De SILCA Pista Plus vloerpomp

Beter dan de legende

Pista   main bell (1 of 1).jpg
  • jpg

Amsterdam | 16 oktober, 2018 – De Pista Plus is Silca’s iconische Pista pomp, maar dan nog beter en verder uitgewerkt met moderne functionaliteit en duurzaamheid. De nieuwe generatie Pista’s hebben dezelfde prestatie gerichte onderdelen die Silca pompen sinds 1962 tot de beste hebben gemaakt. Daar zijn functies aan toegevoegd die geleend zijn van de SuperPista Ultimate voor een nog betere stabiliteit en veelzijdigheid.

Net als zijn voorgangers is de Pista Plus ontworpen om langer mee te gaan dan de rest van je fietsuitrusting. De duurzame stalen loop, de 3mm dikke leren plunjerzuiger met gepatenteerde messing terugslagklepconstructie zorgt voor een ongeëvenaarde duurzaamheid, niet alleen in materiaalsterkte maar ook in het vermogen om onderdelen los te vervangen.

De smalle loop gecombineerd met de superieure pomp efficiëntie van het Italiaanse leer van de plunjer met de Duitse Igus lagers zorgt er voor dat de Pista Plus een druk aan kan tot wel 220 Psi. Nog een ode aan het Pista erfgoed.

De Plus in Pista Plus staat voor ‘Plus stabiliteit’. De klassieke Pista had een vlak profiel en andere ontwerp eigenschappen die de pomp ideaal maken voor op reis. De Pista Plus daarentegen is gemaakt voor diegene die liever hun pomp thuis laten of in de werkplaats of op de wielerbaan. Met een aluminium basis bestaande uit drie poten en een extra groot essenhouten handvat is de Pista Plus net zo ergonomisch en stabiel als de SuperPista Ultimate.

De Pista Plus heeft een lange luchtslang met een geïntegreerde Schrader pompkop en Presta opzetstuk met aftapklep. De pompkop blijft op zijn plek met een magneet die er voor zorgt dat je de standaard Presta kop kan verwisselen voor een HIRO verloopstuk en deze nog steeds eenvoudig op de magneet klikt als je hem wil opbergen. De meter is ook verbeterd en is nu met 64mm weer groter dan voorgaande versies en daarmee nauwkeuriger en beter afleesbaar.

DSC_7878.jpg
  • jpg
DSC_7783-2.jpg
  • jpg
DSC_7910.jpg
  • jpg
Favicon for news.twotoneams.nl SILCA Pista Plus Media Kit news.twotoneams.nl

Belangrijkste punten

  • Duurzame en ijzersterke stalen loop
  • Essenhouten handvat met geul voor de slang
  • SILCA’s leren plunjer ontwerp met hoog rendement
  • Messing luchtbrug en terugslagklep montage
  • Hufterproof precisie meter van 64mm
  • Lange slang met geïntegreerde Schrader pompkop
  • Presta opzetstuk met aftapklep
  • Maximale drukopbouw van 220 Psi
  • AVP; $145

Productpagina (live op 16/10); https://silca.cc/products/pista-plus-floor-pump

Over SILCA

SILCA is opgericht in 1917 door Felice Sacchi in een plaatsje net buiten Milaan in Italië. SILCA pionierde met meters op de fietspomp om luchtdruk af te lezen, ze waren de eerste die hoge druk fietspompen maakte die in je frame zitten en na de tweede wereldoorlog gebruikte ze als een van de eerste die de nieuwe lichtgewicht materialen die hieruit voort kwamen gingen gebruiken. Later waren ze de eerste die CO2 gebruikte om snel je banden op te pompen als je langs de weg staat. Tegenwoordig zit SILCA in Indianapolis waar ze iconische producten ontwerpen met de beste materialen en hoogwaardige ambacht.

Contact Europa

Over Twotone Amsterdam

The roots of Twotone go back in 2007, when Twotone’s founder – Jon Woodroof – cofounded a fixed-gear focused bike shop in Atlanta, GA named No Brakes. His clothes nearly always matched his track bike & he earned the nickname Twotone. Jon cut his teeth on promoting his own shop, the brands they sold, and even suppliers, athletes, and other organisations they partnered with all before Instagram!

Those entrepreneurial roots grew into the hold your line, you'll be fine full-send approach to how we run our business today. A 10-year-old nickname became a Dutch BV in 2014 & Twotone has become THE one-stop-shop for cycling-savvy sales, marketing, and PR across Europe in the USA.

Over the course of the past nearly 9 years of helping brands find their way & have their say, we’re grateful for the successes, lessons, and trust! Schedule a meeting to learn more!

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste Twotone Amsterdam nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL