20191024_Leon van Bon_Cannondale-Lola-Wave1_A79I1186.jpg
  • jpg

Cannondale breidt de NEO familie uit met drie nieuwe E-bikes

Amsterdam, 1 november - Cannondale, een topmerk van Dorel Industries, Inc. (TSX: DII.B, DII.A) lanceert tijdens hun Media Evenement op 24 en 25 oktober jl. te Den Haag, drie nieuwe e-bikes. De Canvas Neo is een stijlvolle stads e-bike. De Tesoro Neo X is de perfecte mix van een mountainbike en tourfiets. Tot slot is de Treadwell Neo de elektrische variant van zijn voorganger de Treadwell.

Canvas NEO

De Canvas Neo is de ideale elektrische stadsfiets. Deze fiets combineert comfort met snelheid en controle. De mtb-geometrie biedt een rechte zithouding wat veel overzicht biedt in het verkeer en prettig fietst tijdens lange afstanden.

De Canvas Neo-modellen zijn in twee varianten verkrijgbaar: de standaard variant komt met een bovenbuis en de unisex design Remixte met lage instap. Alle modellen zijn voorzien van 29” wielen met brede, gripvaste Schwalbe G-One Speed-banden. Deze uitblinkers gaan razend snel, zijn wendbaar en absorberen hobbels en putdeksels alsof ze niet bestaan. De fietsen zijn compleet uitgerust voor het dagelijkse woon-werkverkeer en licht tour gebruik met  minimalistische bagagedrager, volledige spatborden en uitklap standaard. De heldere voor- en achterlichten en reflecterende elementen op het frame en vork zorgen ervoor fietsers zien en gezien worden.

De Canvas Neo is uitgerust met de muisstille en ultralichte Bosch Performance Line 250W aandrijving en voorzien van de 500Wh Bosch PowerTube. De ingebouwde accu wordt beschermd door een fraai vormgegeven cover zonder dat deze afdoet aan de elegante en schone vormgeving van de fiets. 

20191024_Leon van Bon_Cannondale-Lola-Wave1_A79I0535.jpg
  • jpg
20191025_Leon van Bon_Cannondale-Lola-Wave2_A79I2461.jpg
  • jpg
20191024_Leon van Bon_Cannondale-Lola-Wave1_A79I0549.jpg
  • jpg
Favicon for cannondale.com Cannondale: Canvas Neo | E-Urban | Electric cannondale.com

Tesoro NEO X

De Tesoro Neo X is de SUV onder de fietsen, met het herontworpen frame zit de meest recente Bosch technologie en motor verwerkt. De nieuwe Performance Line CX is de krachtigste aandrijfeenheid van Bosch. Deze is compact, licht, biedt naadloze ondersteuning en levert moeiteloos snelheid. Alle modellen maken gebruik van de 500Wh Bosch PowerTube batterijen. 

Het topmodel gaat met dit frame net iets verder dan de gebruikelijke e-bike. Naast dat de batterij in het frame zit, is deze ook voorzien van voorgemonteerde bedrading en kan een tweede accu-kit feilloos op het frame worden gemonteerd. Zo wordt het bereik met een tweede batterij verdubbelt. De Kiox kleurendisplay geeft je in één oogopslag alle benodigde ritgegevens, kunnen ritten worden geregistreerd en kan deze worden verbonden met de Bosch app. De fiets wordt compleet geleverd met 29” wielen met brede, gripvaste Schwalbe G-One Speed-banden, spatborden, functionele bagagedrager en verwisselbare fietsstandaard. Naast dat de stuurpen verstelbaar is kan ook de zadelpen met vering worden versteld.

De Tesoro Neo X-modellen zijn in drie modellen verkrijgbaar: elk model is beschikbaar in de standaard variant met een bovenbuis en het unisex design Remixte met lage instap.

20191024_Leon van Bon_Cannondale-Lola-Wave1_A79I0572.jpg
  • jpg
20191024_Leon van Bon_Cannondale-Lola-Wave1_A79I0543.jpg
  • jpg
20191024_Leon van Bon_Cannondale-Lola-Wave1_A79I0578.jpg
  • jpg
Favicon for cannondale.com Cannondale: Tesoro Neo X | E-Touring | Electric cannondale.com

Treadwell NEO

In mei verscheen de Treadwell. De Treadwell Neo is dezelfde fiets maar dan met elektrische ondersteuning. De makkelijke en plezierige fiets is licht, prettig in het gebruik. Net als zijn voorganger heeft deze een lage stang en haalt hij zijn inspiratie uit de motorcross. De Treadwell Neo biedt een ontspannen en comfortabele rijhouding. De e-bike is voorzien van het lichte en onopvallende X35-aandrijfsysteem van Mahle ebikemotion. 

Het X35-systeem bestaat uit een een compacte motor van 250W die in de achternaaf zit. De accu van 250Wh zit in de onderbuis weggewerkt en is eenvoudig op te laden via een poort in het frame. De Treadwell Neo is voorzien van drie ondersteuningsniveaus: Van een licht duwtje in de rug tot een maximale snelheid van 25 kilometer per uur. Met een verlichte knop op de bovenbuis bedien je de fiets. Hiermee schakel je de fiets aan en uit, kies je het ondersteuningsniveau, schakel je de verlichting aan en zie je in één oogopslag hoeveel batterij je nog hebt. Het gehele X35-systeem weegt slechts 3,5 kg waardoor de Treadwell Neo comfortabel licht blijft. 

De tweede variant van de Neo is de Neo EQ. Dezelfde fiets maar dan zonder voordrager, spatborden of verlichting.  Ook deze is verkrijgbaar in twee soorten frames: het standaard model en de lage instap unisex. Alle Treadwell Neo’s zijn voorzien van de nieuwe Cannondale-wielsensor en de IntelliMount-stuurpen waarmee je makkelijk je smartphone op je stuur zet. Gebruik de Cannondale-app eenvoudig als dashboard voor je fiets. Hierin staat de informatie over je snelheid, afgelegde afstand, verbrande calorieën en bespaarde CO2-uitstoot vermeld. Ook laat hij je weten als de fiets een onderhoudsbeurt nodig heeft.

20191024_Leon van Bon_Cannondale-Lola-Wave1_1S9A9937.jpg
  • jpg
20191024_Leon van Bon_Cannondale-Lola-Wave1_A79I1368.jpg
  • jpg
20191024_Leon van Bon_Cannondale-Lola-Wave1_1S9A9947.jpg
  • jpg
Favicon for cannondale.com Cannondale: Treadwell Neo | E- Fitness | Electric cannondale.com

Over Cannondale

Cannondale is een topmerk van Cycling Sports Group, een onderdeel van Dorel Industries' segment Dorel Sports. Dorel Industries Inc. heeft een jaarlijkse omzet van $2,6 miljard en biedt werk aan circa 9200 mensen in 25 landen over de hele wereld. Met een reputatie voor permanente innovatie en kwaliteit is Cannondale wereldwijd marktleider met een sterke traditie in ontwerp, ontwikkeling en productie van hoogwaardige fietsen, kleding en toebehoren.

Favicon for dropbox.com Cannondale MY20 Urban E-Bike Press Kit dropbox.com
Favicon for cannondale.com Cannondale cannondale.com
Favicon for instagram.com Cannondale Bicycles (@ridecannondale) instagram.com

Over Twotone Amsterdam

The roots of Twotone go back in 2007, when Twotone’s founder – Jon Woodroof – cofounded a fixed-gear focused bike shop in Atlanta, GA named No Brakes. His clothes nearly always matched his track bike & he earned the nickname Twotone. Jon cut his teeth on promoting his own shop, the brands they sold, and even suppliers, athletes, and other organisations they partnered with all before Instagram!

Those entrepreneurial roots grew into the hold your line, you'll be fine full-send approach to how we run our business today. A 10-year-old nickname became a Dutch BV in 2014 & Twotone has become THE one-stop-shop for cycling-savvy sales, marketing, and PR across Europe in the USA.

Over the course of the past nearly 9 years of helping brands find their way & have their say, we’re grateful for the successes, lessons, and trust! Schedule a meeting to learn more!

Gerelateerde thema's

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste Twotone Amsterdam nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL