoorlijk op leeftijd en bovendien publieks schuw. Hij wil daarom graag anoniem blijven. Desondanks trok zijn uitvinding wel de aandacht van de technici van Möve. Zijn systeem woog toen nog acht kilo, maar had wel al het effect van wat later het cyfly systeem zouden worden. Nadat het gewicht was teruggebracht naar twee kilo en investeerders waren aangetrokken is het cyfly concept, samen met de franklin, nu klaar voor de markt.

Favicon for news.twotoneams.nl Move Bikes - cyfly en franklin - persmap news.twotoneams.nl

Over Twotone Amsterdam

The roots of Twotone go back in 2007, when Twotone’s founder – Jon Woodroof – cofounded a fixed-gear focused bike shop in Atlanta, GA named No Brakes. His clothes nearly always matched his track bike & he earned the nickname Twotone. Jon cut his teeth on promoting his own shop, the brands they sold, and even suppliers, athletes, and other organisations they partnered with all before Instagram!

Those entrepreneurial roots grew into the hold your line, you'll be fine full-send approach to how we run our business today. A 10-year-old nickname became a Dutch BV in 2014 & Twotone has become THE one-stop-shop for cycling-savvy sales, marketing, and PR across Europe in the USA.

Over the course of the past nearly 9 years of helping brands find their way & have their say, we’re grateful for the successes, lessons, and trust! Schedule a meeting to learn more!

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste Twotone Amsterdam nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL