logobanner.jpg
 • jpg

adidas Outdoor en Megmeister kondigen samenwerking aan met de introductie van de DRYNAMO™ Wool Eco base layer

 • Beiden delen hun toewijding aan het creëren van duurzame en prestatiegerichte outdoor- en sportkleding.
 • Tijdens ISPO München, ‘s werelds grootste vakbeurs voor sportartikelen en sportkleding (1 tot 5 februari), introduceren adidas Outdoor en Megmeister de eerste concepten met DRYNAMO™, waaronder de met de ISPO Gold Award bekroonde DRYNAMO™ Merino Eco Long Sleeve Crew Base Layer.
 • De samenwerking is ontstaan uit de grote waardering van adidas Outdoor voor de geavanceerde technologie die Megmeister in de stoffen verwerkt en het innovatieve design.
 • Ze delen dezelfde duurzaamheidsdoelen. Zo willen ze in 2024 alleen nog 100% gerecycled polyester gebruiken in hun producten, moet de CO2-voetafdruk met 30% verminderd zijn in 2030 en zijn ze volledige neutraal in 2050.

1 februari 2021 - Megmeister en adidas Outdoor werken samen om de lat voor hoogwaardige, duurzame en milieuvriendelijke base layers nog hoger te leggen. Megmeister en adidas Outdoor hebben innovaties en technieken gedeeld om deze ambitie te verwezenlijken. Zo hebben ze een nieuwe naadloze onderlaag ontwikkeld die niet alleen de hoeveelheid afval vermindert die tijdens het fabricage proces ontstaat, maar die aan het einde van de levensduur ook voor 96% biologisch afbreekbaar is.

"adidas is een innovatief, internationaal merk en we zijn erg verheugd met deze samenwerking", vertellen de oprichters van Megmeister, Jos en Vanessa Ruiterman. "Onze beide merken zijn pioniers op hun gebied en belangrijke aanjagers van innovatie in de textielindustrie, vooral als het gaat om duurzaamheid. We zijn er sterk van overtuigd dat we samen de grenzen van innovatieve, functionele en duurzame kledingstukken naar een nieuw ‘super groen' niveau kunnen tillen, terwijl we onze missie om de standaard te zijn voor de toekomst kunnen voortzetten.

Men's (Front).jpg
 • jpg
Women's (Front).jpg
 • jpg

Centraal in de samenwerking staat de introductie van de DRYNAMO™ Wool Eco Long Sleeve Crew Base Layer, waarin de rijke ervaring van adidas in de Outdoor-sector wordt gecombineerd met de expertise van Megmeister op het gebied van kledingontwerp en het creëren van de meest geavanceerde garentechnologieën. De DRYNAMO™ Wool Eco LS Crew Base Layer is gemaakt met de toonaangevende DRYNAMO™-technologie van Megmeister en laat zien dat duurzaamheid niet ten koste hoeft te gaan van prestaties. De comfortabele pasvorm heeft slim geplaatste ventilatiezones die zorgen voor goede regulering en een ademend vermogen in een lichtgewicht naadloze stof.

"Bij adidas Outdoor zijn we gefocust op het verder brengen van productduurzaamheid en door samen te werken met toonaangevende merken als Megmeister hopen we een katalysator te zijn voor verandering in de industrie. Door een high-performance product aan te bieden met duurzame productie als kern zijn we klaar voor de bewuste consument en bieden we wat zij nodig hebben: innovatieve en duurzame producten die presteren voor een grote verscheidenheid aan buitensporten." - adidas Global Vice President van Product, Markus Kleber 

"Een samenwerking tussen Megmeister en adidas is een win-win situatie voor beide merken, maar vooral ook voor het milieu," aldus Vanessa Ruiterman. “We proberen beide de impact van de kledingindustrie op onze planeet te verminderen en tegelijkertijd de ervaring voor de consument te verbeteren. Wij geloven niet dat je technische prestaties moet inleveren voor duurzaamheid - met inspanning en experimenteren kun je de grenzen van beide verleggen. Deze samenwerking stelt ons in staat om het beste van beide merken te combineren ten voordele van onze klanten.”

De DRYNAMO™ Wool Eco Long Sleeve Crew Base Layer ligt in het najaar van 2021 in de winkel

Women's (Back).jpg
 • jpg
Women's (Front close-up).jpg
 • jpg
Men's (Back).jpg
 • jpg
Men's (Front close-up).jpg
 • jpg

OVER ADIDAS OUTDOOR

Het leven speelt zich nu te veel binnenshuis af, wat ten koste gaat van gezondheid, geluk en creativiteit. 

Daarom geloven wij, als creator brand voor het buitenleven, dat buiten zijn de oplossing is.

Rennen, fietsen, wandelen of klimmen - met een combinatie van meer dan 50 jaar geïntegreerde technologie, brengen onze adidas TERREX en Five Ten producten je van de natuur naar de stad zonder in te leveren op prestaties en stijl. 

 Bij adidas Outdoor brengen we mensen naar  buiten en het buitenleven naar de stad. 

Want met sport hebben we de kracht om levens te veranderen.

adidas.com/outdoor 

#adidasOutdoor

@adidasterrex

@fiveten_official

OVER MEGMEISTER

Megmeister vindt haar oorsprong in het Duitse woord Meister dat 'meester' of 'vakman' betekent. Het woord meister is letterlijk verweven in ons DNA en schetst onze benadering van het ontwerpen en produceren van 's werelds beste, meest technische, meest effectieve en duurzame base layers en fietsproducten.

We creëerden DRYNAMO™ - een nieuwe kledingconstructietechnologie - gemaakt van garen dat speciaal is ontworpen voor high-performance atleten en dat revolutionaire vochtafvoerende eigenschappen heeft; hypoallergene kwaliteiten; ultralicht; superieur comfort en superieure ademende werking.

Na de succesvolle introductie van onze milieuvriendelijke geweven wielershirts in 2020 zal Megmeister een nieuwe reeks fietsbroeken lanceren die zijn voorzien van onze unieke WAS (Warpknit Aero Suspension) technologie voor verbeterd comfort en prestaties.

www.Megmeister.com

#MegmeisterSport

@Megmeistersport

@megmeister 

logobanner.jpg
 • jpg

Over Twotone Amsterdam

The roots of Twotone go back in 2007, when Twotone’s founder – Jon Woodroof – cofounded a fixed-gear focused bike shop in Atlanta, GA named No Brakes. His clothes nearly always matched his track bike & he earned the nickname Twotone. Jon cut his teeth on promoting his own shop, the brands they sold, and even suppliers, athletes, and other organisations they partnered with all before Instagram!

Those entrepreneurial roots grew into the hold your line, you'll be fine full-send approach to how we run our business today. A 10-year-old nickname became a Dutch BV in 2014 & Twotone has become THE one-stop-shop for cycling-savvy sales, marketing, and PR across Europe in the USA.

Over the course of the past nearly 9 years of helping brands find their way & have their say, we’re grateful for the successes, lessons, and trust! Schedule a meeting to learn more!

Gerelateerde thema's

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste Twotone Amsterdam nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL