SpeedplayLifestyle-banner.jpg
  • jpg

De iconische Speedplay pedalen zijn terug en verder verbeterd door Wahoo

De nieuwe Wahoo Speedplay lijn biedt vier opties voor wielrenners en triatleten die op zoek zijn naar de beste prestaties en een dubbelzijdige inklik

‘s Werelds eerste dubbelzijdige vermogensmeter pedalen, de POWRLINK ZERO, komen deze zomer uit

Atlanta - dinsdag 16 maart 2021 - Wahoo kondigt met trots de eerste grote update aan van de iconische Speedplay pedalen sinds de uitvinding in een garage in Californië 31 jaar geleden. 

Speedplay pedalen zijn de enige high-performance pedalen die specifiek zijn ontworpen voor wielrenners en triatleten. Andere pedalen vinden hun oorsprong ergens anders wat leidt tot consessies. Die focus geeft Speedplay pedalen een grote voorsprong. Het zijn ook de enige pedalen die een eenvoudig toegankelijke dubbelzijdige inklik hebben.

Over de hele linie zijn verbeteringen doorgevoerd die de prestaties en duurzaamheid van de pedalen verbeteren. De modellen zijn bovendien platter en zijn aerodynamischer dan andere systemen. Ook kun je de rotatievrijheid zelf aanpassen, zijn er verschillende as lengtes en hebben de pedalen de premium gebruikerservaring die je van Wahoo gewend bent.

Wahoo kondigt daarnaast met grote trots aan dat komende zomer een vijfde Speedplay pedaal op de markt zal komen. De langverwachte POWRLINK ZERO zullen dan de eerste dubbelzijdige vermogensmeter pedalen zijn.

De Speedplay lijn bestaat uit de Speedplay COMP (€149,99), Speedplay ZERO (€229,99), Speedplay NANO (€449,99), Speedplay AERO (€279,99) en de Wahoo POWRLINK ZERO vermogensmeter (prijs volgt). Er zijn twee opties voor de schoenplaatjes: Standaard Spanning (bij de ZERO, NANO, AERO en POWRLINK ZERO) en Eenvoudige Spanning (bij de COMP). Beide opties zijn uiteraard geschikt voor alle pedalen  in de nieuwe Speedplay line-up. Ook kun je de schoenplaatjes gebruiken met alle bestaande Speedplay ZERO modellen.

De COMP, ZERO, NANO en AERO zijn vanaf vandaag beschikbaar bij de bekende Wahoo dealers. De POWRLINK ZERO zal komende zomer beschikbaar zijn.

SpeedplayLifestyle-12.png
  • png
SpeedplayLifestyle-08.png
  • png
SpeedplayCloseUpPedals-04.png
  • png
SpeedplayCloseUpPedals-03.png
  • png

De prestatieverbeteringen bestaan uit een verstelbare rotatievrijheid van 0 tot 15º van de schoenplaatjes, afgesloten lagers die geen onderhoud meer nodig hebben en verbeterde duurzaamheid door aanpassingen in de pedalen zelf. De aerodynamica is verbeterd door de steeksleutel vlakken weg te halen en te vervangen voor installatie met inbussleutel. De ZERO is binnenkort verkrijgbaar in vier pedaalas lengtes zodat iedereen met een perfect afgestelde fiets kan rijden.

In 2020 reed het EF Education First Pro Cycling team met Speedplay naar topprestaties in World Tour races zoals een podium finish in de Ronde van Spanje. Het pakte zo de World Tour-erfenis op van een pedaal dat meerdere grote rondes en klassiekers heeft gewonnen, waaronder de Tour de France, Parijs-Roubaix, Luik-Bastenaken-Luik, en Parijs-Nice. In 2021 zullen EF Education First Nippo en Canyon//SRAM weer rijden met Speedplay. Daarnaast rijden ook Alex Dowsett en Owain Doull uit het profpeloton er komend jaar mee. 

Ongeëvenaard succesvol is Speedplay ook bij triatlons. Het is het pedaal dat gebruikt is bij de meeste overwinningen bij de Ironman wereldkampioenschappen in Kona en is de favoriet van wereldrecordhouder Jan Frodeno.

Quotes

"Ik heb een groot deel van mijn carrière op Speedplay gereden vanwege de betrouwbaarheid en de vele opties om de positie van mijn voeten aan te passen. Ik rijd 20.000 km per jaar en de verbeteringen die Wahoo heeft doorgevoerd geven me nog meer vertrouwen dat mijn pedalen perfect werken op het belangrijkste contactpunt met mijn fiets," vertelt Ironman wereldkampioen Jan Frodeno.

"Speedplay pedalen geven ons een voordeel ten opzichte van andere pedaalsystemen door een lager gewicht, betere aerodynamica en de verstelbaarheid van de schoenplaatjes. Deze combinatie geeft onze renners het vertrouwen in hun materiaal dat ze nodig hebben op de wedstrijddag en legt de focus op wat echt belangrijk is: presteren," vertelt EF - Education First Nippo Team Performance Manager Nate Wilson.

Over Wahoo Fitness

Wahoo Fitness uit Atlanta heeft een volledig ecosysteem van sensoren en apparaten ontwikkeld voor hardlopers, fietsers en fitness liefhebbers. De bekroonde reeks producten van Wahoo omvat de KICKR familie met slimme indoor rij-apparatuur en accessoires, de ELEMNT familie met GPS-apparaten en sporthorloges, de TICKR familie met hartslagmeters, de Speedplay dubbelzijdige pedalen en de Wahoo SUF trainingsapp om jou te helpen de meest complete wieler atleet te worden. 

Over 2moso

2moso verzorgt sinds 2005 import en exclusieve distributie in de Benelux van internationale A-merken die onder andere accessoires ontwikkelen voor wielrenners en hardlopers.

2moso heeft grote, bekende merken in het productportfolio en bewaakt met leveranciers en dealers de kwaliteit van het verkoopkanaal. 2moso houdt tevens oren en ogen open voor innovatieve nieuwkomers.

Favicon for eu.wahoofitness.com Wahoo Fitness - website eu.wahoofitness.com
Favicon for drive.google.com Wahoo Speedplay - Meer foto's van de pedalen vind je hier drive.google.com
Favicon for instagram.com Wahoo Fitness Benelux - Instagram instagram.com

Over Twotone Amsterdam

The roots of Twotone go back in 2007, when Twotone’s founder – Jon Woodroof – cofounded a fixed-gear focused bike shop in Atlanta, GA named No Brakes. His clothes nearly always matched his track bike & he earned the nickname Twotone. Jon cut his teeth on promoting his own shop, the brands they sold, and even suppliers, athletes, and other organisations they partnered with all before Instagram!

Those entrepreneurial roots grew into the hold your line, you'll be fine full-send approach to how we run our business today. A 10-year-old nickname became a Dutch BV in 2014 & Twotone has become THE one-stop-shop for cycling-savvy sales, marketing, and PR across Europe in the USA.

Over the course of the past nearly 9 years of helping brands find their way & have their say, we’re grateful for the successes, lessons, and trust! Schedule a meeting to learn more!

Gerelateerde thema's

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste Twotone Amsterdam nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL