283369 ampler challenge press release cover b3b84b large 1529478444

Het Ampler e-bike avontuur begint komende vrijdag

20 juni 2018 – Volg het avontuur van de Nederlander Alain Buffing terwijl hij 800km aflegt van Amsterdam naar Berlijn op een Ampler e-bike. Het doel is om bewustzijn te vergroten wat betreft schone energie en de voordelen van goede voeding en beweging op de fiets voor je gezondheid.

Alain Buffing is geboren in Amsterdam en woont tegenwoordig in Berlijn. Hij heeft de uitdaging aangenomen om van de ene naar de andere stad te rijden om een milieubewuster leven en de voordelen van een e-bike die daarbij horen te promoten. Hoewel Alain er al een gezonde levensstijl op na houdt, heeft hij geen specifieke voorbereiding op de fiets gehad. Hiermee wil hij laten zien dat het met een e-bike voor iedereen mogelijk is om onrealistisch lange afstanden af te leggen en er dus meer mogelijk is.

Omdat e-bike er voor zorgen dat je nauwelijks last hebt van wind, heuvels of andere ongemakken, zou je dus zelf ook deze uitdaging aan kunnen gaan. Stel dat hij de auto had gepakt, dan had hij 6 uur over de tocht gedaan, maar had hij wel twaalf keer meer CO2 uitgestoten (271g/km) als op een e-bike (22g/km). Tijdens de 6 dagen dat hij over de rit gaat doen zal voeding uiteraard een belangrijke rol spelen. Alain is expert op het gebied van voeding, hij heeft er zijn eigen bedrijf The Temple voor opgericht, en tijdens zijn reis zal hij dan ook dieper ingaan op de voordelen van goede voeding wanneer je je lichaam aan dergelijke fysieke inspanning onderwerpt.

“Reizen, voeding en sport zijn mijn drie grootste passies in het leven. Met deze uitdaging heb ik de kans om meer te vertellen over schone energie, lichamelijke oefening en gezonde voeding. Ik hoop dat ik mensen kan inspireren stappen, kleine of grote, te zetten richting een gezondere, gelukkigere en milieubewuster leven,” vertelt Alain.

Een milieubewuster leven zorgt voor een betere toekomst voor ons allemaal. Volg Alain’s reis via onze event page (EN), Instagram en Facebook. Hier zullen constant updates gepost worden over hoe het met Alain gaat op zijn avontuur.

Start:

22 juni 2018

Amsterdam

9:30 - 11:00 uur

Finish:

27 juni 2018

Berlijn

Ampler Bikes Flagship store

Kollwitzstraße 47, 10405 Berlin, Germany

Voor meer informatie:

Ampler Bikes Marketing Manager

Ott Ilves

Phone: +372 55639291

Download PDF
Download PDF
Over Twotone Amsterdam

We are an Amsterdam based sales and PR consulting agency. We pride ourselves on being flexible enough to adapt to any situation and tough enough to ensure things get moving. We love to drink good coffee, hear your story and learn how we can help you and your brand.


Twotoneams.nl

berichten