De Humon SmO2 SENSOR is de perfecte wearable voor precisie training

De sensor meet het zuurstofniveau in de spieren en laat je dit direct zien

Rotterdam - november 2018 - Humon brengt de Humon SmO2 SENSOR uit in Nederland: de eerste klinisch gevalideerde spierzuurstoftracker waarmee atleten, sportteams en andere sporters hun trainingsintensiteiten kunnen optimaliseren, blessures kunnen minimaliseren en de voortgang nauw in de gaten kunnen houden. Met kleurcodes kun je direct tijdens de training zien hoe ver je van je zuurstofdrempel zit en dus hoeveel inspanning je lichaam nog kan leveren voordat je spieren verzuurd zijn.

Hqdefault

Humon draag je om je dij, vergelijkbaar met een hartslagmeterband om de borst. Humon bevat een optische sensor die de kleur van het bloed herkent en zodoende het zuurstofniveau kan meten. Deze data wordt vervolgens door een algoritme geanalyseerd en vertaald naar een melkzuurdrempel. Met Humon krijgt de drager dus realtime inzicht in de manier hoe spieren omgaan met zuurstof.

Co-founder en CEO van Humo Babini legt uit: “We vroegen aan verschillende atleten welke informatie ze zouden willen hebben die zo nodig hebben om hun trainingen te verbeteren en elke keer kwamen ze met hetzelfde antwoord: het actuele zuurstofniveau in mijn spieren. Zuurstof is nodig voor de verbranding in de spieren en het monitoren van zuurstof in de spier is de beste fysiologische indicatie van de inspanning van een atleet.”

297086 humon smo2 a355d9 original 1543679001

De Humon SmO2 SENSOR heeft ook een app die alle data die je tijdens je training genereert opslaat en overzichtelijk aan je voorschotelt. Ook kun je de SmO2 SENSOR koppelen aan je smartwatch met Bluetooth of ANT+ en geeft hij na je training feedback om direct je training te verbeteren. Je kunt de sensor ook onafhankelijk gebruiken en achteraf synchroniseren.

De Humon SmO2 SENSOR is nu verkrijgbaar voor de adviesprijs van €299,99. Verkoopinformatie is te vinden via dedigitalesporter.nl.

Download PDF
Download PDF
Over Twotone Amsterdam

We are an Amsterdam based sales and PR consulting agency. We pride ourselves on being flexible enough to adapt to any situation and tough enough to ensure things get moving. We love to drink good coffee, hear your story and learn how we can help you and your brand.


Twotoneams.nl

berichten