banner-wahoo-bolt-2.jpg
  • jpg

Wahoo vernieuwt de populaire ELEMNT BOLT

Zo heeft hij nu een kleurenscherm, meer geheugen en Smart Navigation

Atlanta - 25 mei 2021 - De nieuwe ELEMNT BOLT van Wahoo Fitness, marktleider op het gebied van connected devices, heeft een goed leesbaar kleurendisplay gekregen en uitgebreide navigatiefuncties. Net als alle Wahoo apparaten behoudt de nieuwe BOLT het gebruiksvriendelijke, intuïtieve bedieningsgemak en connectiviteit die Wahoo ELEMNT computers de keuze maakt van 's werelds beste atleten.

De BOLT heeft nu een scherm met 64 kleuren en een hoog contrast, waardoor rit data nog makkelijker af te lezen zijn. Het 2,2" scherm is bovendien gemaakt van duurzaam, krasbestendig Gorilla Glass. De ELEMNT BOLT beschikt nu, net als de ROAM, over Smart Navigation waarmee gebruikers die van hun geplande route afwijken automatisch worden omgeleid, van bestemming kunnen veranderen, terug naar het beginpunt kunnen rijden en hun ritten direct vanaf de computer kunnen terugvinden, zonder gebruik van je smartphone. 

Een vernieuwde gebruikersinterface biedt aanpasbare, met kleur gemarkeerde velden, zodat het eenvoudig is om te focussen op specifieke gegevens. Een omgevingslichtsensor past bovendien automatisch de achtergrondverlichting aan om ervoor te zorgen dat het scherm altijd goed leesbaar is. Handig voor als de zon onder gaat.

Wahoo_ELEMNT BOLT v2 GPS Cycling Computer_WFCC5_Detail_Quarter_Planned_WO.jpg
  • jpg
Wahoo_ELEMNT BOLT v2 GPS Cycling Computer_WFCC5_Detail_Profile_Map.jpg
  • jpg
Wahoo_ELEMNT BOLT v2 GPS Cycling Computer_WFCC5_Detail_POV_HR.jpg
  • jpg
Wahoo_ELEMNT BOLT v2 GPS Cycling Computer_WFCC5_Detail_TriBar-01.jpg
  • jpg

De aerodynamische, compacte behuizing is een doorontwikkeling van het bestaande slanke ontwerp van de originele BOLT.  De Quick View LED's aan de bovenzijde van het scherm geven aan wanneer de volgende bocht komt, signaleren naderende Strava Live segmenten en geven allerlei meldingen weer. Met een batterij die maar liefst 15 uur meegaat en een ingebouwd geheugen van 16 GB is de BOLT klaar voor elk avontuur met miljoenen kilometers aan wegen en paden die al vooraf zijn geladen. 

In combinatie met de Wahoo ELEMNT app kunnen fietsers eenvoudig hun dataschermen aanpassen, routes synchroniseren en gegevens analyseren. De IPX7 waterdichte behuizing van de BOLT is bestand tegen de meest regenachtige ritten of een mislukte rivieroversteek. 

"De BOLT is altijd al bekend geweest om zijn slanke vormfactor en gebruiksgemak," vertelt Wahoo ELEMNT Product Manager Megan Powers. "We zijn blij om de functies toe te voegen waar Wahooligans om gevraagd hebben, zoals een doordacht gebruik van kleuren op het scherm en Smart Navigation in een apparaat dat er geweldig uitziet op elke fiets. Net als al onze ELEMNT GPS-apparaten is de BOLT onderdeel van het Wahoo ecosysteem. Of je nu de Multisport Handover-modus gebruikt om naadloos gegevens bij te houden tijdens een triatlon of om je KICKR te bedienen."

Sinds de lancering in 2017 is de ELEMNT BOLT de favoriet van vele wielrenners, triatleten en mountainbikers. Dit dankzij een strakke vormgeving die zich thuis voelt op elk stuur. Net als alle andere Wahoo apparaten is de ELEMNT BOLT betrouwbaar en eenvoudig te bedienen. Dit seizoen zullen elf professionele wielerploegen racen en trainen met BOLT, waaronder BORA-HANSGROHE, Deceuninck-Quick Step, AG2R,, Alpecin-Fenix,Team DSM, Cofidis, Trek Segafredo en Beat Cycling. Enkele van 's werelds beste triatleten zullen ook met BOLT rijden, waaronder Jan Frodeno, Lucy Charles, Alistair en Johnny Brownlee, Heather Jackson en Sarah Crowley. 

De nieuwe ELEMNT BOLT is vanaf vandaag te koop bij verschillende Wahoo dealers in de Benelux voor €279,00. De bundel (inclusief hartslagband, snelheid- en cadanssensor) komt later dit jaar beschikbaar voor 359,99.

Favicon for news.twotoneams.nl Wahoo Fitness - ELEMNT BOLT 2.0 - persmap news.twotoneams.nl

Over Wahoo Fitness

Wahoo Fitness uit Atlanta heeft een volledig ecosysteem van sensoren en apparaten ontwikkeld voor hardlopers, fietsers en fitness liefhebbers. De bekroonde reeks producten van Wahoo omvat de KICKR familie met slimme indoor rij-apparatuur en accessoires, de ELEMNT familie met GPS-apparaten en sporthorloges, de TICKR familie met hartslagmeters, de Speedplay dubbelzijdige pedalen en de Wahoo SUF trainingsapp om jou te helpen de meest complete wieler atleet te worden. 

Over 2moso

2moso verzorgt sinds 2005 import en exclusieve distributie in de Benelux van internationale A-merken die onder andere accessoires ontwikkelen voor wielrenners en hardlopers.

2moso heeft grote, bekende merken in het productportfolio en bewaakt met leveranciers en dealers de kwaliteit van het verkoopkanaal. 2moso houdt tevens oren en ogen open voor innovatieve nieuwkomers.

Favicon for eu.wahoofitness.com Wahoo Fitness - Website eu.wahoofitness.com
Favicon for instagram.com Wahoo Fitness Benelux - Instagram instagram.com

Over Twotone Amsterdam

The roots of Twotone go back in 2007, when Twotone’s founder – Jon Woodroof – cofounded a fixed-gear focused bike shop in Atlanta, GA named No Brakes. His clothes nearly always matched his track bike & he earned the nickname Twotone. Jon cut his teeth on promoting his own shop, the brands they sold, and even suppliers, athletes, and other organisations they partnered with all before Instagram!

Those entrepreneurial roots grew into the hold your line, you'll be fine full-send approach to how we run our business today. A 10-year-old nickname became a Dutch BV in 2014 & Twotone has become THE one-stop-shop for cycling-savvy sales, marketing, and PR across Europe in the USA.

Over the course of the past nearly 9 years of helping brands find their way & have their say, we’re grateful for the successes, lessons, and trust! Schedule a meeting to learn more!

Gerelateerde thema's

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste Twotone Amsterdam nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL