Cannondale maakt fietsen nog makkelijker met de nieuwe Mavaro Neo

Sportief fietsen, forenzen of simpelweg genieten: Cannondales nieuwste e-bike brengt je in beweging

C21_Cannondale_Mavaro Neo Lifestyle_5.jpg
 • jpg

Wilton, Connecticut, VS – woensdag 8 April 2020 – Cannondale, een topmerk van Dorel Industries, Inc. (TSX: DII.B, DII.A), lanceert vandaag de gloednieuwe Mavaro Neo. Een stijlvolle urban e-bike die ontworpen is om makkelijk mee door de stad te fietsen, maar ook is hij comfortabel genoeg voor daarbuiten. De Mavaro Neo vloot bestaat uit 6 modellen, de Mavaro Neo 1 t/m 5 en 5+. Alle modellen garanderen maximaal rijplezier dankzij de fijne vering van de HeadShok, verstelbare stuurpen, een verende zadelpen en banden met een goede grip.

Op- en afstappen is nu nog makkelijker dankzij de lage instap. Cannondale weet ook nu weer een robuust, duurzaam en betrouwbaar aluminium frame te leveren. De Mavaro Neo familie is gezien alle kenmerken de ultieme stadsfiets. Naast dat deze comfortabel en veilig fietsen mogelijk maakt, heeft de fiets een rechte zithouding voor meer overzicht in het verkeer en biedt deze intuïtieve veiligheidsfuncties. Denk hierbij aan geïntegreerde intelligente verlichting en het Garmin-radarsysteem dat je waarschuwt voor achteropkomend verkeer. Het verschil in de modellen zit in de uitbreidingsmogelijkheden, waar de Mavaro Neo 1 de meest luxe uitvoering is met radarsysteem, riemaandrijving en revolutionaire versnellingssysteem.

De jongste telg binnen de Cannondale familie maakt alles eenvoudig. De laadpoort zit handig en hoog op het frame geplaatst en de bidonhouders zitten net onder het stuur - alles netjes binnen handbereik. Of je nu voor je boodschappen naar de stad moet of met zware spullen over heuvels moet rijden, de Mavaro Neo kan het.

C21_Cannondale_Mavaro_Neo_1_Detail_5_on.jpg
 • jpg
C21_Cannondale_Mavaro_Neo_1_Detail_1_on.jpg
 • jpg
C21_Cannondale_Mavaro_Neo_1_Detail_3.jpg
 • jpg
C21_Cannondale_Mavaro_Neo_1_Detail_2E.jpg
 • jpg

Nooit meer achteropkomende verrassingen

De Mavaro Neo 1 is voorzien van Garmin’s ‘s werelds eerste fiets radarsysteem. De meeste fietsongelukken worden veroorzaakt door verkeer dat van achteren komt en met deze radar houd je gemakkelijk een oogje in het zeil. Hij kan je waarschuwen voor achteropkomende verkeer dat tot 140 meter achter je rijdt. Het display van de radar kan meerdere voertuigen detecteren en laat je intuïtief zien hoe snel ze gaan. 

Favicon for buy.garmin.com Varia­™ RTL510 | achterlicht én achteruitkijkradar | GARMIN buy.garmin.com

Nu nog meer rijplezier

De e-bike is voorzien van de beste Bosch-motor. De krachtige accu zit in de onderbuis verwerkt en zorgt dat je met minimale inspanning lange afstanden kan afleggen. Op de Mavaro NEO 5 na, hebben alle overige modellen een accu met een capaciteit van 625Wh en is in minder dan 5 uur compleet opgeladen. De Mavaro Neo 5 heeft een capaciteit van 500 Wh en is binnen 4,5 uur voor 100 procent opgeladen. De natuurlijk aanvoelende ondersteuning en de actieradius van tot wel 120 km maken van elke rit een plezierige rit.

Favicon for bosch-ebike.com De eBike accu: lange afstand, licht, makkelijk op te laden bosch-ebike.com

Een onderhoudsvriendelijke oplossing 

De Mavaro Neo 1 en 4 zijn uitgerust met de stille, schone en onderhoudsarme carbon riemaandrijving (belt-drive) van Gates. Daarnaast is het bij de Mavaro Neo 1 ook mogelijk traploos te schakelen met Enviolo’s revolutionaire NuVinci Optimized versnellingssysteem. Door aan de versnellingen te draaien wordt het traploze en geautomatiseerde schakelsysteem bedient. Optrekken bij een groen stoplicht verloopt nu soepel en vanzelf, terugschakelen naar een lagere versnelling bij het naderen van een stoplicht is nu verleden tijd. Je hoeft nu nog minder aandacht te besteden aan het bedienen van je fiets. De overige modellen zijn voorzien van de Shimano SLX ketting met 10- of 12- derailleurversnellingen. De Neo 4 is voorzien van Shimano Nexus met acht versnellingen.

Favicon for enviolo.com Enviolo: NuVinci Optimized versnellingssysteem enviolo.com

Mavaro Neo-productlijn

De Mavaro Neo-productlijn bestaat uit 6 modellen, de versies 1 tot 5 en 5+. Alle fietsen zijn beschikbaar in de maten small, medium en large.

C21_Cannondale_Mavaor Neo 1_GRY_3Q.jpg
 • jpg
C21_Cannondale_Mavaro Neo 2_GRA_3Q.jpg
 • jpg
C21_Cannondale_Mavaro Neo 3_CHP_3Q.jpg
 • jpg
C21_Cannondale_Mavaro Neo 4_MDN_3Q.jpg
 • jpg
C21_Cannondale_Mavaro Neo 5_CRD_3Q.jpg
 • jpg
C21_Cannondale_Mavaro Neo 5+_BPL_3Q.jpg
 • jpg

Over Cannondale

Cannondale is een topmerk van Cycling Sports Group, een onderdeel van Dorel Industries' segment Dorel Sports. Dorel Industries Inc. heeft een jaarlijkse omzet van $2,6 miljard en biedt werk aan circa 8900 mensen in 25 landen over de hele wereld. Met een reputatie voor permanente innovatie en kwaliteit is Cannondale wereldwijd marktleider met een sterke traditie in ontwerp, ontwikkeling en productie van hoogwaardige fietsen, kleding en toebehoren.

Favicon for cannondale.com Cannondale Bikes - Creating the Perfect Ride cannondale.com
Favicon for instagram.com Cannondale Bicycles (@ridecannondale) instagram.com
Favicon for dropbox.com Press kit - Mavaro Neo dropbox.com

Over Twotone Amsterdam

The roots of Twotone go back in 2007, when Twotone’s founder – Jon Woodroof – cofounded a fixed-gear focused bike shop in Atlanta, GA named No Brakes. His clothes nearly always matched his track bike & he earned the nickname Twotone. Jon cut his teeth on promoting his own shop, the brands they sold, and even suppliers, athletes, and other organisations they partnered with all before Instagram!

Those entrepreneurial roots grew into the hold your line, you'll be fine full-send approach to how we run our business today. A 10-year-old nickname became a Dutch BV in 2014 & Twotone has become THE one-stop-shop for cycling-savvy sales, marketing, and PR across Europe in the USA.

Over the course of the past nearly 9 years of helping brands find their way & have their say, we’re grateful for the successes, lessons, and trust! Schedule a meeting to learn more!

Gerelateerde thema's

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste Twotone Amsterdam nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL