banner-press-release.jpg
  • jpg

Jens Voigt beveelt de SILCA smeermiddelenlijn aan

En is de nieuwe ambassadeur van het merk voor de ‘Shut Up Chain!’ campagne

De buitengewone smeermiddel technologie van SILCA maakt fietskettingen volledig stil, zo goed als wrijvingsloos en zorgt voor 10x minder slijtage

Indianapolis - 16 maart 2021 - SILCA kondigt aan dat Jens Voigt zich bij het team voegt als ambassadeur voor hun volledige lijn smeermiddelen: de Secret Blend Hot Melt Wax, de Super Secret Chain Coating en de Synergetic Oil-Based Lube. Sinds SILCA de Super Secret Chain Coating heeft gelanceerd hebben ze het de concurrentie niet makkelijk gemaakt. De bevindingen van ZeroFriction Cycling tonen aan dat hun kernformule de stilste en meest slijtvaste druppel smeermiddel is dat ooit door hen getest is. De Secret Chain Blend Hot Wax resulteerde bij gebruik op fietskettingen in de minste wrijving en slijtage ooit getest. Op dit moment testen ze ook de Synergetic, een smeermiddel dat de laagste slijtage testresultaten ooit registreerde bij een labtest.

Shut Up Chain! with Jens Voigt

Met de "Shut Up Chain!" campagne is Jens Voigt het gezicht van de SILCA smeermiddel producten. Zijn betrokkenheid bij de campagne begon toen Josh, de CEO van SILCA, hem vroeg om het product uit te proberen voor een review. Na eerste gebruik belde Jens hem op en zei: "Ik doe mee! Ik kan niet geloven hoe geweldig het is. Mijn vrouw merkt zelfs op hoe stil mijn smart trainer is." Omdat Josh wist hoe effectief het product is, wist hij dat Jens een goede kandidaat voor de campagne zou zijn. 

De samenwerking bestaat ondermeer uit instructievideo's met Jens en extra tips voor fietsers van alle niveaus om te bepalen welk smeermiddel de beste keuze is. Het enthousiasme van Jens en zijn liefde voor de SILCA smeermiddelen komen duidelijk naar voren in openhartige soundbites en citaten die gedeeld zullen worden tijdens de campagne.

Bij de ontwikkeling hadden we al door dat het smeermiddel bizar stil was. Op de ketting van een indoor trainer, zoals een Wahoo bijvoorbeeld, hoor je niks. Er is geen geluid, het is magisch... Het is als een hoofdtelefoon met ruisonderdrukking zonder de hoofdtelefoon! Al bij de eerste tests had ik Jens in mijn hoofd als ambassadeur met de slogan: 'Shut Up Chain! Josh Poertner, CEO van SILCA

SILCA heeft altijd veel aandacht gehad voor de technische kant van het fietsen en de marginal gains die leiden tot grootse resultaten. SILCA valt onder de overkoepelende onderneming van Aeromind, een consultancybureau dat atleten en profteams over de hele wereld helpt om het voordeel op de concurrentie te vinden voor de volgende grote race of voor de begeleiding van een werelduurrecordpoging. Van windtunnel tests tot het ontwikkelen van op maat gemaakte uitrusting of geoptimaliseerde rijder positionering, Aeromind heeft alles gedaan van advies over helm en frame ontwerp tot het optimaliseren van bandenspanning en uitrusting voor ProTour teams en triatlon wereldkampioenen. 

Deze individuele successen vormen de basis voor de impact die SILCA maakt op het gebied van smeermiddelen. De afgelopen vijf jaar is Aeromind de testruimte geweest voor de innovatieve producten van SILCA om ervoor te zorgen dat producten klaar zijn voor lancering en de renner gegarandeerd betere prestaties kan leveren met gelijke inspanning. Na feedback van profs en de resultaten uit het lab zijn SILCA’s smeermiddelen nu klaar voor het grote publiek.

SUC_Voigt_SSCL_kit.jpg
  • jpg
SUC_Voigt_SCB_kit.jpg
  • jpg
SUC_Voigt_synergetic_kit.jpg
  • jpg
TPC_Voigt_casual.jpg
  • jpg

Josh heeft een achtergrond in engineering en gebruikt de wetenschappelijke methode om bestaande technologieën nieuwe toepassingen te geven die passen in de fietsindustrie. Hij verlegt hierbij de grenzen om bestaande producten beter te maken of hij creëert nieuwe producten die de in het verlengde liggen van de SILCA line-up. Zo testte hij tien jaar lang ingrediënten en verhoudingen van smeermiddelen om tot de bestaande magische formule te komen.

De doorbraak kwam nadat een Franse wetenschapper de resultaten van een onderzoek uit de Formule 1 publiceerde. Dit onderzoek concentreerde zich op twee ingrediënten die buitengewone resultaten lieten zien met betrekking tot vermindering van slijtage en wrijving. Deze twee ingrediënten in combinatie met andere gepatenteerde mengsels resulteerde in de Synergetic® Oil-Based Lube, 's werelds snelste en stilste kettingolie die ook nog het langst blijft zitten. Een van de primaire onderdelen, nanoschaal Wolfraam DiSulfide transformeert permanent het oppervlak van een object om de eigenschappen te verbeteren. Synergetic® werd begin 2021 gelanceerd.

In 2020 werden Super Secret Chain Coating en Secret Chain Blend gelanceerd om de kracht van de nanoschaal Wolfraam DiSulfide te introduceren. De ene is een druppelwas en het andere is een smeltwax, beide voor fietskettingen. Hiermee werd tegemoet gekomen aan de behoefte van een grote groep fietsers die het proces van hotmelt waxen waarderen. 

Elk product in de SILCA smeermiddelenlijn bevat 's werelds snelste en best smerende toevoeging nanoschaal Wolfraam DiSulfide en zijn ontworpen voor een bepaalde manier van onderhoud. Synergetic® maakt dit niveau van smering nog toegankelijker voor vooral e-bikes en dagelijks gebruik bij woon-werkverkeer. Synergetic® kan ook gebruikt worden op andere plaatsen als vervanging van smeermiddelen op oliebasis.

Secret Chain Hot Melt Wax, Super Secret Chain Lube en Synergetic Wet Lube zijn nu verkrijgbaar op de website van SILCA: silca.cc of via een van de verkooppunten van distributeur Fa Hermann Hartje.

SUC_Voigt_synergetic_casual.jpg
  • jpg
SUC_Voigt_SSCL_kit_muscle.jpg
  • jpg
SUC_Voigt_SSCL_kit.jpg
  • jpg

Over SILCA

SILCA is opgericht in 1917 door Felice Sacchi in een plaatsje net buiten Milaan in Italië. SILCA pionierde met luchtdrukmeters op de fietspomp, ze waren de eerste die hoge druk framepompen maakten en na de tweede wereldoorlog gebruikten ze als een van de eerste de nieuwe lichtgewicht materialen die hieruit voort gekomen waren. Later waren ze de eerste die CO2 gebruikte om snel je banden op te pompen als je langs de weg staat. 

Tegenwoordig bevindt SILCA zich in Indianapolis, Indiana, waar het bedrijf iconische producten blijft ontwikkelen. Deze zijn keer op keer  grensverleggend door gebruik te maken van de modernste technieken, productiemethoden en materialen.

Over Twotone Amsterdam

The roots of Twotone go back in 2007, when Twotone’s founder – Jon Woodroof – cofounded a fixed-gear focused bike shop in Atlanta, GA named No Brakes. His clothes nearly always matched his track bike & he earned the nickname Twotone. Jon cut his teeth on promoting his own shop, the brands they sold, and even suppliers, athletes, and other organisations they partnered with all before Instagram!

Those entrepreneurial roots grew into the hold your line, you'll be fine full-send approach to how we run our business today. A 10-year-old nickname became a Dutch BV in 2014 & Twotone has become THE one-stop-shop for cycling-savvy sales, marketing, and PR across Europe in the USA.

Over the course of the past nearly 9 years of helping brands find their way & have their say, we’re grateful for the successes, lessons, and trust! Schedule a meeting to learn more!

Gerelateerde thema's

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste Twotone Amsterdam nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL