PELAGO BREIDT HAAR AANWEZIGHEID UIT IN DE BENELUX

Pelago MFG.jpg
  • jpg

Amsterdam - May 2018 - Het Finse fietsenmerk Pelago gaat uitbreiden in de Benelux. Van het drukke stadsleven, het afleggen van lange afstanden tot off road rijden: Pelago heeft het allemaal.

In de afgelopen 9 jaar heeft Pelago het aanbod onderzocht, geperfectioneerd en uitgebreid. Ze zijn er in geslaagd een breed scala aan betrouwbare en mooie producten te creëren. Deze zijn vaak in samenwerking met andere gevestigde merken zoals Carhartt, Brooks England en Mission Workshop. Pelago maakt goede fietsen voor een beter leven.

Pelago - Good Bikes For Better Life

Het fietsen assortiment bestaat uit vier categorieën. De klassieke stadsfiets (Archetype), de single speed (Street), de ultieme commuter (Commuters) en de ware avontuurlijke fiets (Outback). Elke categorie, heeft drie modellen, een fiets voor ieder wat wils.

Archetype: Brooklyn

De stadsfietsen van Pelago hebben een actieve rijhouding. Ideaal voor het dagelijkse gebruik en voor het afleggen van korte afstanden binnen de stad. De retro uitstraling maakt de Brooklyn de ideale fiets voor jonge actievelingen. Met de soepele bewegingen kan deze fiets elke uitdaging aan in het drukke stadsleven.

Pelago Brooklyn.jpg
  • jpg
Favicon for pelagobicycles.com Brooklyn | Relaxed, smooth commuter, Upright riding position, Perfect for shorter distances, Coaster / rim brakes pelagobicycles.com

Street: Hanko Street

De chromoly frame van deze strakke single speed is geïnspireerd door racefietsen en zodanig gemodificeerd dat het goed bruikbaar is voor het dagelijkse leven. Deze urban fiets zorgt met zijn sportieve geometrie en uitstraling voor extra “excitement”. Dankzij de componenten waarmee de fiets gebouwd is, kan deze lichte fiets overal mee naartoe genomen worden.

Pelago_San_Sebastian_Street_Aapo2_preview.jpeg
  • jpeg
Favicon for pelagobicycles.com Hanko Street | Simple, Practical commuter, Active riding position, Daily urban riding, Hydraulic disc brakes pelagobicycles.com

Commuter: Airisto Commuter

Rij door de drukke ochtendspits of spring voor een late rit nog op je fiets. Met de dynamo verlichting kan dit transportmiddel gebruikt worden voor het dagelijkse woon-werkverkeer of voor een langer en avontuurlijke afstand. Met de fijnere onderdelen creëert het een algehele verfijndere rit dan de Archetype & Street-modellen.

26067210_168698703742439_7325681775529689088_n.jpg
  • jpg
Favicon for pelagobicycles.com Airisto Commuter | Versatile commuter with lights, Semi-upright riding position, Perfect for mid to long distances, Hydraulic disc brakes pelagobicycles.com

Outback: Stavanger Outback

Er is ook aan de avontuurlijke onder ons gedacht. Wanneer de geasfalteerde weg eindigd, begint hier het plezier. Deze stevige fietsen zijn ontwikkeld voor het afleggen van lange afstanden, om te off-roaden en zelfs deel te nemen aan lokale cross races.

27574583_475159002886713_5061325607774715904_n.jpg
  • jpg
Favicon for pelagobicycles.com Stavanger Outback | Highly versatile road bike, Active riding position, Perfect for mid to long distances, Disc brakes pelagobicycles.com

About Pelago

Pelago werd opgericht met de gedachten om fietsen als een echte manier van transport te zien. Fietsen worden gereden om een frisse neus te halen en brengen vreugde en vrijheid in de dagelijkse reis. Pelago is sinds 2009 op ontdekkingsreis op het gebied van fietsen ontwerp. Als visie hebben zij om de meest veelzijdige, betrouwbare en mooie producten te creëren. Het perfecte transportmiddel voor het stadsleven. De fietsen die wij om ons heen zien, zijn vaak onvoldoende onderhouden, gemaakt van onderdelen van mindere kwaliteit of zijn vaak tot op zekere hoogte kapot. Dit beeld zorgt voor onderwaardering van de fiets. Het assortiment fietsen reikt van stadsfietsen tot snelle forensen en machines die u veel verder brengen.

De naam Pelago is kort voor 'archipelago', dit is een van de mooiste delen van hun vaderland Finland. De authenticiteit van de eilanden en de natuur heeft hun manier van denken beïnvloed. De noordelijke achtergrond heeft zijn naam getekend op de goederen die zij maken. Om de hitte van de zomer en de sneeuw van de winter het hoofd te bieden, moet men goed voorbereid zijn. Pelago maakt goederen waarop u kunt vertrouwen. Eenvoudig, sterk en praktisch. Negen jaar later heeft het bedrijf 15 werknemers, een Flagship Store in Helsinki en 120 dealers in Europa en Japan.

Favicon for news.twotoneams.nl Presskit - Pelago news.twotoneams.nl
Favicon for pelagobicycles.com Pelago pelagobicycles.com
Favicon for instagram.com Pelago MFG 🇫🇮 (@pelagobicycles)  instagram.com

Contact details

Receive exclusive news

Are you a journalist or do you work for a publication?
Sign up and request access to exclusive news.

Request access