wahoo-kickr-bike-banner.jpg
  • jpg

Wahoo lanceert de KICKR BIKE, de meest geavanceerde smart bike op de markt

Hiermee bouwen ze voort op hun eerdere producten die indoor training opnieuw gedefinieerd hebben en die nu samenkomen in de volledig geïntegreerde KICKR BIKE. Hiermee willen ze de groeiende groep indoor fietsers en atleten bedienen.

Friedrichshafen - 4 september 2019 - Wahoo Fitness kondigt de KICKR BIKE aan. Deze is nieuwe smart trainer is gebaseerd op de bestaande lijn indoor fietstrainers en accessoires en combineert het beste van Wahoo in één product.

Wahoo KICKR BIKE - Indoor Smart Trainer

De KICKR BIKE is het resultaat van de jarenlange ontwikkeling van het hele KICKR ecosysteem. Net als alle andere Wahoo producten is de KICKR BIKE ontworpen voor eenvoud, een superieur rijgevoel, uitgebreide verbindingsmogelijkheden en maximale personalisatie voor de fanatieke fietsers die alleen het beste willen. De KICKR BIKE is ontworpen voor iedereen die het allerbeste wil voor indoor training.

"De afgelopen vijf jaar hebben we een ongelooflijke toename gezien bij indoor cycling en de verkoop van KICKR indoor smart trainers", zegt Mike Saturnia, CEO van Wahoo Fitness. "Gedurende deze tijd hebben we het meest complete ecosysteem van verbonden indoor cycling producten gebouwd. De KICKR BIKE vertegenwoordigt de volgende generatie van indoor smart training voor Wahoo en biedt de meest complete en onovertroffen rijervaring in zijn klasse. Het is het ultieme product voor veeleisende, data gedreven atleten die klaar zijn voor een veelzijdig product van topkwaliteit als nieuw centrum van hun trainingsactiviteiten.

wahoo-kickr-bike-banner-2.jpg
  • jpg

De nieuwste telg van de KICKR familie combineert het rijgevoel van de KICKR-trainers met innovaties zoals een geïntegreerde KICKR CLIMB. De voor- en achterremmen stellen de rijders in staat om hun snelheid onder controle te houden, net zoals ze dat op de weg zouden doen. De KICKR BIKE's gepatenteerde "schakelaars" kunnen eenvoudig worden ingesteld om zeven verschillende aangepaste schakel configuraties van Shimano, SRAM en Campagnolo na te bootsen. Bovendien kunnen gebruikers hun voorste en achterste tandwielen eenvoudig aanpassen zodat deze passen bij hun normale wegfiets. Met algoritmes kunnen de pedalen zelfs een realistisch schakel gevoel geven. Door al deze opties en mogelijkheden vervaagt de grens tussen binnentraining en ritten op de weg.

Met de Wahoo app bouw je de KICKR BIKE eenvoudig op. Je bent binnen tien minuten klaar met stap-voor-stap instructies met duidelijke plaatjes en video’s die de gebruiker door het opzet proces heen leiden.

Net als bij de opbouw wordt ook de fit van de fiets met behulp van de Wahoo App geregeld voor precisie en gemak. Binnen de Wahoo App kunnen gebruikers een foto van hun racefiets uploaden en de maten van lichaamsdelen invoeren om de juiste fit te bepalen. Ook is het mogelijk de  metingen van professionele fitsystemen zoals RETUL en GURU te importeren om de vijf contactpunten van de KICKR BIKE aan te passen en zo direct een goede fit te genereren. Zo verandert de opbouwtijd al snel in trainingstijd.

Op vijf verschillende plekken kan de KICKR BIKE versteld worden zodat hij dezelfde geometrie heeft als je normale fiets. Een speciaal ontwikkeld crankstel met vijf verschillende afstanden zorgt ervoor dat je altijd de perfecte lengte hebt. Met de bediening op het stuur kun je naast tandwielverhouding en versnellingsinstellingen, ook de hellingshoek van de trainer aanpassen. Dit kan zowel met de hand als via apps zoals Zwift of Sufferfest. 

"Met de KICKR BIKE willen we de hoogste standaard bieden voor indoor smart bike trainingen met uitgebreide mogelijkheden", zegt Wahoo's Director of Product Management, Jose Mendez. "We hebben hard gewerkt om ervoor te zorgen dat het product eenvoudig en intuïtief bruikbaar is. We hebben geleerd dat het niet genoeg is om een product met veel geweldige functies te maken. We wisten dat de KICKR BIKE zo moeiteloos mogelijk te gebruiken moest zijn, zodat atleten zich kunnen concentreren op trainen en niet op het oplossen van problemen.”

De KICKR BIKE is begin 2020 in de Benelux te koop. De prijs zal later bekend worden. Vanaf september zal de KICKR BIKE op verschillende plaatsen in de Benelux te testen zijn.

Favicon for news.twotoneams.nl KICKR BIKE product foto's news.twotoneams.nl
KICKR BIKE MEDIA DECK
KICKR BIKE MEDIA DECK
  • pdf
KICKR BIKE Brochure
KICKR BIKE Brochure
  • pdf

KICKR en KICKR CORE

Wahoo's huidige generatie KICKR- en KICKR CORE-trainers zullen hun eigen updates ontvangen, zoals verbeterde connectiviteit die meerdere Bluetooth-verbindingen mogelijk maakt. Dit betekent dat meerdere sensoren nu sneller en nog betrouwbaarder gekoppeld kunnen worden, waardoor een zorgeloze start van je training gegarandeerd is. De KICKR en KICKR CORE hebben nu ook een cadansmeter, waardoor er geen aparte sensor aangesloten hoeft te worden. Beide upgrades zullen beschikbaar zijn op 4 september.

  

Over Wahoo Fitness

Vanuit Atlanta heeft Wahoo Fitness een volledig ecosysteem ontwikkelt van apps, sensoren en apparaten voor hardlopers, fietsers en fitness enthousiastelingen. Hun prijswinnende lijn van slimme Bluetooth producten bevat de KICKR en KICKR SNAP indoor trainers, de ELEMNT en ELEMNT BOLT GPS fietscomputers, ‘s werelds eerste smartphone connected fietscomputers en de TICKR familie, wearables die op de borst gedragen worden. De TICKR familie bestaat uit de TICKR, TICKR Run en de TICKR X die cardiotraining combineren met geavanceerde bewegingsanalyses.

Over 2moso

2moso is één van de top distributeurs in de Benelux van innovatieve en exclusieve accessoires voor mobiele elektronica. 2moso is een onmisbare schakel in de mobiele elektronica accessoires markt sinds 2005 en dankt hun leidende rol door vele competenties, waarvan exclusiviteit altijd voorop staat.