SILCA onthult hun latex binnenbanden

De beste investering die een wielrenner kan doen aan zijn fiets waardoor de rolweerstand afneemt en lekrijden minder gebeurt, SILCA onthult hun latex binnenbanden

DSC_9864-2.jpg
  • jpg
DSC_9866-2.jpg
  • jpg
DSC_9867-2.jpg
  • jpg

[Onder embargo tot 13/02/18]

Dinsdag 13 februari 2018 - Amsterdam - SILCA heeft in samenwerking met bandenfabrikant Vittoria een binnenband gemaakt van de hoogste kwaliteit, de laagste rolweerstand en hoogwaardig latex speciaal voor normale fietsbanden.

Waarom latex? Vergeleken met standaard butyl binnenbanden is latex elastischer en steviger. Dit betekent dat als het materiaal uitgerekt of vervormd wordt dat het sneller in de originele vorm terugkomt en met minder energie verlies. Het resultaat is dat je per binnenband twee tot vijf watt bespaart als je 48 km/u fiets vergeleken met normale binnenbanden.

Andere voordelen over conventionele binnenbanden is dat ze superieure soepelheid en weggevoel bieden door hun flexibiliteit. Ook heb je minder last van stootlekken omdat het materiaal sneller in de originele vorm terug komt.

SILCA’s latex binnenbanden wegen 85 gram en zijn geoptimaliseerd voor bandbreedtes tussen de 24 en 30 mm. Er komen drie verschillende uitvoeringen op de markt. Een met een ventiel van 42mm die direct beschikbaar is. En een van 40mm en een van 70mm met een ventielverlengstuk en SpeedShield velgbeschermer die beiden vanaf 1 maart beschikbaar zijn. De ventielverlengstukken zorgen voor genoeg ruimte voor bredere velgen en de SpeedShield beschermen de velg tegen schade die normaal ontstaat door trillingen. Daarnaast verbeteren ze ook de aerodynamica.

Specificaties:

  • Geoptimaliseerd voor banden van 24 - 30mm
  • Hoogwaardig latex
  • 42mm ventiel die werkt met alle moderne schijf wielen
  • Verwijderbare Presta ventielkern
  • 85 gram
  • Adviesprijs:
  1. $15 per binnenband (alleen binnenband)
  2. $22 per binnenband (binnenband met 40mm ventielverlenger + SpeedShield)
  3. $24 per binnenband (binnenband met 70mm ventielverlenger + SpeedShield)

Favicon for drive.google.com SILCA folder met hi-res foto's. drive.google.com
LS1 Done.jpg20180208-5762-42cwrp.jpg
  • jpg
LS5 Done.jpg20180208-5762-1cra90k.jpg
  • jpg
LS3 Done.jpg20180208-5762-ud8i9v.jpg
  • jpg
LS4 Done.jpg20180208-5762-1gldhbd.jpg
  • jpg

Over SILCA

SILCA is opgericht in 1917 door Felice Sacchi in een plaatsje net buiten Milaan in Italië. SILCA pionierde met meters op de fietspomp om luchtdruk af te lezen, ze waren de eerste die hoge druk fietspompen maakte die in je frame zitten en na de tweede wereldoorlog gebruikte ze als een van de eerste die de nieuwe lichtgewicht materialen die hieruit voort kwamen gingen gebruiken. Later waren ze de eerste die CO2 gebruikte om snel je banden op te pompen als je langs de weg staat. Tegenwoordig zit SILCA in Indianapolis waar ze iconische producten ontwerpen met de beste materialen en hoogwaardige ambacht.

Over Twotone Amsterdam

The roots of Twotone go back in 2007, when Twotone’s founder – Jon Woodroof – cofounded a fixed-gear focused bike shop in Atlanta, GA named No Brakes. His clothes nearly always matched his track bike & he earned the nickname Twotone. Jon cut his teeth on promoting his own shop, the brands they sold, and even suppliers, athletes, and other organisations they partnered with all before Instagram!

Those entrepreneurial roots grew into the hold your line, you'll be fine full-send approach to how we run our business today. A 10-year-old nickname became a Dutch BV in 2014 & Twotone has become THE one-stop-shop for cycling-savvy sales, marketing, and PR across Europe in the USA.

Over the course of the past nearly 9 years of helping brands find their way & have their say, we’re grateful for the successes, lessons, and trust! Schedule a meeting to learn more!

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste Twotone Amsterdam nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL