spengle-press-release-top-banner.jpg
  • jpg

SPENGLE’S NIEUWSTE CARBON WIELEN ZIJN NU VERKRIJGBAAR

April 2019 - SPENGLE, de wielen expert uit Zwitserland, heeft de nieuwste en beste versie van hun kenmerkende wielen met drie bladen nu klaar voor verzending. De techniek is ver gekomen sinds de oprichting van het merk eind jaren 80: het SPENGLE Carbon Monocoque wiel is door de loop der jaren steeds verder verfijnd om de manier waarop wielen gemaakt worden opnieuw uit te vinden.

Sinds mensenheugenis zijn 32 spaken de norm in de wielerwereld. Het voordeel van carbon daarentegen is dat je een bijna oneindige hoeveelheid spaken kan maken in de vorm van koolstofvezels in de wielbladen. Dit zorgt ervoor dat de wielen hun vorm behouden tijdens het rijden en de impact van de weg beter verdelen voor een betere rijervaring.

SPENGLE heeft voor drie bladen gekozen vanwege zijn eenvoud: “Het is het meest eenvoudige ontwerp dat goed met krachten om kan gaan en betrouwbaar is zonder beperkingen in de ervaring van de rijder”, legt de CTO van SPENGLE Peter Lackner uit.

De wielen voelen beter en wendbaarder waardoor de rit lichter wordt wanneer je er lange afstanden mee rijdt. De belangrijkste reden om voor deze wielen te kiezen is het onverwoestbare gevoel en de betrouwbaarheid die SPENGLE garandeert. Stuart Kenny, Red Bull

  • jpg
  • jpg
  • jpg

SPENGLE heeft meer dan dertig jaar ervaring in de productie en toepassing van carbon voor  topprestaties in de wieler-, ski- en motorsport. Het nieuwste van het nieuwste wordt gebruikt voor het ontwerpen van de wielen, zoals computermodellen die luchtweerstand simuleren waarbij minder stappen nodig zijn om tot een aerodynamisch ontwerp te komen. Daarnaast worden de wielen voordat ze de fabriek verlaten grondig getest op onvolkomenheden en op sterkte.

De wielen worden volledig in Europa geproduceerd bij SPENGLE’s eigen onderzoeks-, ontwikkelings- en productiefaciliteit. Daar maken ze gebruik van een mix van computergestuurde tests en uitharding van het carbon en ouderwets vakmanschap om de best mogelijke wielen te produceren.

Elk wiel is voorzien van een RFID label om zijn route door de fabriek bij te kunnen houden en om de staat van individuele wielen te controleren. Niks verlaat de fabriek zonder te voldoen aan SPENGLE’s hoogste kwaliteitsstandaarden.

SPENGLE Carbon - The ultimate enduro wheel.

Nu de technologie en productie methoden op het niveau van onze ambities zijn produceren we wielen die hun doel halen de veiligste te zijn en de beste ervaring en looks bieden legt SPENGLE’s CEO Pius Brauchart uit. 

SPENGLE Carbon Monocoque wielen zijn nu verkrijgbaar met gratis wereldwijde verzending en levenslange garantie zonder moeilijke vragen. Bekijk het aanbod op SPENGLE.com voor meer informatie.

Favicon for spengle.com SPENGLE - Website spengle.com
Favicon for instagram.com SPENGLE - Instagram instagram.com
Favicon for drive.google.com SPENGLE - Perskit drive.google.com