Screenshot 2019-06-28 at 09.33.44.png
  • png

Overzicht Ampler Challenge 2019

In mei 2019 daagde Ampler Bikes iedereen uit om hun droom route in te dienen voor de langste proefrit op de fiets ter wereld. Het idee was simpel: Stel een route samen van maximaal 1000 km en leg uit waarom je deze route wil rijden. Hieronder de verhalen van de 4 Challengers die drie routes gereden hebben.

Voor de challenge ontving Ampler 3710 inzendingen waarvan de oudste 82 jaar oud is en de jongste, hoewel als passagier, slechts 6 maanden oud. Deze overweldigende belangstelling voor de Ampler Challenge heeft Ampler ertoe gebracht om de Challenge door te trekken naar het grote publiek om meer mensen te motiveren om op de fiets te stappen en zichzelf uit te dagen om verder te gaan.

Dit toont aan voor Ampler aan dat we allemaal zin hebben om op avontuur te gaan. Het lijkt erop dat we allemaal gewoon een beetje motivatie nodig hebben om te gaan. Daarom wil Ampler Bikes iedereen jaarlijks gaan uitdagen om 500-1000 km op de fiets te maken.

Lees alle verhalen van de Challengers hieronder:

Ampler-Challenge-thomas-banner.jpg
  • jpg

Ampler Challenge #1 - Thomas bewijst dat lange ritten op de fiets voor iedereen zijn

Thomas uit Duitsland heeft aan de paralympische spelen meegedaan en heeft 650 km gereden in 6 dagen. Zijn belangrijkste doel was om te laten zien dat iedereen in zichzelf kan en moet geloven en nieuwe uitdagingen aan moet gaan, ongeacht wat het leven je brengt. Na een carrière van 25 jaar als paralympiër op de onderdelen langlaufen en bi-atlethiek ging hij deze nieuwe uitdaging aan en fietste van Schmalkalden in het midden van Duitsland naar Hiddensee, een autovrij eiland in het noordwesten van Duitsland.

Het is echt cool als je zoveel vermogen hebt. Ik werd wakker met een glimlach en ging met een glimlach naar bed. Op de fiets zitten was zo ontspannen en zo leuk. Thomas

De gekozen route was een tocht door de landschappen van Thüringen, Saksen-Anhalt en Mecklenburg-Vorpommern. Thomas heeft zijn Ampler Curt zo aangepast dat beide remmen met één hand te bedienen zijn. Zijn gemiddelde snelheid tijdens de uitdaging was 23 km/u en zijn topsnelheid 57 km/u. Thomas laadde zijn fiets tijdens de lunchpauzes op en had een gemiddeld bereik van 60 km met een volle batterij.

Thomas heeft de eindstreep gehaald en heeft daarmee bewezen dat e-bikes langere fietstochten mogelijk maken voor iedereen die zich die uitdaging stelt.

Ampler Challenge 2019: Thomas

De Challenge

  • Van Schmalkalden naar Hiddensee, Duitsland
  • 650 km
  • 6 dagen

De fiets

  • Ampler Curt Singlespeed E-bike
  • Bereik: 45 - 100 km
  • Snelheid: 25 km/h
  • Gewicht: 13.4 kg

Ampler-Challenge.jpg
  • jpg

Ampler Challenge #2 - Rebecca & Ian: helpt Brits koppel hun nieuwe gezonde levensstijl te vieren

Rebecca en Ian hebben twee jaar geleden besloten gezonder te gaan leven en hebben hard gewerkt om gezonder en fitter te worden. Dit doen ze door veel fietsen en hardlopen en gezond eten. Sinds zij hier mee begonnen zijn is Ian al 50 kg afgevallen. Zijn verloofde Rebecca heeft hem bij elke stap en pedaal rondgang bijgestaan in hun reis. Nu twee jaar later hebben ze het doel bereikt dat ze voor ogen hadden.

Als laatste uitdaging van hun reis om een gezondere levensstijl aan te nemen hebben Rebecca en Ian een fietstocht van 900 km afgelegd langs de westkust van Italië. De lange rit was een grootse viering van een succesvolle transformatie. Ook willen ze hiermee laten zien dat iedereen de stap kan maken naar een gezondere levensstijl en meer geluk te vinden. Bekijk de video hieronder:

Mijn emoties op dit moment zijn trots, vreugde, blijdschap en gelukzaligheid. Het was een geweldige rit en ik zou het zo nog een keer doen! De Stouts hebben het geweldig gedaan en zijn echt onze vrienden geworden. Ik ben heel blij dat ze met ons meegegaan zijn. Rebecca

Ampler Challenge 2019: Rebecca and Ian

De Challenge

  • Van Palermo naar Sorrento, Italië
  • 900 km
  • 10 dagen

De fietsen

  • Ampler Stout 10-versnellingen E-bike
  • Bereik: 45 - 100 km
  • Snelheid: 25 km/h
  • Gewicht: 17.2 kg

Ampler-Challenge-Andrew-banner.jpg
  • jpg

Ampler Challenge #3 - Andrew laat het helende effect van fietsen zien

Andrew is een verpleegkundig adviseur in de geestelijke gezondheidszorg uit het Verenigd Koninkrijk die in 2011 een tragisch persoonlijk verlies heeft geleden. Voor Andrew was het eiland Iona zowel de bestemming voor zijn huwelijksreis in 1997 samen met zijn vrouw, als 12 jaar later de plek voor een van hun laatste reizen samen. 

Ik heb mijn mentale en fysieke gezondheid echt te danken aan regelmatig fietsen. Andrew

De Ampler Challenge is Andrew's terugkeer naar het eiland dat zoveel herinneringen en emoties heeft voor hem. We hopen dat zijn ervaring laat zien dat de fiets meer doet doet dan je van A naar B brengen te gebruiken en kan helpen bij persoonlijk verlies en moeilijke tijden.

Ampler Challenge 2019: Andrew

De Challenge

  • Van Morpeth naar Iona en terug, Schotland
  • 1000 km
  • 7 dagen

De fiets

  • Ampler Curt E-Bike met 10 versnellingen
  • Bereik: 45-100 km
  • Snelheid: 25 km/h
  • Gewicht: 14.3 kg

Favicon for news.twotoneams.nl Link naar alle Ampler Challenge 2019 content news.twotoneams.nl
Favicon for amplerbikes.com Alle Ampler Challenge verhalen zijn hier gepubliceerd op de website van Ampler amplerbikes.com

Volg Ampler Bikes op Facebook & Instagram

Over Ampler Bikes

Ampler Bikes maakt elektrische fietsen voor woon-werkverkeer in de stad. Het bedrijf is in 2016 van start gegaan met hun missie om betere woon-werkverkeer ervaringen te creëren en barrières op de fiets weg te nemen. Ampler heeft momenteel 35 mensen in dienst verspreid over Berlijn en Tallinn. De showroom van Ampler Bikes bevindt zich in de levendige Berlijnse wijk Prenzlauer Berg, aan de Kollwitzstraße 47.

Over Twotone Amsterdam

The roots of Twotone go back in 2007, when Twotone’s founder – Jon Woodroof – cofounded a fixed-gear focused bike shop in Atlanta, GA named No Brakes. His clothes nearly always matched his track bike & he earned the nickname Twotone. Jon cut his teeth on promoting his own shop, the brands they sold, and even suppliers, athletes, and other organisations they partnered with all before Instagram!

Those entrepreneurial roots grew into the hold your line, you'll be fine full-send approach to how we run our business today. A 10-year-old nickname became a Dutch BV in 2014 & Twotone has become THE one-stop-shop for cycling-savvy sales, marketing, and PR across Europe in the USA.

Over the course of the past nearly 9 years of helping brands find their way & have their say, we’re grateful for the successes, lessons, and trust! Schedule a meeting to learn more!

Gerelateerde thema's

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste Twotone Amsterdam nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL