press-release-banner.jpg
 • jpg

DRIE JAAR AMPLER E-BIKES IN NEDERLAND

De eerste Ampler rijdt alweer drie jaar op de Nederlandse wegen

Amsterdam/Berlijn - 18 juli - Ampler Bikes timmert hard aan de weg in Nederland. In 2016 verkocht Ampler Bikes via een crowdfunding campagne hun eerste e-bike in Nederland en nu worden er alleen in Duitsland en Zwitserland meer Amplers verkocht.

Ampler e-bikes is alweer drie jaar in Nederland om hun missie waar te maken om het leven voor iedereen die veel op de fiets zit te verbeteren. Dit doen ze door de gebruikerservaring zo veel mogelijk te verbeteren ten opzichte van de bestaande alternatieven. Tegelijkertijd willen ze hiermee laten zien dat vervoer op de fiets duurzamer is en beter voor je gezondheid en je portemonnee.

E-bikes vergroten je snelheid, de kracht die je levert, de afstand die je aflegt en je bereidheid om grotere stukken af te leggen. Als je gaat lopen kost dat eigenlijk best veel energie, maar voeg je daar een fiets aan toe, dan veranderd alles. Een mens is dan in één keer het meest efficiënte dier op aarde om van A naar B te komen. En, belangrijker nog, je bent veel efficiënter dan de auto. Mensen die de fiets nemen gaan vier keer sneller dan wandelaars terwijl ze vijf keer minder energie nodig hebben: E-bikes vergroten je energie nogmaals vijf keer waardoor jij dus superkrachten hebt en een grote glimlach.

 • jpg
 • jpg
 • jpg
 • jpg

Een auto kan per jaar wel twee ton aan CO2 uitstoten, terwijl e-bikes helemaal geen schadelijke stoffen uitstoten. Ook worden e-bikes zes keer energie efficiënter geschat dan treinen. De batterijen in e-bikes zijn daarnaast ook beter voor het milieu. Ze gaan lang mee, zijn herlaadbaar, kunnen opgeladen worden met duurzame energie en kunnen het elektriciteitsnetwerk ontlasten door ‘s nacht te laden.

Ook nemen e-bikes fysieke barrières weg zoals heuvels, wind en zweet en maken rijden met de fiets toegankelijker voor meer mensen. Dit betekend dat meer mensen een gezonde levensstijl kunnen aannemen. Zelfs als je slechte knieën je al jaren van het fietsen afhouden kunnen e-bikes er voor zorgen dat je weer kan rijden.

Het doorbrengen van meer tijd buiten heeft bijzonder veel gezonderheidsvoordelen: het verbeterd je geheugen, je hebt minder last van stress, lagere bloeddruk, het verbeterd je focus en versterkt het immuunsysteem.

press-release-banner2.jpg
 • jpg

Testride Program

Omdat Ampler voornamelijk online opereert hebben ze door heel Europa test centers opgezet. Hier kun je Ampler e-bikes eerst uitproberen en goed testen voor je er een koopt. In Nederland is onlangs het eerste test centrum geopend in Amsterdam bij Twotone Tussen de Bogen. Meer test centers zullen spoedig volgen in Nederland.

De fiets ziet er geweldig uit. Hij is licht en slim. Je kunt voelen dat hij is gebouwd door mensen die van fietsen houden. De remmen en andere onderdelen zijn van goede kwaliteit. De app ook, daarin kun je van alles aanpassen dat relevant is. De motor voelt je inspanning goed aan en werkt goed met je mee. Geen vreemde dingen die je merkt als je aan het rijden bent en bovendien is hij stil. Kortom: een zeer goede prijs-kwaliteitverhouding. Maarten uit Vlaardingen, eigenaar van een Ampler Stout, over zijn ervaringen met Ampler

De Ampler Challenge

Een van de andere hoogtepunten van de afgelopen drie jaar was de eerste Ampler Challenge in 2018. Hierbij reed de Nederlander Alain Buffing, die in Berlijn woont, zonder voorbereiding op een Curt een afstand van 800km van Amsterdam naar Berlijn. Hiermee wilde hij aandacht vragen voor de voordelen van goede voeding en fietsen voor de gezondheid en het milieu. Want hoewel Alain er een gezonde levenstijl op na houdt, had hij geen speciale voorbereiding, waarmee hij wilde laten zien dat iedereen op een Ampler zo’n onmogelijk lijkende lange rit kan maken. In 2019 heeft de Ampler Challenge een vervolg gekregen met meer dan 3700 aanmeldingen en vier challengers die een vergelijkbare rit gaan maken.

 • jpg
 • jpg
 • jpg
 • jpg

Feiten en cijfers

 • Met 13.5 kg is Ampler 35% lichter dan de gemiddelde elektrische fiets
 • Een batterijlading brengt je gemiddeld 70 km verder
 • Van een lege naar een volle batterij duurt 2,5 uur
 • De batterij is verstopt waardoor die er uit ziet als een normale fiets

Over Ampler Bikes

Sinds de lancering van Ampler zijn al duizenden fietsen verkocht. Het bedrijf dat direct aan de consument levert gaat door met hun missie om een betere woon-werk ervaring te leveren met hun lichtgewicht e-bikes. Op dit moment werken er rond de 30 personen op de kantoren in Berlijn en Tallinn. De Ampler Showroom in Berlijn bevindt zich in het levendige Prenzlauer Berg op de Kollwitzstraße 47. Hier bevindt zich de basis voor alle activiteiten in centraal Europa zoals de mogelijkheid tot het kopen van een fiets in de showroom, een testrit en repartie mogelijkheid.

Favicon for news.twotoneams.nl Volledige Nederlandse media kit - Ampler Bikes news.twotoneams.nl

Perscontacten