De nieuwste e-bikes van Cannondale op een rij

Cannondale 3 e-bikes.JPG
 • JPG
Cannondale 3 e-bikes.JPG

Amsterdam, 15 januari 2020 - In een fietsland als Nederland vergeten we al te vaak dat er genoeg mensen zijn die nog niet fietsen. Zij lopen, maken dagelijks gebruik van het openbaar vervoer of pakken de auto. Hoewel e-bikes steeds gebruikelijker worden in het dagelijkse leven, wordt dit alsnog gezien als cheaten. De mythe dat fietsen op een e-bike niet als fietsen gezien kan worden is volkomen onzin, al helemaal wanneer het alternatief het pakken van een auto is. Steeds meer mensen kiezen voor een e-bike en laten hiervoor hun auto staan. E-bikes vervangen niet alleen de traditionele fiets, maar ook steeds vaker de auto. 

Het is gebleken dat fietsers op een e-bike langere afstanden afleggen dan fietsers zonder ondersteuning, daarom zijn e-bikes ideaal voor het fietsforenzen. Een e-bike is een gezonde en duurzaam alternatief waar de aankomende jaren steeds vaker voor gekozen zal worden. Wat we ook niet moeten vergeten is dat niet iedereen het uithoudingsvermogen van een wielrenner heeft, door het fietsen laagdrempeliger te maken wordt het voor meerdere mensen aantrekkelijk. E-bikes worden daarnaast niet even sexy gevonden als een mooie racefiets, maar Cannondale weet daar wel raad mee met hun nieuwe e-bikes. De 2020 Neo familie van Cannondale, een topmerk van Dorel Industries, Inc. (TSX: DII.B, DII.A)- zorgt dit jaar voor meer plezier, snelheid en langere afstanden. Dit is een uitgebreid artikel waarin per fiets een overzicht wordt gegeven van de motor, ondersteuning, varianten, framematen en het profiel van de fietser. Tot slot wordt er dieper ingegaan op de Cannondale app en sensor. 

Treadwell Neo

Vorig jaar verscheen de Treadwell en nu is de elektrische ondersteunde variant van deze plezierige fiets gelanceerd, de Treadwell Neo. De fiets is prettig en licht in het gebruik, heeft een lage stang en haalt zijn inspiratie uit de motorcross. De Treadwell Neo biedt een ontspannen en comfortabele rijhouding en is voorzien van het lichte en onopvallende X35-aandrijfsysteem van Mahle ebikemotion. De Treadwell Neo heeft een IntelliMount-stuurpen, waarmee je makkelijk je smartphone op je stuur plaatst. Gebruik in combinatie met de wielsensor, de Cannondale-app als dashboard voor je fiets, waarin informatie over je snelheid, afgelegde afstand, verbrande calorieën en bespaarde CO2-uitstoot staan afleest. Ook laat het je weten als de fiets een onderhoudsbeurt nodig heeft. Hiermee weten ze de fietser op een nieuwe manier in verbinding te brengen met de fietsbeleving en de fiets. 

20191024_Leon van Bon_Cannondale-Lola-Wave1_A79I1296.jpg
 • jpg
20191024_Leon van Bon_Cannondale-Lola-Wave1_1S9A9947.jpg
 • jpg
20191024_Leon van Bon_Cannondale-Lola-Wave1_A79I1378.jpg
 • jpg

Neo EQ

De Treadwell Neo is in twee varianten verkrijgbaar: de Neo en de Neo EQ. De Neo is de basis fiets zonder extra attributen, de Neo EQ is compleet uitgerust met voordrager, spatborden en verlichting. Beide varianten zijn verkrijgbaar in twee soorten frames: het standaard model en de remixte -het unisex model met lage instap.

Technology

Het X35-systeem bestaat uit een een compacte motor van 250W die in de achternaaf zit. De accu van 250Wh zit in de onderbuis weggewerkt en is eenvoudig op te laden via een poort in het frame. De Treadwell Neo is voorzien van drie ondersteuningsniveaus: van een licht duwtje in de rug van gemiddeld 15 km per uur tot een maximale snelheid van 25 kilometer per uur. Met de verlichte knop op de bovenbuis bedien je de fiets. Hiermee schakel je de fiets aan en uit, kies je het ondersteuningsniveau, schakel je de verlichting aan en zie je in één oogopslag hoeveel batterij je nog hebt. Het gehele X35-systeem weegt slechts 3,5 kg waardoor de Treadwell Neo comfortabel licht blijft. 

Profiel

Cannondale richt zich met de Treadwell Neo op een jongere generatie die zich dagelijks bezighoudt met wellness en sport. De millennials trainen vaker, eten slimmer en roken minder dan voorgaande generaties. Ze maken gebruik van apps om hun trainingen bij te houden en zoeken regelmatig informatie op om er een gezondere leefstijl op na te houden. Technology is zeer belangrijk voor deze generatie en zitten gemiddeld 5 uur per dag op hun telefoon. 

Favicon for cannondale.com Treadwell Neo cannondale.com
Favicon for cannondale.com Treadwell Neo Remixte cannondale.com
Favicon for ebikemotion.com X35 - Light & Smart eBike System - MAHLE ebikemotion® ebikemotion.com

Canvas Neo

De Canvas Neo is een robuust, stijlvol model die comfort met snelheid weet te combineren. Gebruik deze ideale elektrische stadsfiets om te touren of om buiten de stad te crossen. De mtb-geometrie biedt een rechte zithouding wat veel overzicht biedt in het drukke verkeer en prettig fietst tijdens langere afstanden. 

20191024_Leon van Bon_Cannondale-Lola-Wave1_A79I0535.jpg
 • jpg
20191024_Leon van Bon_Cannondale-Lola-Wave1_A79I9813.jpg
 • jpg
20191024_Leon van Bon_Cannondale-Lola-Wave1_A79I0543.jpg
 • jpg

Canvas Neo Remixte

De Canvas Neo-modellen zijn in twee varianten verkrijgbaar: de standaard variant komt met een bovenbuis en Remixte, unisex ontwerp, met lage instap. De Canvas Neo 1 en 2 Standaard zijn in de maten S, M,L en XL verkrijgbaar. De Remixte modellen zijn in de maten S,M en L verkrijgbaar. 

Alle modellen zijn voorzien van 29” wielen met brede, gripvaste Schwalbe G-One Speed-banden. Deze uitblinkers gaan razend snel, zijn wendbaar en absorberen hobbels en putdeksels. De fiets is compleet uitgerust met minimalistische bagagedrager, volledige spatborden en uitklapbare standaard - ideaal voor het dagelijkse woon-werkverkeer en voor tour gebruik. De heldere voor- en achterlichten en reflecterende elementen op het frame en carbon voorvork zorgen ervoor fietsers zien en gezien worden.

Technology

De Canvas Neo is uitgerust met Bosch’ nieuwste Performance Line CX systeem, het meest veelzijdige aandrijvingssysteem die de fabrikant aanbiedt. De muisstille en ultralichte Bosch Performance Line weegt slechts 2,9 kg en ondersteunt tot 25 km per uur. Het heeft een aandrijving van 250W en is voorzien van de 500Wh Bosch PowerTube. Daarnaast is het mogelijk om op het frame een tweede accu te plaatsen voor dubbel de afstand en dus dubbel plezier. De benodigde kabels zijn vooraf al geïnstalleerd waardoor klussen aan de fiets niet nodig is. De ingebouwde accu wordt beschermd door een fraai vormgegeven cover zonder dat deze afdoet aan de elegante en mooie  vormgeving van de fiets. 

Het aandrijvingssysteem van Bosch in de krachtigste in zijn klasse. Het accelereert bijzonder dynamisch, reageert zonder vertraging en levert een constante vermogensafgifte. Dit systeem vermindert de trapweerstand bij het fietsen zonder ondersteuning. Daarnaast kost het fietsen boven de 25 km per uur geen extra moeite, waardoor normaal fietsen natuurlijk aanvoelt.

Profiel

De Canvas Neo is is geschikt voor de jonge en sportieve fietsers, die stijlvol van en naar het werk wilt fietsen. Deze stedelingen willen met extra capaciteit snel en moeiteloos op hun bestemming aankomen. 

Favicon for cannondale.com Canvas Neo cannondale.com
Favicon for cannondale.com Canvas Neo Remixte cannondale.com
Favicon for bosch-ebike.com Performance Line CX: de sportiefste Bosch-motor voor eMTB's bosch-ebike.com

Tesoro Neo X

De Tesoro Neo X is de SUV onder de fietsen. In het herontworpen frame zit de meest recente Bosch technologie en motor verwerkt. Met de mountainbike geïnspireerde frame en voorvork kan je nu nog verder tijdens het off-roaden, bikepacken en backroad trekking. De stevige, veilige en rammelvrije spatborden en bagagedrager en de felle voor- en achterlichten dagen je uit voor elk avontuur. Op asfalt of trambanen, putdeksels en in de drukke stad is de fiets makkelijk wendbaar. 

20191024_Leon van Bon_Cannondale-Lola-Wave1_A79I0576.jpg
 • jpg
20191024_Leon van Bon_Cannondale-Lola-Wave1_A79I0572.jpg
 • jpg
20191024_Leon van Bon_Cannondale-Lola-Wave1_A79I0578.jpg
 • jpg

Technologie

De nieuwe Performance CX is de krachtigste aandrijfeenheid van Bosch. Deze is compact, licht, biedt naadloze ondersteuning en brengt je moeiteloos op snelheid. Alle modellen maken gebruik van de 500Wh Bosch PowerTube accu, de Tesoro Neo X1 en X2 maken gebruik van de Bosch Performance CX aandrijving. Door de voorgemonteerde bedrading is het bij de standaard modellen mogelijk een tweede accu te plaatsen op het frame waarmee het bereik dubbel zo groot is. Alle benodigde kabels en mounts zijn in het frame verwerkt en zijn onzichtbaar wanneer deze niet in gebruik zijn. De Kiox kleurendisplay geeft je in één oogopslag alle benodigde ritgegevens, kunnen ritten worden geregistreerd en kan deze worden verbonden met de Bosch app.

Tesoro Neo X1, X2, X3

De Tesoro Neo X-modellen zijn in drie modellen verkrijgbaar: elk model is beschikbaar in de standaard variant met een bovenbuis en het unisex design Remixte met lage instap. De fiets wordt compleet geleverd met 29” wielen met brede, gripvaste Schwalbe G-One Speed-banden, spatborden, functionele bagagedrager en verwisselbare fietsstandaard. Naast dat de stuurpen verstelbaar is kan ook de zadelpen met vering worden versteld. 

Profiel 

Deze on-road/off-road fiets richt zich op recreatieve fietsers en forensen die op zoek zijn naar comfort, vermogen en vertrouwen. De fietser is op zoek naar een trekkingfiets die ongeacht de wegomstandigheden presteert. 

Favicon for cannondale.com Tesoro Neo X cannondale.com
Favicon for cannondale.com Tesoro Neo X Remixte cannondale.com
Favicon for bosch-ebike.com Performance Line CX: de sportiefste Bosch-motor voor eMTB's bosch-ebike.com

Quick Neo SL

De Quick Neo SL, een lichte en sportieve e-bike die gemaakt is voor stevige trainingsritten, een boodschap in de stad of om je hoofd te legen. De Quick Neo SL is pijlsnel, wendbaar en rijdt soepel dankzij de kleine maar krachtige elektrische ondersteuning. Het responsieve en wendbare gevoel van een racefiets en het comfort van het rechtop zitten zorgen voor extra comfort. De geavanceerde SmartForm C3-aluminium constructie en de full carbon voorvork houden de fiets levendig en licht. De OutFront-geometrie stuurt wendbaar en is extra stabiel bij hogere snelheden. Bij kleine frames komt het vaak voor dat de tenen het voorwiel raken, door het voorwiel iets verder te plaatsen is bij het huidige model minder kans dat dit zal gebeuren.

C20_QuickNeoSL_Controller_3618_high-res.jpg
 • jpg
C20_Quick_London_8388_high-res.jpg
 • jpg
C20_QuickNeoSL_RMXT_Stem_3662_high-res.jpg
 • jpg

Technologie

De fiets wordt ondersteund door het Mahle ebikemotion X35 systeem. De aandrijving weegt slechts 3,5 kg, wat de Quick Neo SL een van de lichtste e-bikes op de markt maakt. Het systeem omvat een compacte achterwielaandrijving en accu van elk 250 Wh. De componenten zijn weggewerkt in de onderbuis en kan eenvoudig worden opgeladen. De fiets heeft drie ondersteuningsniveaus en gaan van een licht duwtje in de rug tot een maximale snelheid van 25 kilometer per uur. De aandrijving is zo subtiel en netjes weggewerkt dat de Quick Neo SL op het eerste gezicht niet eens op een e-bike lijkt.

Quick Neo SL 1 & SL 2

De nieuwe Cannondale Quick Neo SL heeft twee modellen: de Quick Neo SL 1 en de Quick Neo SL 2. De fietsen zijn in de volgende maten verkrijgbaar: Standaard: S, M, L en Remixte: S en L. Er zijn twee frame stijlen beschikbaar: een standaardversie met bovenbuis en een Remixte unisex-design met lage instap.

Alle modellen zijn uitgerust met 700x38c banden die soepel rijden over hobbels en putdeksels. Deze tweewieler is van alle markten thuis: zijn sportieve karakter inspireert fitness fanaten langere afstanden af te leggen en is daarnaast ook zeer geschikt voor het stadsgebruik. Het is mogelijk de fiets uit te breiden met een bagagedrager en spatborden. Tot slot zorgen de geïntegreerde lichten en reflecterende elementen ervoor dat je goed zichtbaar bent in het donker. Alle Quick Neo SL modellen zijn uitgerust met de Cannondale-wielsensor en de IntelliMount-stuurpen. Hierdoor weet Cannondale fietsers op een nieuwe manier in verbinding te brengen met hun fiets en de fietsbeleving nog meer te optimaliseren. Door je smartphone in de stevige houder op de stuurpen te plaatsen kan deze gelijk als dashboard worden gebruikt. 

Profiel

Cannondale richt zich met de Quick Neo op dertig en veertig jarigen die graag sporten. Met hun actieve leefstijl, letten zij op hun eetpatroon en wordt er regelmatig gesport. Ze focussen zich op de voordelen van een gezond leven zoals zelfverbeterening, fitheid en welzijn. Ook zijn ze op zoek naar de mogelijkheden om fietsen toe te voegen als een vorm van fitness aan het dagelijkse leven.  

Favicon for cannondale.com Quick Neo SL cannondale.com
Favicon for cannondale.com Quick Neo SL Remixte cannondale.com
Favicon for ebikemotion.com X35 - Light & Smart eBike System - MAHLE ebikemotion® ebikemotion.com

Overzicht 2020 modellen

Overzicht 2020 modellen.png
 • png

Cannondale App & Sensor

In 2019 lanceert Cannondale de wielsensor en app. De sensor wordt via bluetooth gekoppeld aan de Cannondale-App. Met deze innovatie weet Cannondale zich klaar te stomen voor de toekomst en weten zij zowel consumenten als dealers van alle gemakken te voorzien. Door technologie, software en hardware te combineren, weet Cannondale in te spelen op de digitale beleving van de consument.

De sensor maakt het voor elke fietser makkelijk om zijn of haar rij- en fietsgegevens automatisch te registreren. Zodra het voorwiel begint te draaien, start de sensor met de dataverzameling. De Cannondale-App is de centrale plek waarin alle benodigde informatie over de fiets, handleidingen, video’s en communicatie staat vermeld. De Cannondale dealers hebben ook toegang tot relevante informatie over de fiets. Zo hebben zij een compleet overzicht van de fiets, de laatste meldingen, uitgevoerde servicebeurten en notities. Specifieke onderdelen zoals de fietsketting, type remmen, het frame, wielmaat en bandbreedte en het serienummer van de fiets staan ook in de app vermeld.

Cannondale app

De eerste versie van de app is eerder vorig jaar gelanceerd en wordt continu bijgewerkt met de nieuwste ontwikkelingen. De Cannondale App kan worden gebruikt om alle informatie van de sensor af te lezen. Daarnaast dient het ook als dashboard dat de de snelheid, afgelegde afstand, verbrande calorieën en zelfs CO2-vermindering weergeeft. In de Cannondale-community staat vermeld hoeveel je als individu bijdraagt aan de ecologische voetafdruk; aantal afgelegde kilometers, hoeveelheid benzine die is bespaart en CO2-vermindering. Ook staat in het overzicht het gemiddelde voor alle Cannondale gebruikers van die maand.

App3.jpg
 • jpg
App2.jpg
 • jpg
App1.jpg
 • jpg
App4.jpg
 • jpg

De fietser krijgt periodiek herinneringen voor onderhoud, de uitgevoerde werkzaamheden worden in een onderhoudshistorie bijgehouden. Binnen handbereik staan alle handleidingen, specifieke video content, een augmented reality tool voor techniek en verwijzing naar de dichtstbijzijnde dealer. Aan de hand van video’s kan de fietser klein onderhoud zelf uitvoeren en groter onderhoud bij een van de vele Cannondale dealers laten doen. Alle informatie en details -van de zadelhoogte tot de type ketting -staan daarmee op één centrale plek vermeld. 

Specificaties

- Dashboard 

- Kilometerteller

- Onderhoudshistorie

- Herinneringen + meldingen servicebeurten

- Beschikbaar voor iOS  en Android

Wielsensor

De wielsensor is in samenwerking met Garmin ontwikkeld. Deze houdt de exacte snelheid, tijd en afstand bij. De sensor is ook als snelheidssensor te gebruiken op de fietscomputers van Garmin en Wahoo. Draadloze technologieën Bluetooth en ANT+ verbinden de wielsensor naadloos aan de Cannondale-App. Route-informatie wordt bijgehouden zodra de fietser begint te rijden. Je hoeft dus niet voor je gaat rijden de app te activeren. Er kunnen tot 30 ritten aan informatie worden opgeslagen voordat deze gesynchroniseerd moet worden met de app. Dit is een innovatie die bij bestaande technologieën tot op heden nog niet mogelijk was.

Cannondale Wielsensor.png
 • png
CP1500U10OS.jpg
 • jpg

Specificaties:

- Intern geheugen

- Registratie tot 30 ritten

- Automatische registratie van ritgegevens

- Bluetooth en ANT+ wireless compatible 

- Knoopcelbatterij CR2032

- Alleen verkrijgbaar bij Cannondale dealers

Over Cannondale

Cannondale is een topmerk van Cycling Sports Group, een onderdeel van Dorel Industries' segment Dorel Sports. Dorel Industries Inc. heeft een jaarlijkse omzet van $2,6 miljard en biedt werk aan circa 9200 mensen in 25 landen over de hele wereld. Met een reputatie voor permanente innovatie en kwaliteit is Cannondale wereldwijd marktleider met een sterke traditie in ontwerp, ontwikkeling en productie van hoogwaardige fietsen, kleding en accessoires.

Favicon for cannondale.com Cannondale Bikes - MTB, Racefietsen, e-bikes cannondale.com
Favicon for instagram.com Cannondale Bicycles (@ridecannondale) instagram.com
Favicon for dropbox.com Press kit - Quick Neo SL dropbox.com
Favicon for dropbox.com Press kit- Urban E-Bike dropbox.com

Over Twotone Amsterdam

The roots of Twotone go back in 2007, when Twotone’s founder – Jon Woodroof – cofounded a fixed-gear focused bike shop in Atlanta, GA named No Brakes. His clothes nearly always matched his track bike & he earned the nickname Twotone. Jon cut his teeth on promoting his own shop, the brands they sold, and even suppliers, athletes, and other organisations they partnered with all before Instagram!

Those entrepreneurial roots grew into the hold your line, you'll be fine full-send approach to how we run our business today. A 10-year-old nickname became a Dutch BV in 2014 & Twotone has become THE one-stop-shop for cycling-savvy sales, marketing, and PR across Europe in the USA.

Over the course of the past nearly 9 years of helping brands find their way & have their say, we’re grateful for the successes, lessons, and trust! Schedule a meeting to learn more!

Gerelateerde thema's

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste Twotone Amsterdam nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL