Drie instapmodellen van Cannondale onder de €1000,-

C19_CAAD-Optimo_CO_0159.jpg
  • jpg

Amsterdam, 17 Augustus 2020- Steeds meer mensen gaan op een sportieve manier fietsen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan racefietsen, mountainbiken of een combinatie van beiden die je zeker nu veel om je heen ziet. De kosten van een goede nieuwe fiets kunnen al snel in de duizenden euro’s lopen. Cannondale bewijst dat dit helemaal niet nodig is. De instapmodellen van Cannondale zijn namelijk een goed startpunt voor beginnende fietsers. Er is een selectie gemaakt van mountainbikes, weg- en fitness fietsen die allemaal minder dan €1000,- kosten. Een fiets rond dit bedrag is volgens ons een acceptabel bedrag voor een startende fietser. Hiervoor krijg je een premium frame en betaalbare componenten met de mogelijkheid deze naar verloop van tijd te vervangen voor componenten die nog beter bij jouw rijstijl passen.

Voordat je begint

Voordat je een fiets gaat kopen is het belangrijk te weten waar je de fiets voor gaat gebruiken, welke discipline je wilt beheersen en wat je doel is. In dit overzicht staan drie fietsen op het gebied van road, mountain en een hybride model: combinatie van een road- en mountainbike. Alle fietsen worden nader besproken.

CAAD Optimo 3

De CAAD Optimo 3 is racefiets met veel potentie. Bij de meeste fietsen kost dit veel geld. De Caad Optimo 3 daarentegen weet drie belangrijke componenten te combineren: snelheid, wendbaarheid en betaalbaarheid. Deze tweewieler kan zowel voor recreatie als voor competities gebruikt worden. 

Deze fiets is bedoeld voor het rijden op verharde en gladde wegen zoals asfalt. Het smalle en lichte frame in combinatie met de smalle banden met lage rolweerstand maken het mogelijk hoge snelheden te behalen en makkelijk te klimmen met minimale inspanning. Dankzij de  carbon voorvork is de fiets nog lichter en stuurt het nog fijner, dit zorgt voor extra comfort, snelheid en wendbaarheid. Het stuur bestaat uit een ronde bovenzijde en een diepe beugels. Voor het touren of klimmen plaats je je handen bovenop het stuur. Voor meer snelheid en een sportieve zithouding ga je in de beugels. 

Favicon for cannondale.com CAAD Optimo 3 | Race Bikes | Cannondale cannondale.com
C21_C14301M_CAAD_Optimo_3_HLT_D7.jpg
  • jpg
C21_C14301M_CAAD_Optimo_3_HLT_PD.jpg
  • jpg
C21_C14301M_CAAD_Optimo_3_HLT_D2.jpg
  • jpg

TRAIL SL 4

De Trail SL 4 is een mountainbike en is ontworpen om op ruwe en niet geasfalteerde paden te fietsen. Het veelzijdig instapmodel kan door elke beginnende fietser gebruikt worden die opzoek is naar extra avontuur. Het premium frame van dit model kan worden uitgebreid met een standaard voor het dagelijkse gebruik. 

De geometrie van de Trail SL 4 is zodanig gemaakt dat de verende voorvork schokken opvangt en slijtage aan het frame en de onderdelen voorkomt. De fietser heeft op een mountainbike een rechte rijpositie voor een beter overzicht bij het beklimmen van steile hellingen en moeilijke terreinen. Een mountainbike heeft een robuust frame met bredere banden. Hierbij ligt de focus op evenwicht en stabiliteit. Met de geïntegreerde wielsensor hou je de snelheid, afstand en je calorieverbruik bij. Door je fiets via de Cannondale app te registreren herinnert deze je aan noodzakelijk onderhoud. Op de functionele stuurpenhouder kan een SP-Connect telefoonhoes worden geplaatst. In combinatie met de Cannondale app kan deze als dashboard fungeren voor je snelheid, afstand en andere ritgegevens. 

Favicon for cannondale.com Trail SL 4 | Trail Mountain Bikes | Cannondale cannondale.com
C21_C26451M_Trail_SL_4_ELB_D1.png
  • png
C21_C26451M_Trail_SL_4_ELB_PD.png
  • png
C21_C26451M_Trail_SL_4_ELB_D2.png
  • png

Quick CX 3

De Quick CX 3 haalt zijn inspiratie zowel uit mountainbikes als uit racefietsen. De fietser zit net als bij een mtb op natuurlijke wijze rechtop. Dit zorgt voor extra comfort en zelfvertrouwen in drukke steden of tijdens het off-roaden. Het frame is lichter dan die van een mountainbike, heeft een verende voorvork die schokken absorbeert maar met iets minder robuuste banden dan een mountainbike. Hierdoor presteert de Quick CX 3 zowel op de weg als off-road goed.

Door de voordelen van een racefiets en een mountainbike te combineren, kan deze veelzijdige fiets voor verschillende disciplines gebruikt worden. De Quick CX 3 heeft een geïntegreerde wielsensor waarmee je je snelheid, afstand en calorieverbruik bijhoudt. Als je de fiets via de Cannondale app registreert herinnert deze je automatisch aan noodzakelijk onderhoud. Op de functionele stuurpenhouder kan een SP-Connect telefoonhoes worden geplaatst. In combinatie met de Cannondale app kan deze als dashboard dienen voor je snelheid, afstand en andere ritgegevens.

Favicon for cannondale.com Quick CX 3 | Fitness Bikes | Cannondale cannondale.com
C21_QuickCX_Intellimount-Stem_223_on.jpg
  • jpg
C21_C31351M_Quick_CX_3_SLT_3Q.jpg
  • jpg
C21_C31351M_Quick_CX_3_SLT_D8.jpg
  • jpg

Nu je een keuze hebt gemaakt

Wanneer je een keuze hebt kunnen maken voor de discipline die je wilt beheersen en op de website hebt rond gesnuffeld, is het tijd de dichtstbijzijnde Cannondale dealer te bezoeken. Het aanschaffen van een nieuwe fiets, doe je bij één van de dealers. Zij helpen je graag verder als het gaat om het bepalen van de juiste maat, beantwoorden al je (fietsgerelateerde) vragen en zorgen voor optimaal comfort. Wanneer het tijd is voor klein of groter onderhoud, kan je ook bij jouw dealer terecht. 

Favicon for cannondale.com Vind een Cannondale dealer bij jou in de buurt cannondale.com

Hoewel je het zo gek kan maken als je maar wil, raden we je aan uitsluitend die dingen aan te schaffen die je echt nodig hebt. Veiligheid is het allerbelangrijkste tijdens het fietsen, koop naast je fiets ook gelijk een helm. Daarnaast is comfort ook belangrijk, wanneer je langere afstanden aflegt hoor je geen zadelpijn te hebben. Hoewel er verder niets mis is met het zadel die bij de fiets geleverd wordt, heeft elke fietser een andere lichaamsbouw en voorkeur. Een ander zadel of goed fietsbroekje kan dat al een stuk beter maken. Speciale schoenen, klikpedalen, tools en een complete kledingset kunnen op een later moment altijd nog worden aangeschaft. 

Over Cannondale

Cannondale is een topmerk van Cycling Sports Group, een onderdeel van Dorel Industries' segment Dorel Sports. Dorel Industries Inc. heeft een jaarlijkse omzet van $2,6 miljard en biedt werk aan circa 8900 mensen in 25 landen over de hele wereld. Met een reputatie voor permanente innovatie en kwaliteit is Cannondale wereldwijd marktleider met een sterke traditie in ontwerp, ontwikkeling en productie van hoogwaardige fietsen, kleding en toebehoren.

Favicon for cannondale.com Cannondale Bikes | Road, Mountain, Kids, Electric Bikes cannondale.com
Favicon for instagram.com https://www.instagram.com/ridecannondale/ instagram.com
Favicon for news.twotoneams.nl Media Kit CAAD Optimo 3, Trail SL 4, Quick CX 3 news.twotoneams.nl

Over Twotone Amsterdam

The roots of Twotone go back in 2007, when Twotone’s founder – Jon Woodroof – cofounded a fixed-gear focused bike shop in Atlanta, GA named No Brakes. His clothes nearly always matched his track bike & he earned the nickname Twotone. Jon cut his teeth on promoting his own shop, the brands they sold, and even suppliers, athletes, and other organisations they partnered with all before Instagram!

Those entrepreneurial roots grew into the hold your line, you'll be fine full-send approach to how we run our business today. A 10-year-old nickname became a Dutch BV in 2014 & Twotone has become THE one-stop-shop for cycling-savvy sales, marketing, and PR across Europe in the USA.

Over the course of the past nearly 9 years of helping brands find their way & have their say, we’re grateful for the successes, lessons, and trust! Schedule a meeting to learn more!

Gerelateerde thema's

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste Twotone Amsterdam nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL