press-release-banner-brooks-LAB3.jpg
 • jpg

Brooks lanceert nieuwe collectie samen met Brooks LAB

Brooks LAB geeft het 100-jaar oude B17 zadel een moderne twist

De lat kan niet hoog genoeg liggen: exclusieve producten in een beperkte oplage die een individuele stijl toevoegen aan een tijdloos ontwerp.

Amsterdam, 10 September 2020 - Brooks LAB, het creatieve centrum van Brooks England, neemt het gevoel van vrijheid van de fiets als inspiratie voor nieuwe concepten en lanceert speciale versies van de aloude B17 en Challenge-zadeltas. Deze iconische producten zijn nu verkrijgbaar voor iedereen die van exclusieve details en speciale ontwerpen houdt.

Sinds 1866 creëert Brooks England producten die het comfort van de fietser verbeteren. Alles kent de hoogste productiestandaarden en bestaat uit zorgvuldig uitgezocht en uitzonderlijk materiaal. Het is oplossingsgericht en altijd met een specifiek doel voor ogen. Met hun jarenlange expertise ontwikkelen ze producten die fietsers de vrijheid geven te doen wat ze het liefste doen, comfortabel fietsen.

Van zadels tot fietstassen en accessoires, Brooks creëert tijdloze producten die vaak generaties lang mee gaan. Al hun producten worden continu verfijnd en gaan met de tijd mee. De materialen die gebruikt worden hebben een extreem lange levensduur en presteren zoals je mag verwachten. De meesten kennen de fabrikant van hun leren zadels, maar ze hebben ook andere zadels die ze Cambium noemen. Deze zijn gemaakt op basis van gevulkaniseerd natuurrubber dat deze lijn uiterst geschikt maakt voor alle rij- en weersomstandigheden. Brooks zadels hebben de bijzondere eigenschap zich over tijd aan de vorm en rijstijl van elke fietser aan te passen. Ook valt niet te ontkennen dat ze alleen maar mooier worden met leeftijd. Alle zadels, tassen en accessoires staan bij Brooks in het teken van trots en kwaliteit.

Brooks LAB - nieuw productconcept

Brooks introduceert een nieuw productconcept, Brooks LAB, producten in een beperkte oplage waarbij een bekende producten een met laser geëtst motief krijgen. De eerste versie is een bijpassend Brooks B17 lederen zadel met een Challenge leren zadeltas die de belofte van Brooks England "Voor grenzeloze reizen" uitdrukt en je uitnodigt om helemaal los te gaan.

Deze producten nodigen je uit te gaan fietsen en je niet tegen te laten houden door fysieke en mentale grenzen. Als een paspoort voor elke fietser viert Brooks met hun nieuwe exclusieve Brooks LAB B17 & Challenge verschillende avonturen op het zadel. Het speciale laser geëtste motief bestaat uit stempels die reizen naar alle werelddelen vertegenwoordigen. 

Naast topkwaliteit staan Brooks’ producten ook voor individualiteit en persoonlijkheid. Het nieuwe Brooks LAB concept bouwt hierop voort en jaagt een frisse wind door de tijdloze producten van Brooks. De creatieve hub van Brooks LAB zal samen met Brooks England exclusieve limited editions en speciale samenwerkingsprojecten lanceren, waar kwaliteit en traditie centraal staan en worden verrijkt met een uniek ontwerp en individuele stijl.

Brooks LAB B17 + LAB Challenge zadeltas

De B17 is al meer dan 100 jaar het best verkochte Brooks-zadel en voldoet al even zo lang aan de behoeften van miljoenen fietsers voor woon-werkverkeer, gravel rijden, wielrennen, bikepacking en toerfietstochten. Deze zadels worden met de hand gemaakt in Engeland en weten de tijdloze schoonheid, unieke flexibiliteit en natuurlijk comfort van het premium leren ontwerp te behouden.

b211-167202-b17 special brooklab 1-leather-black-top.jpg
 • jpg
b211-167202-b17 special brooklab 1-leather-black-3-4.jpg
 • jpg
b211-167202-b17 special brooklab 1-leather-black-bottom.jpg
 • jpg

Product eigenschappen

 • Tijdloos ontwerp
 • Handgemaakt met gegraveerde speciaal paspoort motief
 • Hoogwaardige details zoals met de hand gehamerde koperen klinknagels en rails
 • Duurzaam 5 mm plantaardig gelooid leer
 • Comfortable en ademend materiaal
 • Verlengde garantie van 10 jaar
 • Adviesprijs: €150

Daarnaast combineert Brooks de B17 met de klassieke Challenge-zadeltas die ook met paspoort motief verkrijgbaar is. In 1896 werd de eerste versie hiervan gemaakt van plantaardig gelooid leer en werd hetzelfde jaar gepatenteerd. De lederen (gereedschap) zadeltas monteer je aan de achterkant van de B17. De gespen zorgen hierbij voor stabiliteit, de riem voorkomt dat de inhoud tijdens het fietsen gaat rammelen.

Adviesprijs: €100

Beide producten zijn nu voor een beperkte tijd verkrijgbaar in de Brooks online shop of bij Premium Brooks Dealers.

Over Brooks England

Brooks is het oudste, nog opererende zadel bedrijf van de wereld. Het is opgericht in 1866 en is bekend geworden met haar leren zadels. Naast leren zadels biedt Brooks ook de Cambium lijn op basis van gevulkaniseerd rubber. Ze hebben een assortiment tassen speciaal gericht op fietsers. Ze zijn niet alleen functioneel, maar ook zeer stijlvol en eigenlijk perfect voor elke gelegenheid. Brooks is te koop bij de betere fietsenwinkels. Of kijk op www.brooksengland.com

Favicon for instagram.com https://www.instagram.com/brooksengland/ instagram.com
Favicon for brooksengland.com The Official Brooks England Store: Established In 1866 brooksengland.com

b7436-017202-challenge small brookslab 1-leather-black-back.jpg
 • jpg
b7436-017202-challenge small brookslab 1-leather-black-front.jpg
 • jpg
b7436-017202-challenge small brookslab 1-leather-black-3-4.jpg
 • jpg
b211-167202-b17 special brooklab 1-leather-black-back.jpg
 • jpg
b211-167202-b17 special brooklab 1-leather-black-bottom.jpg
 • jpg
b211-167202-b17 special brooklab 1-leather-black-left.jpg
 • jpg
b211-167202-b17 special brooklab 1-leather-black-top.jpg
 • jpg
b211-167202-b17 special brooklab 1-leather-black-3-4.jpg
 • jpg
b211-167202-b17 special brooklab 1-leather-black-3-4-seatpost.jpg
 • jpg

Over Twotone Amsterdam

The roots of Twotone go back in 2007, when Twotone’s founder – Jon Woodroof – cofounded a fixed-gear focused bike shop in Atlanta, GA named No Brakes. His clothes nearly always matched his track bike & he earned the nickname Twotone. Jon cut his teeth on promoting his own shop, the brands they sold, and even suppliers, athletes, and other organisations they partnered with all before Instagram!

Those entrepreneurial roots grew into the hold your line, you'll be fine full-send approach to how we run our business today. A 10-year-old nickname became a Dutch BV in 2014 & Twotone has become THE one-stop-shop for cycling-savvy sales, marketing, and PR across Europe in the USA.

Over the course of the past nearly 9 years of helping brands find their way & have their say, we’re grateful for the successes, lessons, and trust! Schedule a meeting to learn more!

Gerelateerde thema's

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste Twotone Amsterdam nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL