Cannondale jaagt innovatie aan met nieuwe sensor en app

Cannondale Wielsensor.png
  • png

Amsterdam, 12 augustus - Cannondale, een topmerk van Dorel Industries, Inc. (TSX:DII.B, DII.) lanceert deze zomer de Cannondale wielsensor en app. De sensor wordt via bluetooth gekoppeld aan de Cannondale-App. Met deze innovatie is Cannondale klaar voor de toekomst door zowel consumenten als dealers van alle gemakken te voorzien. Als eerste speelt deze  combinatie van producten, software en hardware in op de digitale beleving van hun consumenten. 

De sensor maakt het voor elke fietser makkelijk om zijn of haar rij- en fietsgegevens automatisch te registreren. Zodra het voorwiel begint te draaien, start de sensor met de dataverzameling. De Cannondale-App is de centrale plek waarin alle benodigde informatie over de fiets, handleidingen, video’s en communicatie staat vermeld. De Cannondale dealers hebben ook toegang tot relevante informatie over de fiets. Zo hebben zij een compleet overzicht van de fiets, de laatste meldingen, uitgevoerde servicebeurten en notities. Specifieke onderdelen zoals de fietsketting, type remmen, het frame, wielmaat en bandbreedte en het serienummer van de fiets staan ook in de app vermeld.

Wielsensor

De wielsensor is in samenwerking met Garmin ontwikkeld. Deze houdt de exacte snelheid, tijd en afstand bij. De sensor is ook als snelheidssensor te gebruiken op de fietscomputers van Garmin en Wahoo. Draadloze technologieën Bluetooth en ANT+ verbinden de wielsensor naadloos aan de Cannondale-App. Route-informatie wordt bijgehouden zodra de fietser begint te rijden, waardoor het openen van de app of drukken op een startknop verleden tijd is. Er kunnen tot 30 ritten aan informatie worden opgeslagen voordat deze gesynchroniseerd moet worden met de app. Dit is een innovatie die bij bestaande technologieën tot op heden nog niet mogelijk was.

  • jpg
  • jpg

Specificaties

- Intern geheugen

- Registratie tot 30 ritten

- Automatische registratie van ritgegevens

- Bluetooth en ANT+ wireless compatibel

- Knoopcelbatterij CR2032

- €49,90

Cannondale App

De eerste versie van de app is in mei jl. gelanceerd en wordt continu bijgewerkt met de nieuwste ontwikkelingen. De Cannondale App kan worden gebruikt om alle informatie van de sensor af te lezen. Daarnaast dient het ook als dashboard dat de de snelheid, afgelegde afstand, verbrande calorieën en zelfs CO2-vermindering weergeeft. In de Cannondale-community staat vermeld hoeveel je als individu bijdraagt aan de ecologische voetafdruk; aantal afgelegde kilometers, hoeveelheid benzine die is bespaart en CO2-vermindering. Ook staat in het overzicht het gemiddelde voor alle Cannondale gebruikers van die maand.

Op basis van het aantal gereden uren, worden herinneringen voor periodiek onderhoud verstuurd en een onderhoudshistorie bijgehouden. Binnen handbereik staan alle handleidingen, specifieke video content, een augmented reality tool voor techniek en verwijzing naar de dichtstbijzijnde dealer. Aan de hand van video’s kan de fietser klein onderhoud zelf uitvoeren en groter onderhoud bij een van de vele Cannondale dealers laten doen. Alle informatie en details -van de zadelhoogte tot de type ketting -staan op een centrale plek vermeld. 

  • jpg
  • jpg
  • jpg
  • jpg

Specificaties

- Dashbord

- Odometer

- Onderhoudshistorie

- Herinneringen + meldingen servicebeurten

Treadwell EQ

Momenteel zit de sensor uitsluitend op de Treadwell, een makkelijke en leuke fiets. Deze urban fiets is ideaal voor in de stad, is licht, eenvoudig en prettig in het gebruik. De fiets is compleet uitgerust met bamboe rek, spatborden en Urban Armour Bumpers. De bumpers beschermen het frame tegen het dagelijkse gebruik. Op de stuurpen van de Treadwell zit een telefoonhouder, waar elke telefoon hoes met SP-connect veilig op geplaatst kan worden. Hierdoor kan de Cannondale-app als dashboard display worden gebruikt met onder andere de snelheid en kilometerstand. 

C20_C37150M_Treadwell_EQP_AGV_3Q_high-res.jpg
  • jpg

De sensor is vanaf augustus als losse accessoire beschikbaar en wordt op alle Cannondale fietsen geplaatst.

Over Cannondale

Cannondale is een topmerk van Cycling Sports Group, een onderdeel van Dorel Industries' segment Dorel Sports. Dorel Industries Inc. heeft een jaarlijkse omzet van $2,6 miljard en biedt werk aan circa 9200 mensen in 25 landen over de hele wereld. Met een reputatie voor permanente innovatie en kwaliteit is Cannondale wereldwijd marktleider met een sterke traditie in ontwerp, ontwikkeling en productie van hoogwaardige fietsen, kleding en toebehoren.

Favicon for instagram.com Cannondale Bicycles (@ridecannondale) instagram.com
Favicon for cannondale.com Cannondale cannondale.com

Perscontacten

Gerelateerde onderwerpen