cannondale-banner-press-release.jpg
  • jpg

De prijswinnende fietsen van Cannondale veroveren de e-bike markt

Amsterdam, April 2019 - Cannondale, een topmerk van Dorel Industries, Inc. (TSX:DII.B, DII.) lanceert twee nieuwe e-bikes: de Quick NEO EQ en de Tesoro NEO X. Deze zijn ideaal voor een avontuurlijke rit of voor degene die dagelijks van huis naar werk fietst. De Quick NEO EQ lijkt geometrisch op een racefiets en de Tesoro NEO X is de ideale mix van MTB & trekking. Beide zijn voorzien van een boordcomputer waarmee je zaken als snelheid, afstand en laadtoestand kan aflezen.

e-Bike trends

In 2018 waren 40 procent van alle verkochte fietsen in Nederland e-bikes, aldus BOVAG. Ten opzichte van 2017, is dit een groei van 17 procent. In de eerste twee maanden van 2019 steeg de verkoop van e-bikes met 34 procent. Mensen laten steeds vaker de auto en hun gewone fiets staan en kiezen voor een fiets met ondersteuning. De e-bike is zeer geschikt voor lange afstanden, is comfortabel in het gebruik, goed voor de gezondheid en milieuvriendelijker.

Quick NEO EQ

Dé ideale e-bike voor de fietser die behoefte heeft aan een diverse en uitdagende workout of voor het dagelijkse forensenverkeer. De Quick NEO EQ is de urban machine die veelzijdigheid met plezier combineert. Het frame is zodanig gemaakt dat deze stabiliteit biedt bij hogere snelheden en soepel is bij lagere snelheid. Het heeft de snelheid, het responsieve en wendbare gevoel van een racefiets en het comfort van het rechtop zitten.

Favicon for cannondale.com Cannondale: Quick Neo EQ | E- Fitness | Electric cannondale.com
  • jpg
  • jpg

De Quick NEO EQ is uitgerust met een geïntegreerde drager, spatborden, Supernova verlichting en veelzijdige WTB Exposure Tubeless ready banden. Geïntegreerd in de onderbuis zit de 500 WH PowerTube accu van Bosch. De integratie van de accu zorgt voor een fraai en stijlvol uiterlijk en wordt door het frame beschermt. Binnen twee uur is de accu van de e-bikes voor 50 procent opgeladen en binnen 4,5 uur is deze helemaal vol.

Favicon for bosch-ebike.com eBike-accu: grote actieradius, laag gewicht, eenvoudig laden bosch-ebike.com

Daarnaast is deze voorzien van Bosch’ compacte, heldere en stijlvolle boordcomputer Kiox. De compacte kleurendisplay biedt alle functies die een sportieve fietser nodig heeft. De display wordt aangestuurd door een aparte eenheid met drukpunten en leveren rij gegevens over de acculading, hartslag, snelheid en prestaties. Aan de hand van een magneet houder zit de boordcomputer stevig vast op de fiets, deze kan makkelijker worden geplaatst of verwijderd.

Favicon for bosch-ebike.com Kiox: de sportief compacte boordcomputer voor elektrische fietsen bosch-ebike.com

Tesoro NEO X

De perfecte combinatie van een mountainbike en trekking-machine zijn het resultaat voor de Tesoro NEO X. Dit model brengt beide werelden samen in dit fraaie, elegante en uitdagende pakket. De e-bike is compleet uitgerust voor actief gebruik met de 29” wielen, all terrain banden, voorvering, een subtiel verpakte Bosch accu, verlichting, spatborden, een fietsendrager en -standaard. Ook hier zit de 500 WH PowerTube accu van Bosch geïntegreerd in de onderbuis.

Favicon for cannondale.com Cannondale: Tesoro Neo X | E-Touring | Electric cannondale.com
  • jpg
  • jpg

De zitpositie is afgeleid van een mountainbike en zorgt voor een goede controle op verschillende ondergronden en een goed zicht. De 29” -wielen zijn voorzien van lichtlopende multi-surface banden die ideaal zijn voor verharde en onverharde wegen. De accu-cover past naadloos in het frame waardoor deze veilig afgesloten is en netjes op zijn plek blijft zitten.

De Tesoro NEO X is voorzien van de minimalistische boordcomputer Purion. Hier ontmoeten ontwerp en functionaliteit elkaar. De belangrijkste informatie is met een druk op de knop toegankelijk. Op het scherm staan de laadtoestand, snelheid, rijmodus, actieradius, tripafstand en totale afstand vermeld. Tijdens het rijden kun je het apparaat makkelijk en veilig bedienen. Met je duim kies je tussen de vijf rijmodussen: turbo, sport/eMTB, tour, eco en uit.

Favicon for bosch-ebike.com Purion: de compacte boordcomputer voor elektrische fietsen bosch-ebike.com

Over Cannondale

Cannondale is een topmerk van Cycling Sports Group, een onderdeel van Dorel Industries' (TSX:DII.B, DII.A) segment Dorel Sports. Dorel Industries Inc. heeft een jaarlijkse omzet van $2,6miljard en biedt werk aan ongeveer 9200 mensen op locaties in 25 landen over de hele wereld .Met een reputatie voor permanente innovatie en kwaliteit is Cannondale wereldwijdmarktleider met een sterke traditie in ontwerp, ontwikkeling en productie van hoogwaardigefietsen, kleding en toebehoren. Ga voor meer informatie naar www.cannondale.com.

Prijzen

2012 E-bike van het Jaar Rai Vereniging Cannondale E-series

2015 E-bike van het jaar Rai Vereniging Cannondale Contro-E

2017 Eervolle vermelding VAB Bike of the Year Cannondale Mavaron

2018 Bike of the Year VAB Cannondale Mavaro Neo

2019 Best getest tijdens de AD fietstest 2019 Cannondale Mavaro NEO

2019 Best getest tijdens de AD fietstest 2019 Cannondale Tesoro NEO 1

Favicon for cannondale.com Cannondale cannondale.com
Favicon for instagram.com Cannondale Bicycles (@ridecannondale) instagram.com

Perscontacten

Gerelateerde onderwerpen