OMM_Banner_Newsroom_1920x900.png
  • png

Old Man Mountain zijn de sterkste bagagedragers die op elke fiets passen

"Old Man Mountain racks zijn de meest veelzijdige “bike racks” die er zijn. Ze kunnen worden gemonteerd op full suspension mountainbikes, gravel bikes, racefietsen, fatbikes en zelfs triathlon fietsen"

Old Man Mountain breidt zijn aanwezigheid uit op de Europese markt. Dit Amerikaanse bedrijf is ontstaan uit de behoefte om bagagedragers op fietsen te monteren zonder traditionele montagepunten op een fietsframe. Dit begon met Quick Release (QR) dragers, en is uitgegroeid tot een volledige lijn van optionele Fit Kits voor Thru Axle, of QR naaf montage van de Divide dragers op elke fiets. Hun producten zijn gestest in de meest extreme omgevingen op aarde. Old Man Mountain racks hebben fietsers geholpen IJsland te doorkruisen in bitter koude winters en dragen de uitrusting van ontelbare lange afstand fietsers over de gehele wereld.

OTT July 2021-26.jpg
  • jpg

In 1996 ontwikkelde Old Man Mountain oprichter Channing Hammond de eerste bagagedrager die op fietsen met vering paste. Hij maakte gebruik van het midden van het wiel als het belangrijkste verbindingspunt. In 2020 is Old Man Mountain overgenomen door The Robert Axle Project. Deze natuurlijke overname kwam tot stand door de nauwe synergie en het vertrouwen van beide eigenaren, en de gedeelde visie om hoge kwaliteit, duurzame componenten en bagagedragers te maken die op elke fiets passen. In 2013 werd The Robert Axle Project geboren uit de noodzaak om trailers te bevestigen aan fietsen met een steekas. Het bedrijf wordt nu beschouwd als autoriteit op het gebied van bagagedragers met steekassen.

Divide in Lava-4.jpg
  • jpg
Divide in Lava-8.jpg
  • jpg

De Divide, een avontuurlijke bagagedrager voor elke fiets

De Divide, geïntroduceerd in 2021, is de evolutie van de originele robuuste en betrouwbare bagagedrager. De Divide kan op frame-oogjes, steekassen of snelspanners worden gemonteerd en past op gravel- en racefietsen, full suspension en hardtail fietsen, zelfs op tri-bikes! De Divide Fat past op alle fat bikes en grotere banden. Het Divide drop-out ontwerp is extreem veelzijdig waardoor deze zowel voor als achter op de fiets te monteren is. Zelfs op het meest ruige terrein heeft de Divide een enorme draagcapaciteit van 25kg als hij op een frame-oogje gemonteerd is en een draagcapaciteit van 33kg als hij op een as gemonteerd is met behulp van de Fit Kits. De Divide is gemaakt om tot 3″ banden te passen en de Divide Fat past op alle fat bike banden. Door de in hoogte verstelbare uitvaleinden heeft de Divide genoeg ruimte voor spatborden. Zelfs met brede en grote banden. De lage bagage rail van de drager maakt het makkelijk om tassen te bevestigen en verlaagt tegelijkertijd ook het zwaarte punt voor meer stabiliteit op de fiets.

Rack Rear.jpg
  • jpg
Rack Close.jpg
  • jpg
Trunk Front.jpg
  • jpg

De Elkhorn, een stabiele en veelzijdige bagagedrager

De Elkhorn is subtiel, stabiel en veilig en komt in deze zomer op de markt. Met 3 bevestigingspunten op de staanders voor je bagage- of bidonhouders en meer bevestigingsopties dan je ooit nodig hebt. Het rek is er in twee versies, een Tall en een Short versie. De Short is ontworpen voor 27,5 en 700c wielen. Geschikt voor banden tot 27,5 x 3″ of 700c x 38mm. De Tall is ontworpen voor maximale ‘modder vrijheid’ en fietsen met 29″ banden. Geschikt voor banden tot 29 x 3.25″. De Elkhorn is geschikt voor montage aan de voor- of achterzijde en kan ook op een steekas of QR-as worden gemonteerd met behulp van dezelfde Fit Kits als het Divide rek. Alle Old Man Mountain bagagedragers hebben een levenslange garantie. Je kunt er dus zeker van zijn dat dit het laatste rek is dat je ooit nodig hebt.

Favicon for oldmanmountain.com website Old Man Mountain  oldmanmountain.com
Favicon for instagram.com https://www.instagram.com/oldmanmountainracks/ instagram.com
Favicon for news.twotoneams.nl Media kit: Old Man Mountain | Twotone Amsterdam Newsroom news.twotoneams.nl
Favicon for youtube.com Een gloednieuw bagagedragerontwerp dat op alle fietsen past  youtube.com

Over Twotone Amsterdam

The roots of Twotone go back in 2007, when Twotone’s founder – Jon Woodroof – cofounded a fixed-gear focused bike shop in Atlanta, GA named No Brakes. His clothes nearly always matched his track bike & he earned the nickname Twotone. Jon cut his teeth on promoting his own shop, the brands they sold, and even suppliers, athletes, and other organisations they partnered with all before Instagram!

Those entrepreneurial roots grew into the hold your line, you'll be fine full-send approach to how we run our business today. A 10-year-old nickname became a Dutch BV in 2014 & Twotone has become THE one-stop-shop for cycling-savvy sales, marketing, and PR across Europe in the USA.

Over the course of the past nearly 9 years of helping brands find their way & have their say, we’re grateful for the successes, lessons, and trust! Schedule a meeting to learn more!

Gerelateerde thema's

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste Twotone Amsterdam nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL