elemnt-rival-banner-twotone.jpg
  • jpg

Wahoo lanceert de ELEMNT RIVAL multisport GPS watch

Wahoo brengt het krachtige en eenvoudige platform van de ELEMNT nu naar je pols

Wahoo's eerste sporthorloge geeft multidisciplinaire sporters een opvallend en innovatief apparaat om al hun trainingsgegevens met ongekend gemak bij te houden.

Wahoo Fitness onthult vandaag zijn eerste multi-sport horloge: de ELEMNT RIVAL GPS. Dit sporthorloge brengt de focus op de eindgebruiker en functionaliteit die je van ze gewend bent naar triatleten en hardlopers. Alles wat Wahoo over de afgelopen jaren geleerd heeft met de ELEMNT zit in dit nieuwe horloge. Daarbovenop hebben ze unieke multisport features toegevoegd die samen een radicaal versimpelde manier vormen om je data bij te houden. Hiermee kun je je focussen op je prestaties en niet op je apparatuur.

Wahoo ELEMNT RIVAL Multisport GPS Watch

"De echte magie van de RIVAL is dat we alles wat we kunnen met de ELEMNT fietscomputer hebben overgenomen en daarmee een perfecte parallel hebben kunnen creëren, waardoor triatleten en hardlopers hetzelfde gebruiksgemak krijgen die fietsers al sinds 2016 hebben", vertelt Chip Hawkins, oprichter van Wahoo. "De uitdaging bij het ontwerpen van het horloge was om prestaties met looks te verenigen. . Dit is een stijlvol, kwalitatief hoogwaardig multi-sporthorloge dat de keuze zou moeten zijn van elke atleet die op zoek is naar een lichtgewicht GPS-horloge met een lange batterijduur die het zelfs tijdens de langste wedstrijden volhoudt."

elemnt-rival-lifestyle-banner-twotone.jpg
  • jpg

De ELEMNT RIVAL vernieuwt de manier waarop een atleet racedata registreert door de etappes van een multi-sport evenement heen. Deze gepatenteerde Touchless Transition technologie, ontwikkeld voor RIVAL, stelt gebruikers in staat om zonder handeling over te gaan van zwemmen naar hardlopen naar fietsen. Ook stelt de RIVAL's Multisport Handover modus het apparaat in staat om te communiceren met ELEMNT fietscomputers om racegegevens van het horloge automatisch over te zetten naar de ELEMNT op je stuur. Race gegevens blijven zo eenvoudig te zien, gemakkelijk te volgen en worden correct vastgelegd.

De RIVAL is voorzien van een aantal industrie leidende functies zoals een keramische ring voor betere GPS ontvangst en een omgevingslichtsensor die de achtergrondverlichting automatisch aanpast. Andere must-have functies zijn een batterij die 14 dagen meegaat in de horloge stand of 24 uur in GPS-modus. Andere sensoren aan boord zijn een barometrische hoogtemeter, een optische hartslagsensor en live-tracking. 

Wahoo's eerste horloge maakt gebruik van hetzelfde eenvoudig te installeren, gebruiksvriendelijke platform en mobiele app als de ELEMNT fietscomputers. De RIVAL houdt alle standaard ren-, fiets- en zwemmetingen bij en kan ook geavanceerde loop dynamiek bijhouden wanneer deze wordt gekoppeld aan de Wahoo TICKRx hartslagmonitor. 

Na de trainingen zijn de gegevens beschikbaar in de Wahoo companion app en kunnen ze automatisch worden geüpload naar andere platforms zoals TrainingPeaks en Strava. RIVAL maakt ook verbinding met ANT+ en Bluetooth-sensoren en kan Wahoo KICKR smart trainers aansturen. 

De RIVAL wordt al gebruikt door enkele van 's werelds beste triatleten, waaronder Ironman wereldkampioen Jan Frodeno, Amerikaanse Ironman Wereldrecordhouder Heather Jackson en tweevoudig olympisch atleet Sarah True.

The Inspiration Behind the ELEMNT RIVAL Multisport Watch

Over Wahoo Fitness

Wahoo Fitness is gevestigd in Atlanta en heeft een volledig ecosysteem van sensoren en apparaten ontwikkeld voor hardlopers, fietsers en liefhebbers van fitness. Wahoo's prijswinnende productlijn omvat de KICKR-familie van slimme apparatuur en accessoires voor indoor training, de ELEMNT-familie met fietscomputers en de TICKR-familie met hartslagmeters. Daarnaast hebben zo ook Speedplay tweezijdige pedalen en The Sufferfest gestructureerde trainingssoftware om je te helpen de meest complete fietser te worden. 

Lees meer over Wahoo's producten en apps op wahoofitness.com.

Over 2moso

2moso verzorgt sinds 2005 import en exclusieve distributie in de Benelux van internationale A-merken die onder andere accessoires ontwikkelen voor wielrenners en hardlopers.

2moso heeft grote, bekende merken in het productportfolio en bewaakt met leveranciers en dealers de kwaliteit van het verkoopkanaal. 2moso houdt tevens oren en ogen open voor innovatieve nieuwkomers

Het nieuwe ELEMNT RIVAL GPS horloge is nu als pre-order beschikbaar bij verschillende hardloop- en triatlon specialisten:

Twee weken later vanaf 1 december zal de ELEMNT RIVAL verkrijgbaar zijn voor de adviesprijs van €379,99.

Wahoo_ELEMNT RIVAL_Standalone.jpg
  • jpg
Wahoo_ELEMNT RIVAL Stealth Grey_WF140BK_Watch_Pair.jpg
  • jpg
Wahoo_ELEMNT RIVAL_Pair.png
  • png
Wahoo_ELEMNT RIVAL Kona White_WF140WT_Front.png
  • png
Wahoo_ELEMNT RIVAL Kona White_WF140WT_Top.png
  • png
Wahoo_ELEMNT RIVAL Stealth Grey_WF140BK_Top.png
  • png
Wahoo_ELEMNT RIVAL Kona White_WF140WT_Bezel_Detail.jpg
  • jpg
Wahoo_ELEMNT RIVAL Stealth Grey_WF140BK_BezelDetail.jpg
  • jpg

Favicon for drive.google.com Meer product foto's vind je hier drive.google.com
Favicon for drive.google.com Meer lifestyle foto's vind je hier drive.google.com

Extra quotes:

Ik heb daadwerkelijk een race gewonnen omdat ik sneller was in de overgang dan het meisje dat tweede werd. Niet hoeven na te denken over mijn tracking tijdens de overgangen is ideaal. Dit opent voor mij een wereld van mogelijkheden om seconden te winnen. Heather Jackson, Amerikaanse Ironman wereldrecordhouder
Een van de belangrijkste dingen in de professionele sport is om je te kunnen focussen op jezelf. Er is al genoeg lawaai tijdens een wedstrijd, dus het liefst wil ik mijn technische uitrusting vergeten. Ik wil me gewoon honderd procent op mezelf kunnen concentreren. En mijn sporthorloge kunnen vergeten is ideaal omdat het weer een afleiding minder is. Jan Frodeno, Ironman wereldkampioen

Over Twotone Amsterdam

The roots of Twotone go back in 2007, when Twotone’s founder – Jon Woodroof – cofounded a fixed-gear focused bike shop in Atlanta, GA named No Brakes. His clothes nearly always matched his track bike & he earned the nickname Twotone. Jon cut his teeth on promoting his own shop, the brands they sold, and even suppliers, athletes, and other organisations they partnered with all before Instagram!

Those entrepreneurial roots grew into the hold your line, you'll be fine full-send approach to how we run our business today. A 10-year-old nickname became a Dutch BV in 2014 & Twotone has become THE one-stop-shop for cycling-savvy sales, marketing, and PR across Europe in the USA.

Over the course of the past nearly 9 years of helping brands find their way & have their say, we’re grateful for the successes, lessons, and trust! Schedule a meeting to learn more!

Gerelateerde thema's

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste Twotone Amsterdam nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL