press-release-banner.jpg
 • jpg

Ampler Bikes haalt €2,47 miljoen op met succesvolle crowdfunding campagne

Berlijn/Tallinn - september 2019 - E-bike bouwer Ampler Bikes haalt €2,47 miljoen op bij meer dan 1200 investeerders tijdens hun laatste crowdfunding campagne. Het snelgroeiende bedrijf wil het kapitaal gebruiken om hun nieuwe fabriek verder af te bouwen en om de productiecapaciteit verder te vergroten. Dit om hun missie voort te zetten en het persoonlijk vervoer probleem binnen stedelijk woon-werkverkeer beter aan te kunnen pakken. 

 • €2,47 miljoen is opgehaald bij 1241 investeerders in 29 verschillende landen
 • Het aantal aanmeldingen heeft de limiet ver overschreden en het beoogde bedrag van €2,5 miljoen was dan ook binnen 5 dagen behaald

Ampler Bikes is een jonge startup met als doel het bouwen van betere persoonlijke vervoersoplossingen voor stedelijke omgevingen. Elektrische fietsen zijn de eerste golf van stedelijke mobiliteitsapparaten waarmee het bedrijf zijn ambitie wil waarmaken.

In plaats van de fietsen te distribueren via traditionele kanalen, verkoopt Ampler zijn fietsen rechtstreeks aan klanten. Het bedrijf is 2 tot 3 keer zo groot gegroeid elk jaar sinds de lancering in 2016 en is van plan om die weg voort te zetten. In de eerste 7 maanden van 2019 bedroeg de omzet van het bedrijf €3,8 miljoen, een stijging van 120% ten opzichte van 2018. 

In de afgelopen 24 maanden heeft Ampler:

 • het team zien groeien van 8 naar 36 man
 • het aantal Ampler's op de weg zien groeien van 300 naar 3500
 • meer dan €6,5 miljoen omzet weten te generenen
 • zichzelf winstgevend gemaakt
 • hun eerste Flagship store geopend in Berlijn
 • hun nieuwe fabriek bijna klaar om in te trekken

Ampler blijft zich richten op het voortzetten van een jaarlijkse groei van 100%. Daarnaast willen ze de productie de komende drie jaar opvoeren tot een capaciteit van 25.000 stuks per jaar.

 • De e-bike markt groeit explosief en groeit nog sneller dan 2 jaar geleden. In 2018 werden meer dan 2 miljoen elektrische fietsen verkocht in Nederland, België, Duitsland en Frankrijk samen. Zo groeide de Nederlandse markt vorig jaar met 38% ten opzichte van het jaar en op de Belgische markt is bijna 50% van de verkochte fietsen een e-bike.
 • De grootste markt van Ampler naast Nederland is Duitsland. In Berlijn hebben ze een showroom en kantoor geopend in 2018.
 • In 2019 lanceerden ze hun gratis proefrit programma op 22 locaties verspreid over 6 landen, waaronder Nederland en België.

Wij zijn erg blij met hoe de crowdfunding gegaan is. Dit was de grootste crowdfunding campagne ooit in Estland en we wisten niet zeker wat we konden verwachten. Gelukkig werden we omver geblazen door de massale reacties van zowel nieuwe als bestaande investeerders. Dit bleek uit het feit dat we in de vijf dagen nadat de investeringsronde openbaar was gemaakt we simpelweg al té veel inschrijvingen hadden. Deze steun heeft ons het vertrouwens gegeven dat we op de goede weg zijn en dat we onze groei verder voort kunnen zetten. Ardo Kaurit, CEO & medeoprichter

Mocht je nog meer vragen hebben of informatie willen naar aanleiding van de crowdfunding campagne laat het ons dan weten. We helpen graag je in contact te brengen met Ampler Bikes. Zij vertellen graag meer en duiken graag samen met jou de diepte in over deze geslaagde campagne.

Relevante links:

Favicon for funderbeam.com Ampler Bikes Crowdfunding Website met meer info en statistieken funderbeam.com
Favicon for amplerbikes.com Over ons - Onze reis als e-bike bedrijf | Ampler Bikes amplerbikes.com

Volg Ampler Bikes op Facebook & Instagram

Over Ampler Bikes

Sinds de lancering van Ampler zijn al duizenden fietsen verkocht. Het bedrijf dat direct aan de consument levert gaat door met hun missie om een betere woon-werk ervaring te leveren met hun lichtgewicht e-bikes. Op dit moment werken er rond de 30 personen op de kantoren in Berlijn en Tallinn. De Ampler Showroom in Berlijn bevindt zich in het levendige Prenzlauer Berg op de Kollwitzstraße 47. Hier bevindt zich de basis voor alle activiteiten in centraal Europa zoals de mogelijkheid tot het kopen van een fiets in de showroom, een testrit en onderhoud van Ampler's.

Perscontacten

Gerelateerde onderwerpen