Sneller en verder gaan met Specialized’s nieuwste e-bike

Hqdefault

Amsterdam, 16 juli - Het in Silicon Valley gevestigde Specialized heeft zojuist de meest innovatieve elektrische fiets in de wereld gelanceerd: de Turbo Creo SL. De Turbo Creo SL heeft de mogelijkheid om elke fietser zo snel als een Tour de France wielrenner te maken. De e-bike biedt een krachtige en soepele ondersteuning. Met de extreem lichte fiets kunnen bergen beklommen worden alsof de aarde plat is. 

Dankzij producenten als Tesla, is de elektrische autotechniek geavanceerder dan ooit tevoren en fietsproducent Specialized weigert achter te blijven. Ze zetten een nieuwe standaard op het gebied van gewicht, stroomverzorging, bereik en connectiviteit in de e-bike industrie. 

Technologie

Specialized was niet tevreden met het huidige aanbod van fiets motoren en ondersteuning voor performance racefietsen. Aangezien er op de markt nog niets was dat aan hun eisen voldeed, hebben ze een eigen motor en bijbehorende systeem ontwikkeld. Het in Californië gevestigde Specialized team heeft  samengewerkt met een Zwitsers e-bike engineering team. Samen hebben ze een carbon racefiets ontwikkeld met een geheel nieuw motor- en accusysteem. De SL 1.1 is de ideale prestatiegerichte e-bike motor, ontworpen in Californië en ontwikkeld in het hart van de e-bike revolutie, Zwitserland. De motor is het product van decennia-lange onderzoeken, ontwikkelingen en testen. De motor beschikt over de perfecte combinatie van vermogen, gewicht, formaat, actieradius en rijkwaliteit. De combinatie van al deze functies zorgen voor een echte prestatiegerichte racefiets ervaring. De SL 1.1 levert een natuurlijk en consistente ondersteuning die fietsers nodig hebben. 

Turbo Creo SL

De Turbo Creo SL weegt slechts 12,2 kg en is veel lichter dan andere e-bikes in hetzelfde segment met middenmotor. Gezien er nog geen geschikte motor bestond en Specialized het niet als mogelijkheid zag de motor van een stads- of mountainbike fiets te gebruiken, hebben ze de SL1.1 motor zelf ontwikkeld. De SL 1.1 is een 240 watt motor en levert een constant en soepel vermogen. De ultralichte en geluidloze motor verdubbelt de inspanning en met een subtiele kracht afgifte krijgt de fietser twee keer zoveel ondersteuning.

321772 etsc5485 ea93c3 large 1562594974

De Turbo Creo SL zet een nieuwe standaard voor e-road fietsen en een volle accu is goed voor 195 kilometer. Hiervan is 130 kilometer afkomstig van de 320Wh interne accu -welke zich in de onderbuis bevindt. Daarboven komt nog eens 65 kilometer van de optionele 160Wh Range Extender. De Range Extender is inbegrepen bij de S-Works en de Founder's Edition uitvoering en kan apart aangeschaft worden voor de andere modellen. Prijs van de Range Extender is €369,90

De interne accu is in slechts 2 uur en 35 minuten compleet opgeladen. Hoewel de fiets hetzelfde blijft, is elke fietser en rit anders. Specialized heeft daarom de Turbo Creo SL Range Calculator ontwikkeld, hiermee kan de fietser van te voren uitrekenen hoe ver er gereden kan worden met een volle accu.

Eco, Sport and Turbo

Fietsers kunnen de stroomvoorziening van de Turbo Creo SL personaliseren door gebruik te maken van Specialized's Mission Control App. De fiets heeft drie rijmodussen: ECO, SPORT en TURBO. De Mission Control App wordt continu verbeterd met de miljoenen kilometers die gereden worden. De app kan ook worden gebruikt om de levensduur van de batterij automatisch te beheren. Met de Smart Control-functie weet de fietser vooraf hoe lang of hoe ver de rit ongeveer zal duren of zijn. Mission Control berekent en zorgt er vervolgens voor dat de batterij de hele rit mee zal gaan. De SL1.1 motor heeft ook de ANT+ geïntegreerd -een draadloze sensor technologie die verbinding maakt met een vermogensmeter.

S-Works, Expert EVO, Expert and Founder’s Edition

Naast de S-Works Turbo Creo SL, lanceert Specialized nog drie andere versies. Prijs: €12.499,90

Turbo Creo SL Expert EVO 

De Turbo Creo SL Expert EVO, heeft een zorgvuldig geselecteerde bouw en weegt 13,3 kg. Grotere banden en andere gravel-gerichte componenten maakt dit een ideale fiets voor de avontuurlijke fietser. Prijs: € 8.499,90

321754 etsc5350 e674cd large 1562594901

Turbo Creo SL Expert

Turbo Creo SL Expert heeft een carbon chassis en Future Shock 2.0 schokdempers en weegt 13,1 kg. Prijs: €8.499,90

321771 etsc5522 a53c9a large 1562594971

S-Works Turbo Creo SL Founder’s Edition

De S-Works Turbo Creo SL Founder's Edition heeft een ongelooflijke constructie en weegt slechts 11,9 kg. De zeer exclusieve fiets zal op de lanceringsdag beschikbaar zijn als Pre-order. De Founder's Edition viert dat ze de allereerste Turbo racefiets ooit hebben gemaakt en is een ware gamechanger. Hij biedt e-road mogelijkheden, heeft een zeer lichte constructie, gouden accenten en verbluffende graphics. Er zullen slechts 250 Creo SL Founder's Editions worden geproduceerd en elke fiets zal individueel genummerd worden. Dit maakt deze limited edition fiets gelijk een klassieker. Prijs: € 14.000,-

321787 etsc5605 be05a0 large 1562595072

Over Specialized

Specialized is in 1974 opgericht door fietsliefhebber Mike Sinyard. Toen er geen kwaliteitsbanden waren, streefden zij ernaar de beste banden op de markt te maken. Toen mensen op onverharde wegen wilde fietsen, maakten ze de eerste mountainbikes. Toen wielrenners nog sneller wilden gaan maakte zij spraakmakende e-bikes. Toen ze zagen dat kinderen moeite hadden zich op school te concentreren, startten ze de Specialized Foundation om hun te helpen en stimuleren door ze te leren fietsen.

Download PDF
Download PDF
Over Twotone Amsterdam

We are an Amsterdam based sales and PR consulting agency. We pride ourselves on being flexible enough to adapt to any situation and tough enough to ensure things get moving. We love to drink good coffee, hear your story and learn how we can help you and your brand.


Twotoneams.nl

berichten