Meer straatrondes, meer fietscultuur.

DSCF2015.JPG
 • JPG
DSCF2015.JPG

Ride Out presenteert nieuwe straatronde genaamd Ride Out Around the Olympic Amsterdam

Met trots presenteert Ride Out een nieuwe straatronde die onderdeel uitmaakt van de Rondes van Amsterdam. Ride Out Around the Olympic Amsterdam, vindt plaats op 14 mei rondom het Olympisch stadion in Amsterdam. Met de toevoeging van deze nieuwe straatronde steunt fiets-ervaringscentrum Ride Out de lokale gemeenschap en de fietscultuur in Amsterdam.

Tussen 1923 en 1955 had iedere zichzelf respecterende Amsterdamse buurt een eigen straatronde. Deze wielerwedstrijden waren zo populair dat de gemeente ze in 1956 allemaal heeft verboden, omdat er vaak 30 tot 40 duizend toeschouwers op af kwamen. De laatste jaren zijn de rondes van Amsterdam in verschillende buurten teruggekeerd. Dit jaar hebben deze Rondes zich verzameld in de Stichting Amsterdamse Straatrondes. Ride Out Around the Olympic Amsterdam is de nieuwste toevoeging aan de serie evenementen.

Om het Olympisch verleden van de Amsterdamse buurt te eren brengt Ride Out een eerbetoon aan wielerlegende Piet Van Heuden, wereldkampioen baanwielrennen in 1952 en ambassadeur van de fietssport in Amsterdam. In samenwerking met kunstenaars collectief Puncheur wordt er ter ere van Piet een street-art kunstwerk op het Stadionplein gecreëerd. De kunst van Puncheur is wereldwijd bekend, tijdens fietsevenementen over de hele wereld maakt het collectief schilderingen op het parcours van helden uit de wielersport. 

Tijdens de straatronde op het Stadionplein is er voor de bezoekers van alles te beleven. Om de dag te beginnen is er voor iedereen de mogelijkheid om het parcour te verkennen en vervolgens de dag goed te beginnen bij koffie specialist Lola Bikes & Coffee en Will’s Bakery. Gedurende de dag zijn er allerlei verschillende wedstrijden voor jong, oud, amateur of professional. Voor het eerst in de geschiedenis van de Rondes van Amsterdam is er ook een bakfietsenrace waarbij naast snelheid en techniek het ook belangrijk is dat er niks uit je volgeladen bakfiets valt. Spektakel gegarandeerd.

DSCF3544.jpg
 • jpg

Schema Ride Out Around the Olympic Amsterdam:

 • 10.30 – 11.00 Loopfietsenrace
 • 11.00 – 11.30 Dikke Banden Races (7-12 jaar)
 • 11.30 - 12.15 Talent Race
 • 12.15 - 13.00 Open Vrouwen Criterium
 • 13.00 – 13.30 Start Giro di Kika Social Ride
 • 13.30 - 14.00 Bakfietsenrace
 • 14.00 - 15.00 NL Crit Series Heats
 • 15.00 – 15.45 Amsterdams Straatrace Kampioenschap (Keirin)
 • 15.45 – 16.30 NL Crit Series B Finale
 • 16.30 – 17.30 Open Mannen Criterium
 • 17.30 – 18.15 Amsterdams Straatrace Kampioenschap (e-Derny)
 • 18.15 – 19.00 NL Crit Series Finale

Wat zijn straat rondes?

Straatrondes zijn buurtfeesten rondom wielerwedstrijden. In tegenstelling tot de traditionele criteriums, zijn onze straatrondes gemaakt voor het publiek – kort en spectaculair. Dikke bandenraces, sprinten over 250 meter, Fixed Gear races (één versnelling, geen rem), afvalkoersen, criteriums van maximaal 40 minuten, bergetappes op de rollerband, alle evenementen zijn gemaakt om het publiek zoveel mogelijk te laten participeren en bij de wedstrijden te betrekken.

Favicon for rideout.amsterdam Coffee? Meet us! | Ultimate Bike Store | Ride Out Amsterdam rideout.amsterdam
Favicon for rideoutaroundtheolympicamsterdam.nl Ride Out Around The Olympic - Onderdeel van de rondes van Amsterdam rideoutaroundtheolympicamsterdam.nl
Favicon for rondesvanamsterdam.nl Rondes van Amsterdam - in samenwerking met RIH Sport rondesvanamsterdam.nl

Over Twotone Amsterdam

The roots of Twotone go back in 2007, when Twotone’s founder – Jon Woodroof – cofounded a fixed-gear focused bike shop in Atlanta, GA named No Brakes. His clothes nearly always matched his track bike & he earned the nickname Twotone. Jon cut his teeth on promoting his own shop, the brands they sold, and even suppliers, athletes, and other organisations they partnered with all before Instagram!

Those entrepreneurial roots grew into the hold your line, you'll be fine full-send approach to how we run our business today. A 10-year-old nickname became a Dutch BV in 2014 & Twotone has become THE one-stop-shop for cycling-savvy sales, marketing, and PR across Europe in the USA.

Over the course of the past nearly 9 years of helping brands find their way & have their say, we’re grateful for the successes, lessons, and trust! Schedule a meeting to learn more!

Contactgegevens

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste Twotone Amsterdam nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL