Ampler lanceert nieuwe generatie lichte e-bikes met nieuwe veiligheids- en gebruikskenmerken en vergroot tegelijkertijd zijn voetafdruk in Europa

7 maart 2022 - De e-bikefabrikant uit Estland, die iedereen de optie wil bieden om zonder uitstoot zich door de stad te bewegen, brengt twee nieuwe modellen uit. De Ampler Juna, een ontspannen, comfortabele e-bike voor dagelijks gebruik, en de Ampler Axel, een wendbare e-bike voor woon-werkverkeer om een actieve levensstijl te ondersteunen. Ampler breidt daarnaast zijn aanwezigheid in Europa uit met de opening van nieuwe showrooms in Amsterdam en Zürich, naast de bestaande showrooms in Tallinn, Berlijn en Keulen.

Axel-1777.jpg
  • jpg
Juna.jpg
  • jpg

Ampler e-bikes zijn een van de lichtste in hun categorie. De nieuwe generatie weegt slechts 16,3 kg en is compleet uitgerust met slimme verlichting, spatborden en een standaard. 

Ampler Juna is de meest ontspannen e-bike van Ampler tot nu toe. Deze combineert een krachtige motor met een relaxte houding die je meer rechtop laat zitten met een lage instap. De frames zijn geschikt voor fietsers vanaf 1,50 m, waarmee Ampler e-bikes een van de meest inclusieve fietsen op de markt zijn.

Axel_AmplerBCN_CG_061 (1).jpeg
  • jpeg

De actieve rijpositie van de Ampler Axel zorgt voor een uitstekende balans tussen sportief en ontspannen, waardoor elke rit actief en wendbaar aanvoelt. De dynamische motorondersteuning maakt het fietsen stil en moeiteloos - een nieuwe standaard voor fietsen in de stad.

“De lancering van de tweede generatie Ampler e-bikes is een belangrijke mijlpaal voor Ampler en markeert een grote stap vooruit. Het combineert alles wat we tot nu toe geleerd hebben met alle feedback van duizenden Ampler-rijders. We noemen het de tweede generatie omdat bijna alles nieuw is, inclusief volledig in-house ontwikkelde frames en elektronische systemen die zijn gebouwd om de de beste ervaring te bieden. Het is onze passie om elektrische fietsen te maken die forenzen in de stad dienen - fietsen die opwindend, duurzaam, veilig en verantwoord gebouwd zijn. Ik geloof dat we met de nieuwe generatie een grote stap voorwaards hebben gezet in het bereiken van ons doel”, zegt Ardo Kaurit, CEO en medeoprichter van Ampler.

Juna-4965.jpg
  • jpg

Beide nieuwe modellen hebben de onderhoudsarme en gebruiksvriendelijke Gates riemaandrijving. Zowel Juna als Axel zijn uitgerust met 27,5 inch wielen en 50 mm anti-lekbanden, waardoor je rit op bijna elke ondergrond veilig en comfortabel is. Verder zijn de kabels nu intern geleid en is de batterij verbeterd en nog steeds slim weggewerkt in de onderbuis. De achterlichten zijn verwerkt in het Trelock spatbord en hebben een remlichtfunctie gekregen. Ook de Busch & Müller koplamp is verbeterd voor meer zichtbaarheid in alle omstandigheden. Op beide modellen is een bagagedrager mogelijk en kan er een aanhanger vastgemaakt worden. De achternaafmotor is ontwikkeld door Ampler zelf. De vermogensmeter doseert de kracht van de motor perfect voor een soepele en natuurlijke rit. Ook als je zonder ondersteuning rijdt voelt het fietsen natuurlijk zonder weerstand van de motor.

Axel-1685.jpg
  • jpg

Verder is de aan/uit-knop naar de bovenbuis verplaatst en heeft Ampler er een geïntegreerd display aan toegevoegd. Hierop zie je ritstatistieken, batterijlading en kun je de motorondersteuning en verlichting aanpassen. Beide modellen worden geleverd met geïntegreerde GPS-functionaliteit waarmee eigenaren hun fietsen te allen tijde kunnen lokaliseren en op afstand kunnen bedienen. Hoewel Ampler-fietsen nog steeds zonder smartphone kunnen worden gebruikt, biedt de app wel veel uitgebreide opties. Een grote upgrade geeft nu toegang tot meer statistieken en meer controle- en beveiligingsfunctionaliteit. Zo kun je nu bijvoorbeeld de aan/uit-knop vergrendelen zodat de motor niet ongevraagd aan kan.

Axel+ right.png
  • png
Juna+ right.png
  • png

Ardo Kaurit vertelt: “Tot nu toe was het een spannende reis, maar het groeiende aantal Ampler-rijders verwarmt onze harten. Fietsen voor meer mensen aantrekkelijk maken is vanaf het begin een van de belangrijkste doelen geweest en het bieden van een geweldige ervaring op de fiets is een van de middelen om dat doel te bereiken. We nodigen iedereen graag uit om deel te nemen aan onze reis, zodat we emissievrij woon-werkverkeer voor iedereen toegankelijk kunnen blijven maken.”

Juna_AmplerBCN_CG_012.jpeg
  • jpeg
Axel_AmplerBCN_CG_075.jpeg
  • jpeg

Ampler bouwt sinds 2016 aan een duurzaam bedrijf. Het groeit gestaag en heeft een community van meer dan 15.000 tevreden Ampler eigenaren die uitgebreide feedback gaven voor de ontwikkeling van de nieuwe modellen. Ampler doet zo veel mogelijk in-house waarbij alle fietsen ontworpen en in elkaar gezet worden in Ampler's eigen fabriek in Estland. De originele Curt, Stout en Stellar e-bikes zullen worden blijven verkocht. Meer informatie over de ontwikkeling van deze fietsen volgt op 15 maart.

SAVE THE DATE

Meer nieuwe fietsen beschikbaar op 15 maart, 16:00 CET

amplerbikes.com/g2

Over Twotone Amsterdam

The roots of Twotone go back in 2007, when Twotone’s founder – Jon Woodroof – cofounded a fixed-gear focused bike shop in Atlanta, GA named No Brakes. His clothes nearly always matched his track bike & he earned the nickname Twotone. Jon cut his teeth on promoting his own shop, the brands they sold, and even suppliers, athletes, and other organisations they partnered with all before Instagram!

Those entrepreneurial roots grew into the hold your line, you'll be fine full-send approach to how we run our business today. A 10-year-old nickname became a Dutch BV in 2014 & Twotone has become THE one-stop-shop for cycling-savvy sales, marketing, and PR across Europe in the USA.

Over the course of the past nearly 9 years of helping brands find their way & have their say, we’re grateful for the successes, lessons, and trust! Schedule a meeting to learn more!

Contactgegevens

Gerelateerde thema's

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste Twotone Amsterdam nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL