De Silca Sicuro Carbon bidonhouder

Superieure grip en toch gebruiksvriendelijk

DSC_7594.jpg
  • jpg

Dinsdag 16 oktober, Amsterdam - De Sicuro Carbon bidonhouder is voor racefietseigenaren die het belangrijk vinden gewicht te besparen. Die besparing mag dan echter weer niet ten koste gaan van de prestaties. Bij het ontwerpen van de bidonhouder is gezocht naar een balans tussen deze twee. Naast een laag gewicht is dus ook gelet op dat de bidons niet uit de houder kunnen vallen en je niet voor nare, dorstige verrassingen komt te staan.

Het ontwerp van de Sicuro Carbon focust eigenlijk op twee dingen: zijdelingse stabiliteit en het tegen gaan van trillingen. Uit onderzoek van Silca is gebleken dat de meeste bidons uit hun houder vallen doordat ze naar links en rechts bewegen tijdens het rijden. Om dit probleem op te lossen is een cilindrisch profiel ontwikkeld dat omhoog komt vanaf de montageplaat. Vergeleken met andere ontwerpen is deze montageplaat erg lang wat er voor zorgt dat de meeste flessen er helemaal in passen. Samen met de vleugels aan de bovenkant zorgt dit ervoor dat bidons niet uit de houder kunnen schieten. Andere trillingen die er voor zouden kunnen zorgen dat de bidon eruit valt zijn tegen gegaan door de hele constructie iets dikker te maken waarbij de perfecte balans is gevonden tussen demping en een laag gewicht.

Een andere bevinding is het effect dat de bouten hebben op hoe de bidon blijft zitten en hoe lang de bidonhouder zelf mee gaat. Elke Sicuro Carbon bidonhouder wordt geleverd met twee Premium Titanium Montagebouten. Elke bout is gemaakt van 6Al/4V titanium met een CNC machine. Het platte ontwerp van de boutkop verdeelt de belasting over een veel groter oppervlak waardoor de houder beter blijft zitten en er minder spanning staat op het geheel.

SC3.jpg
  • jpg
SC7.jpg
  • jpg
SC4.jpg
  • jpg
Favicon for news.twotoneams.nl De SILCA Sicuro Carbon bidonhouder - Media kit  news.twotoneams.nl

Een andere bevinding is het effect dat de bouten hebben op hoe de bidon blijft zitten en hoe lang de bidonhouder zelf mee gaat. Elke Sicuro Carbon bidonhouder wordt geleverd met twee Premium Titanium Montagebouten. Elke bout is gemaakt van 6Al/4V titanium met een CNC machine. Het platte ontwerp van de boutkop verdeelt de belasting over een veel groter oppervlak waardoor de houder beter blijft zitten en er minder spanning staat op het geheel.

Verder is de Sicuro Carbon bidonhouder voorzien van dezelfde verlengde monteer ogen als de Sicuro Titanium bidonhouder. Met 10 mm speelruimte is dus elk frame geschikt om de houder op te zetten. De onderkant van de Sicuro Carbon bidonhouder bevat verder een optie om accessoires te monteren, iets waar we erg enthousiast over zijn en wat we in de toekomst verder gaan uitwerken.

Specificaties:

  • Hoogwaardig UD Carbon
  • Uitzonderlijk goed bidon grip
  • Brede monteer ogen
  • Vlakke titanium monteerbouten
  • 26 gram (zonder bouten)
  • Adviesprijs: $70
SICURO carbon just cages.jpg
  • jpg
sicuro carbon one cage.jpg
  • jpg
SICUROcarbonbottles.jpg
  • jpg
Favicon for news.twotoneams.nl De Sicuro Carbon bidonhouder - Media kit news.twotoneams.nl

Over SILCA

SILCA is opgericht in 1917 door Felice Sacchi in een plaatsje net buiten Milaan in Italië. SILCA pionierde met meters op de fietspomp om luchtdruk af te lezen, ze waren de eerste die hoge druk fietspompen maakte die in je frame zitten en na de tweede wereldoorlog gebruikte ze als een van de eerste die de nieuwe lichtgewicht materialen die hieruit voort kwamen gingen gebruiken. Later waren ze de eerste die CO2 gebruikte om snel je banden op te pompen als je langs de weg staat. Tegenwoordig zit SILCA in Indianapolis waar ze iconische producten ontwerpen met de beste materialen en hoogwaardige ambacht.

Contact Europa

Over Twotone Amsterdam

The roots of Twotone go back in 2007, when Twotone’s founder – Jon Woodroof – cofounded a fixed-gear focused bike shop in Atlanta, GA named No Brakes. His clothes nearly always matched his track bike & he earned the nickname Twotone. Jon cut his teeth on promoting his own shop, the brands they sold, and even suppliers, athletes, and other organisations they partnered with all before Instagram!

Those entrepreneurial roots grew into the hold your line, you'll be fine full-send approach to how we run our business today. A 10-year-old nickname became a Dutch BV in 2014 & Twotone has become THE one-stop-shop for cycling-savvy sales, marketing, and PR across Europe in the USA.

Over the course of the past nearly 9 years of helping brands find their way & have their say, we’re grateful for the successes, lessons, and trust! Schedule a meeting to learn more!

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste Twotone Amsterdam nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL