spengle-gold-pr-banner.jpg
  • jpg

SPENGLE introduceert een 24 karaats bladgoud set carbon wielen

Februari 2020 - Met trots en genoegen introduceert SPENGLE de nieuwste telg in de Collections by SPENGLE serie: een 24-karaats bladgouden carbon monocoque wielset dat met de hand gelegd is genaamd SPENGLE Gold. De wielen zien er absoluut prachtig uit, zijn een waar kunstwerk en zijn volwaardige wielen die je op je fiets kan zetten en waarmee je kan rijden (mocht je dat echt willen).

SPENGLE heeft in het verleden al vaker naar hun wiel gekeken als een canvas voor creativiteit. De vormen en elementen van de wielen hebben hun eigen karakteristieke schoonheid die fundamenteel anders is dan het traditionele gespaakte fietswiel. Het spreekt dus voor zich om deze eigenschappen te benutten en met dit nieuwe bladgouden wiel hebben ze de lat op ongekend niveau gelegd.

SpengleGold Leaf Final.jpg
  • jpg
Spengle22437.jpg
  • jpg
Spengle22400.jpg
  • jpg
retouched-plain-black-background.jpg
  • jpg

Het project begon als een uitbreiding van de Collection by SPENGLE serie, maar ze realiseerde zich al snel dat het veranderde in iets dat daar bovenuit steeg. Het bladgoud is al in juni van vorige jaar geleverd en het heeft maanden werk gekost om alle losse vellen zorgvuldig aan te brengen.

Het fietswiel is een uniek visueel canvas - kinetische kunst in zijn puurste vorm. Kunst en sport zijn twee van onze grote passies en met SPENGLE Gold zagen we de mogelijkheid om deze twee op een unieke manier met elkaar te verbinden. Er gebeurt iets heel interessants als je traditioneel vakmanschap combineert met moderne carbon technologie. Het resultaat is een wiel dat schittert op meerdere vlakken vertelt Pius Brauchart, CEO van SPENGLE

Nu ze eindelijk klaar zijn zullen ze, voor ze verkocht worden, tentoongesteld worden op fietsbeurzen in Europa. Als eerste neemt SPENGLE ze mee naar Kolektif in Berlijn. Later gaan ze ook naar Bespoked in Bristol en de London Bike Show. Ze hebben een passende fiets gevonden die de wielen optimaal tot hun recht laat komen om ze in hun volle glorie en natuurlijk omgeving te presenteren.

SPENGLE is te vinden bij Kolektif op de begane grond bij de ingang. Ze zijn niet te missen als je de beursvloer betreedt.

Elk SPENGLE Gold wielset is totaal uniek en zal persoonlijk afgeleverd worden voor €10.000,-. Bekijk de details hier op de website van SPENGLE.

Over SPENGLE

SPENGLE is opgericht in Oostenrijk in de jaren '80 en is tegenwoordig gevestigd in Zwitserland. Hun technologie heeft een lange weg afgelegd: het SPENGLE Carbon Monocoque wiel is voortdurend verfijnd om de constructie van het moderne fietswiel opnieuw uit te vinden, tegenover 32 stalen spaken die sinds het begin de norm zijn. Het grote voordeel van carbon is echter dat je een vrijwel onbeperkte hoeveelheid spaken in de vorm van carbonvezels in de bladen kunt aanbrengen. Hierdoor blijft de vorm behouden en worden de krachten beter verdeeld over het wiel, wat voor een betere rijervaring zorgt.

Favicon for spengle.com SPENGLE - Gold spengle.com
Favicon for news.twotoneams.nl SPENGLE - Gold persmap news.twotoneams.nl
Favicon for instagram.com SPENGLE - Instagram instagram.com
Favicon for facebook.com SPENGLE - Facebook facebook.com

Over Twotone Amsterdam

The roots of Twotone go back in 2007, when Twotone’s founder – Jon Woodroof – cofounded a fixed-gear focused bike shop in Atlanta, GA named No Brakes. His clothes nearly always matched his track bike & he earned the nickname Twotone. Jon cut his teeth on promoting his own shop, the brands they sold, and even suppliers, athletes, and other organisations they partnered with all before Instagram!

Those entrepreneurial roots grew into the hold your line, you'll be fine full-send approach to how we run our business today. A 10-year-old nickname became a Dutch BV in 2014 & Twotone has become THE one-stop-shop for cycling-savvy sales, marketing, and PR across Europe in the USA.

Over the course of the past nearly 9 years of helping brands find their way & have their say, we’re grateful for the successes, lessons, and trust! Schedule a meeting to learn more!

Gerelateerde thema's

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste Twotone Amsterdam nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL