Ampler opent een nieuwe showroom in Amsterdam en onthult 5 nieuwe lichtgewicht e-bikes

15 maart 2022 - De Estse e-bikefabrikant opent een nieuwe showroom in het centrum van Amsterdam op de Haarlemmerstraat en brengt vijf nieuwe lichtgewicht e-bikes uit met extra beveiliging en gebruiksvriendelijkheid kenmerken.

Curt - Color3825.jpg
 • jpg
Stellar - Color8259.jpg
 • jpg
Stout - Color5247-color.jpg
 • jpg

Ampler lanceerde vorige week al de Ampler Axel en Juna en onthult vandaag nog drie lichtgewicht e-bikes aan het publiek - de nieuwe generatie Curt, Stellar en Stout. De namen blijven hetzelfde, maar bijna alle onderdelen van de fietsen zijn opnieuw ontworpen voor een nog betere rijervaring.

Curt_AmplerBCN_CG_025.jpeg
 • jpeg

Daarnaast heeft Ampler nu een splinternieuwe showroom (Haarlemmerstraat 41, Amsterdam, 1013EJ) die functioneert als testrit en service locatie en is de go-to plek voor alle e-bike gerelateerde vragen in Nederland. Het direct-to-consumer e-bike-bedrijf blijft hun fietsen online verkopen, maar voor een volledige Ampler-ervaring kun je nu de showroom bezoeken.

Stellar_AmplerBCN_CG_028.jpeg
 • jpeg

"Het openen van de Ampler Showroom in Amsterdam is een bijzondere mijlpaal voor ons. Amsterdam zet gewoon de toon voor anderen om te volgen als het gaat om mensen die zich op de fiets verplaatsen. Wij geloven dat de manier om woon-werkverkeer met de fiets nog toegankelijker, spannender en veiliger te maken, is door betere fietsen te bouwen en dit is waarom we bestaan. De Amsterdamse showroom is het centrum van onze activiteiten in Nederland en ondersteunt het geven van de volledige Ampler-ervaring aan iedereen in het land", aldus Ampler's CEO en mede-oprichter Ardo Kaurit.

Stout_AmplerBCN_CG_026.jpeg
 • jpeg

Alle nieuwe Ampler e-bikes hebben nieuwe electronica met een geïntegreerd display in de bovenbuis om het bereik, ritstatistieken, hoeveel batterij er nog over is te tonen en biedt een interface om de motorondersteuning en de lichten te bedienen. De aan/uit-knop is onder het display geplaatst voor strakke look en zodat je er toch makkelijk bij kan. De vernieuwde accu met slimme batterij management zit zoals gebruikelijk verborgen in de onderbuis en is uitneembaar voor onderhoud. De fietsen hebben een actieradius van ongeveer 70 km bij dagelijkse gebruik en zijn in slechts 2,5 uur volledig opgeladen. De magnetische oplaadaansluiting is discreet in het onderste deel van het frame geplaatst en heeft een stofklepje om hem schoon te houden. De schakelkabels en remslangen zijn geïntegreerd om een minimalistisch framedesign te behouden. Ampler opende onlangs hun eigen gloednieuwe verflijn in Tallinn met 1.300 m2 ruimte, om hun eigen kwaliteitscontrole te garanderen voor een duurzamere poedercoating voor de fietsframes.

STELLAR RED right.jpg
 • jpg
STELLAR BLUE+ right.png
 • png

Alle nieuwe Ampler modellen worden geleverd met een geïntegreerde GPS-functionaliteit waarmee eigenaren hun fietsen altijd kunnen vinden en op afstand kunnen bedienen. Ampler fietsen kunnen uiteraard nog steeds gebruikt worden zonder smartphone. De app heeft wel een flinke update gehad en biedt nog meer statistieken, controle en veiligheidsfuncties, zoals het vergrendelen van de aan/uit knop waarmee je de motor op afstand uit kan zetten tegen ongewenst gebruik.

STOUT GREY+ right.png
 • png
Curt belt+ right.png
 • png
STOUT GREEN+ right.png
 • png

Lauri Kuusing, de ambassadeur van Estland in Nederland, is al een grote fan van de Ampler-fietsen. “Een paar weken geleden heb ik mijn diplomatieke auto vervangen vooe de speciale diplomatieke fiets van Ampler. Ik zie het als een geweldige kans om de Nederlandse sfeer te volgen en mijn steentje bij te dragen aan het verduurzamen van diplomatie”, aldus Kuusing.

Curt_AmplerBCN_CG_065.jpeg
 • jpeg

Ampler Curt - De sportieve geometrie van Ampler Curt is ontworpen voor snelle bewegingen en het rechte stuur maakt hem zeer wendbaar. Hij is verkrijgbaar als single-speed en met elf versnellingen, perfect voor een snelle boodschap of om even lekker sportief te rijden. Dankzij de carbon voorvork en het minimalistische ontwerp weegt de Curt slechts 14,4 kg als single-speed en 15,7 kg met elf versnellingen. Hij is daarmee een van de lichtste, zo niet dé lichtste forensen e-bike ter wereld. Onder de minimalistische huid heeft de Curt nog steeds alles wat je nodig hebt voor je dagelijkse ritten - een nieuw, krachtiger voorlicht, heldere LED verlichting in de zadelpen, volledige spatborden en een als optie leverbare bagagedrager. De fiets wordt geleverd in matzwarte kleur en in drie framematen, ontworpen voor rijders met een lengte van 1,60 m tot 1,98 m.

Curt - Color3574.jpg
 • jpg

De Ampler Stellar combineert lichtgewicht, soepel rijgedrag en gemak in het gebruik. De semi-rechtop zitpositie, ergonomische handvatten en zadel bieden veel comfort, maar toch een actief rijgevoel. Heuvelop rijden is een koud kunstje met negen versnellingen en Ampler's high-torque achtermotor. Het nieuwe frame is verkrijgbaar in kleinere maten en dus nog toegankelijker voor meer gebruikers. De nu bredere 47 mm Top Contact II banden van Continental bieden een hoge lekbestendigheid en een lekke band onderweg is dus tot een minimum beperkt. Krachtige hydraulische Shimano Deore schijfremmen en andere hoogwaardige onderdelen zorgen ervoor dat de Stellar alles levert wat er van een kwaliteits e-bike verwacht mag worden. De Stellar weegt 17,8 kg en is verkrijgbaar in Racing Red of Deep Blue en in twee frame maten, ontworpen voor rijders met een lengte van tussen de 1,60 m en 1,85 m.

Stellar - Color8246.jpg
 • jpg

De Ampler Stout is vergelijkbaar met de Stellar, maar neemt toch een unieke positie in. Het is een trouwe metgezel waar de reis je ook mee naar toe neemt. Met 17,8 kg is de Stout een stuk lichter dan de meeste e-bikes in deze categorie en hij rijdt heerlijk, zelfs als je per ongeluk met een lege batterij komt te zitten. De fiets is verkrijgbaar in Forest Green of Pearl Black en heeft twee framematen, ontworpen voor rijders van 1,70 m tot 2 m. Ben je  op zoek bent naar een zorgeloze en veelzijdige elektrische fiets voor je dagelijkse woon-werkverkeer en meer, dan is de Stout jouw keuze.

Stout - Color5019-color.jpg
 • jpg

"De lancering van de tweede generatie is een enorme mijlpaal voor Ampler. We vieren jaren ontwikkeling, gebaseerd op onze eigen ervaring met fietsen. Ook combineren we de kennis die we hebben opgedaan tijdens reparaties en het in elkaar zetten van de fietsen met alle feedback die we hebben gekregen van duizenden Ampler rijders. We noemen het de tweede generatie omdat bijna alles nieuw is, inclusief volledig in-house ontwikkelde frames en elektronische systemen die perfect op elkaar aansluiten voor de volledige Ampler ervaring. Het is onze passie om elektrische fietsen te maken die in dienst staan van de stedelijke forens - elektrische fietsen die opwindend zijn, lang meegaan, veilig zijn en op verantwoorde wijze worden geproduceerd. Ik geloof dat we met de nieuwe generatie een grote sprong voorwaarts hebben gemaakt," - aldus Ardo Kaurit, CEO en mede-oprichter van Ampler.

Stellar_AmplerBCN_CG_001.jpeg
 • jpeg
Curt_AmplerBCN_CG_005.jpeg
 • jpeg

Ampler is sinds 2016 bezig met het opbouwen van een duurzame onderneming. Het groeit gestaag en heeft een community zien groeien van meer dan 15.000 tevreden rijders die uitgebreide feedback hebben gegeven om de ontwikkeling van de nieuwe modellen te ondersteunen. Ampler werkt vanuit in-housing waarbij ze geloven dat ze meer waarde kunnen toevoegen: alle fietsen worden ontworpen en gemonteerd in hun eigen fabriek in Estland.

Stout_AmplerBCN_CG_016.jpeg
 • jpeg

Een testrit op de nieuwe fietsen is mogelijk in Ampler’s nieuwe showroom in Amsterdam of in een van de andere Europese showrooms in Berlijn, Keulen, Tallinn en binnenkort ook Zürich. Bovendien zullen ambassadeurs in meer dan 30 steden in Europa, waaronder een nieuwe interessante mogelijkheid in Noorwegen, vanaf april testritten aanbieden.

SAVE THE DATE

MEDIA KIT

Over Twotone Amsterdam

The roots of Twotone go back in 2007, when Twotone’s founder – Jon Woodroof – cofounded a fixed-gear focused bike shop in Atlanta, GA named No Brakes. His clothes nearly always matched his track bike & he earned the nickname Twotone. Jon cut his teeth on promoting his own shop, the brands they sold, and even suppliers, athletes, and other organisations they partnered with all before Instagram!

Those entrepreneurial roots grew into the hold your line, you'll be fine full-send approach to how we run our business today. A 10-year-old nickname became a Dutch BV in 2014 & Twotone has become THE one-stop-shop for cycling-savvy sales, marketing, and PR across Europe in the USA.

Over the course of the past nearly 9 years of helping brands find their way & have their say, we’re grateful for the successes, lessons, and trust! Schedule a meeting to learn more!

Contactgegevens

Gerelateerde thema's

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste Twotone Amsterdam nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL