spengle-press-release.jpg
  • jpg

Zwitsers wielmerk SPENGLE kondigt ‘Collections by SPENGLE’ aan

Juli 2019 - Het Zwitserse wielmerk SPENGLE is bijzonder blij te melden dat het zijn spectaculaire reeks gekleurde wielen 'Collections by SPENGLE' aankondigt en naar Eurobike 2019 meeneemt. Ook zullen daar de eerste 3D-geprinte preview-modellen van hun nieuwe 700c wielen worden getoond. Na het succes van de 650b-wielen en de groeiende vraag, is SPENGLE bijna klaar met de ontwikkeling en zal er op de beurs de gelegenheid zijn om de wielen te zien.

Collections by SPENGLE

SPENGLE werkte samen met verschillende kunstenaars in Europa en de VS om hun visie te geven over hoe ze deze bijzondere driespaaks wielen nog meer oogstrelend kunnen maken. Naast de verbeterde veiligheid en het uitstekende comfort bieden de carbon monocoque bladen een uniek canvas om de wielen te personaliseren en op een totaal andere wijze creatief te zijn.

Dit heeft geleid tot een nieuwe serie exclusieve gekleurde wielen, zoals het prachtige Iridescent waarvan de 5 kleuren zichtbaar zijn, maar alleen vanuit verschillende kijkhoeken. De kijkhoek bepaalt de kleur, wat resulteert in een verbluffende esthetiek. 

spengle-press-release2.jpg
  • jpg

Ander hoogtepunt zijn wellicht de meest opwindende urban wielen verkrijgbaar op dit moment: Chromeo is pure glamour, een hoog gepolijst chroom effect. Dit is het resultaat van meer dan 40 uur nauwgezette verf- en polijstwerkzaamheden. Dit wiel zorgt gegarandeerd voor veel bekijks en is verkrijgbaar in een beperkte oplage van 10 sets.

spengle-press-release3.jpg
  • jpg

Collections by SPENGLE worden standaard persoonlijk bij je afgeleverd en zijn een exclusieve kans om een bijzonder object in huis te halen. Sommige versies zijn strikt beperkt tot slechts één enkele set wielen, waarmee deze wielen de ultieme kinetische kunstwerken zijn.

Bekijk deze wonderbaarlijke wielen in een kunst fotoshoot hier

SPENGLE over de 'Collections by SPENGLE'

SPENGLE heeft een unieke esthetiek die nooit iedereen mooi zou vinden, maar daar hadden we vanaf begin af aan vrede mee. Maar wat nou als we mensen zouden aanspreken vanuit een ander perspectief?

Wat zou er gebeuren als we dit niet als een wiel zouden benaderen, maar als een dynamisch canvas?

We zijn anders gaan kijken naar het wiel. In plaats van te kijken naar de prestaties en eigenschappen van het carbon zijn we gaan bestuderen hoe het licht over de bladen glijdt. Hoe de knik in de bladen met vorm en schaduw omgaat. Hoe beweging het humeur van de toeschouwer beïnvloed.

Het was een hele reis voor ons die ons naar op allerlei onverwachte plekken bracht met een fascinerend resultaat: ‘Collections by SPENGLE’. We kunnen niet wachten om dit met de wereld te delen!

Nieuw: 700C wielen

De SPENGLE carbon monocoque serie bestaat momenteel uit een 27,5" MTB wiel, plus 650b gravel en urban wielen. 700c wielen komen binnenkort en zullen voor het eerst in september op Eurobike te zien zijn en later dit najaar beschikbaar zijn.

Favicon for spengle.com Collections by SPENGLE - website spengle.com
Favicon for drive.google.com Collections by SPENGLE - persmap drive.google.com
Favicon for instagram.com SPENGLE - Instagram instagram.com
Favicon for facebook.com SPENGLE - Facebook facebook.com

Perscontacten