Ardo Kaurit and Kristjan Maruste 2.jpg
  • jpg

Ampler sluit zich aan bij Kõu Mobility Group en versterkt haar positie in de micromobiliteit industrie

Tallinn, 14.02.2023 - Ampler en Kõu Mobility Group kondigden vandaag tijdens een gezamenlijk persevenement aan dat de twee in Estland gevestigde bedrijven hun krachten gaan bundelen. Hiermee versterken ze hun positie in de micro-mobiliteits industrie en maken gaan ze verder met de missie om uitstootvrij woon-werkverkeer voor iedereen toegankelijk te maken. 

De twee bedrijven hebben een investerings- en aandelenruil overeenkomst getekend waardoor Kõu Mobility Group de nieuwe meerderheidsaandeelhouder van Ampler wordt. Ampler wordt een van de bedrijfsonderdelen van de groep, naast Comodule, Äike en Tuul, en blijft zich richten op de ontwikkeling, productie en verkoop van lichte elektrische fietsen.

Ampler deelt de visie en waarden van Kõu Mobility Group, en alle partijen zien dit als een perfect moment om de krachten te bundelen om de ambitieuze doelen te bereiken en de trend te zetten in de snelgroeiende wereld van micromobiliteit. Ardo Kaurit blijft de CEO van Ampler en zal toetreden tot het management van Kõu Mobility Group, die de meerderheidsaandeelhouder wordt met 51% van de aandelen van Ampler en de controle over Ampler krijgt. 

DSC00428.jpg
  • jpg

"Ampler is erg enthousiast over het bundelen van de krachten met Kõu Mobility Group in de snelgroeiende micromobiliteit industrie. Ampler en Kõu Mobility Group hebben een vergelijkbare missie en hebben in het verleden al samengewerkt, dus het was heel logisch om de volgende stap te zetten. Zoals ze zeggen: "Als je ver wilt gaan, ga dan samen", aldus Ardo Kaurit, CEO en medeoprichter van Ampler.

Kristjan Maruste, CEO van Kõu Mobility Group, voegt hieraan toe: "Namens de hele Kõu Mobility Group kan ik met volle overtuiging zeggen dat we verheugd zijn Ampler Bikes in de Kõu-familie te verwelkomen. De mensen van Ampler zijn al lang onze vrienden en delen dezelfde doelen en waarden als wij bij Kõu: emissieloos vervoer mogelijk maken. Door Ampler - een ander verticaal geïntegreerd micromobiliteit bedrijf uit Estland - aan onze gelederen toe te voegen, kunnen we de impact die we hebben op schone mobiliteit op wereldwijde schaal vermenigvuldigen."

AboutKõu Mobility Group

Kõu Mobility Group bestaat uit vier micromobiliteit bedrijven: Comodule, dat software en IoT-oplossingen levert voor lichte elektrische voertuigen; Tuul, een verhuurdienst voor elektrische scooters; Äike, een fabrikant van elektrische scooters; en Ampler, een ontwikkelaar van lichtgewicht elektrische fietsen.

De visie van Kõu Mobility Group is om mensen aan te moedigen te kiezen voor schoon vervoer en een geluids- en emissievrije stedelijke omgeving te creëren. De merken van de Kõu Mobility Group maken lichte elektrische voertuigen veiliger, comfortabeler en toegankelijker.

De groep heeft ongeveer 300 mensen in dienst en alle productontwikkeling en fabricage gebeurt in eigen huis, voornamelijk in Estland. Dit garandeert product kwaliteit en duurzaamheid en maakt het mogelijk om snel te reageren op de behoeften van gebruikers. In 2023 zal de Kõu Mobility Group wereldwijd bijna een miljoen voertuigen hebben uitgerust.

Favicon for amplerbikes.com Ampler Bikes amplerbikes.com
Favicon for koumobility.com Kõu Mobility Group koumobility.com
Favicon for koumobility.com Media Kit - Kõu Mobility koumobility.com
ampler-logo-black-cmyk.png
  • png

Gerelateerde thema's

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste Twotone Amsterdam nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL