Screenshot 2019-06-28 at 09.33.44.png
  • png

De Ampler Challenge bewijst dat iedereen lange ritten kan rijden

Afgelopen mei daagde Ampler Bikes iedereen uit om de route van hun leven te maken en de langste proefrit ter wereld te maken. De vier gekozen challengers kregen hun eigen Ampler om daarmee tijdens de afgelopen zomer een fietstocht tot 1000 km af te leggen. Alle challengers hebben hun avontuur succesvol afgerond en Ampler zal deze inspirerende verhalen de komende tijd delen. Hieronder lees je de eerste.

Thomas uit Duitsland heeft aan de paralympische spelen meegedaan en heeft 650 km gereden in 6 dagen. Zijn belangrijkste doel was om te laten zien dat iedereen in zichzelf kan en moet geloven en nieuwe uitdagingen aan moet gaan, ongeacht wat het leven je brengt. Na een carrière van 25 jaar als paralympiër op de onderdelen langlaufen en bi-atlethiek ging hij deze nieuwe uitdaging aan en fietste van Schmalkalden in het midden van Duitsland naar Hiddensee, een autovrij eiland in het noordwesten van Duitsland.

Thomas over zijn eigen ervaring: "Het is echt cool als je zoveel vermogen hebt. Ik werd wakker met een glimlach en ging met een glimlach naar bed. Op de fiets zitten was zo ontspannen en zo leuk."

Thomas map.png
  • png

De gekozen route was een tocht door de landschappen van Thüringen, Saksen-Anhalt en Mecklenburg-Vorpommern. Thomas heeft zijn Ampler Curt zo aangepast dat beide remmen met één hand te bedienen zijn. Zijn gemiddelde snelheid tijdens de uitdaging was 23 km/u en zijn topsnelheid 57 km/u. Thomas laadde zijn fiets tijdens de lunchpauzes op en had een gemiddeld bereik van 60 km met een volle batterij.

Thomas heeft de eindstreep gehaald en heeft daarmee bewezen dat e-bikes langere fietstochten mogelijk maken voor iedereen die zich die uitdaging stelt.

Ampler Challenge 2019: Thomas

De resultaten van de tweede en derde Ampler Challenge zullen de komende tijd gedeeld worden. Deze verhalen volgen Rebecca en Ian van Palermo naar Pompei (18 september) en Andrews avontuur van Morpeth naar Iona en weer terug (25 september).

Ampler Challenge ontving 3710 aanvragen, de oudste inzending was 82 jaar oud en de jongste, zij het als passagier, slechts zes maanden oud. Het succes van de Ampler Challenge heeft Ampler doen besluiten het project in 2020 een vervolg te geven.

Favicon for amplerbikes.com Ampler Challenge 2019 - Overzichtspagina (EN) amplerbikes.com

Foto's van Thomas' Ampler Challenge:

Thomas_01.jpg
  • jpg
Thomas 8.jpg
  • jpg
Thomas 9.jpg
  • jpg
Thomas_02.jpg
  • jpg
Thomas_07.jpg
  • jpg
Thomas map.png
  • png
Thomas 10.jpg
  • jpg
Thomas_03.jpg
  • jpg
Thomas_04.jpg
  • jpg
Thomas_05.jpg
  • jpg
Thomas_06.jpg
  • jpg

Volg Ampler Bikes op Facebook & Instagram

Over Ampler Bikes

Sinds de lancering van Ampler zijn al duizenden fietsen verkocht. Het bedrijf dat direct aan de consument levert gaat door met hun missie om een betere woon-werk ervaring te leveren met hun lichtgewicht e-bikes. Op dit moment werken er rond de 30 personen op de kantoren in Berlijn en Tallinn. De Ampler Showroom in Berlijn bevindt zich in het levendige Prenzlauer Berg op de Kollwitzstraße 47. Hier bevindt zich de basis voor alle activiteiten in centraal Europa zoals de mogelijkheid tot het kopen van een fiets in de showroom, een testrit en onderhoud van Ampler's.

Over Twotone Amsterdam

The roots of Twotone go back in 2007, when Twotone’s founder – Jon Woodroof – cofounded a fixed-gear focused bike shop in Atlanta, GA named No Brakes. His clothes nearly always matched his track bike & he earned the nickname Twotone. Jon cut his teeth on promoting his own shop, the brands they sold, and even suppliers, athletes, and other organisations they partnered with all before Instagram!

Those entrepreneurial roots grew into the hold your line, you'll be fine full-send approach to how we run our business today. A 10-year-old nickname became a Dutch BV in 2014 & Twotone has become THE one-stop-shop for cycling-savvy sales, marketing, and PR across Europe in the USA.

Over the course of the past nearly 9 years of helping brands find their way & have their say, we’re grateful for the successes, lessons, and trust! Schedule a meeting to learn more!

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste Twotone Amsterdam nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL