Fara Cycling introduceert de F/RD, een racefiets die gemaakt is om de harten van zowel profs als amateurs te veroveren

Het Noorse bedrijf heeft geen moment stilgezeten en na de uitstekende ontvangst van hun F/AR All Road model zijn ze klaar om nog een statement te maken. Nu voor de roadies.  

FR3_carbon_06.png
  • png

Oslo/Amsterdam 01/10/21 -- Fara Cycling onthult hun nieuwe racefiets, de F/RD. Dit race monster combineert Scandinavisch design met een aantal avontuurlijke toevoegingen zoals het geïntegreerde bikepacking systeem, een bandenspeling van 32 mm en een aerodynamisch frame. Ook biedt de F/RD nauwkeurig stuurgedrag en verbeterde framevering bij een extreem laag gewicht.

FR3_carbon_09 LR.jpg
  • jpg
FR3_carbon_10.png
  • png

Het bedrijf, opgericht door Jeff Webb, beheerst het productie proces om fietsen van topkwaliteit te maken. Normaal zijn die voorbehouden aan World Tour pro's, maar nu wil Fara die ook toegankelijk maken voor de alledaagse fietser.

FR3_carbon_05.png
  • png

De gloednieuwe F/RD is de meest geavanceerde fiets die Fara tot nu toe gemaakt heeft. Hij is ideaal voor het verkennen van zowel je omgeving als je eigen grenzen, met een geometrie die zelfs de langste ritten dragelijk maakt.

Het concept van de fiets is gericht op het leveren van goede race prestaties en die tegelijkertijd comfortabel genoeg is om lange afstanden te rijden door uitstekende framevering. De geometrie is race-gericht voor snelheid en wendbaarheid, zonder te agressief te worden. Het frame is goed uitgebalanceerd voor stabiliteit en voorspelbaarheid. Verschillende elementen zoals een lichtverende vork, een taps toelopende bovenbuis en de verlaagde, licht gebogen staande achtervork dragen bij aan het comfort van de rijder.

FR3_carbon_13 copy.png
  • png

De F/RD begon als een duidelijk concept: race sneller, ga verder. Nog voordat de F/AR af was werden de optimale eigenschappen van de volgende generatie racefiets vastgelegd tijdens lange ritten door de Taiwanese heuvels. Het was vanaf het begin duidelijk dat de combinatie van een laag gewicht, wendbaar rijgedrag, aerodynamische eigenschappen, comfort en functiononaliteit het recept vormde voor een racefiets die zou passen bij de filosofie van Fara Cycling: geweldige prestaties en een eenvoudige, Scandinavisch vormgeving.

DJI_0047.jpg
  • jpg
DJI_0015.jpg
  • jpg

Nauwbetrokken bij de ontwikkelingsfase van de F/RD is voormalige profwielrenner, wereldkampioen en winnaar van de Groene Trui in de Tour de France, Thor Hushovd. Zijn adviezen en inzichten als profrenner gaven de fiets de richting die het nodig had om op het scheivlak van racen en comfort uit te komen. Zo werd het uiteindelijke ontwerp de perfecte mix tussen een racemachine met profspecificaties en een kilometervreter waarmee iedere rijder zich op zijn gemak zijn comfort zone uit kan racen.

De fiets is vanaf vandaag te bestellen en wordt in het voorjaar van 2022 geleverd.

Over Fara Cycling

Fara Cycling is een Noors fietsmerk dat in 2016 opgericht is en in Oslo gevestigd is. De oprichter, Jeff Webb, is een voormalig profrenner die de klantervaring en de manier waarop een fiets gekocht wordt wilde verbeteren. Fara heeft een team dat bestaat uit zeer ervaren rijders die bergen ervaring meebrengen in alles wat ze doen.

Het merk is gebaseerd op de Scandinavische principes van het minimalistische design en is sterk beïnvloed door het Noorse buitenleven. Fara Cycling’s fietsen worden gebouwd volgens de hoogste standaarden met de beste onderdelen. Hun collectie van prestatiegerichte fietsen is gemaakt om gereden te worden door iedereen. Van de meest fanatieke en gedreven fietsers tot forenzen die meer vragen van hun fiets.

Favicon for faracycling.com Fara Cycling faracycling.com
Favicon for news.twotoneams.nl Media kit: Fara F/RD | Twotone Amsterdam Newsroom news.twotoneams.nl

Over Twotone Amsterdam

The roots of Twotone go back in 2007, when Twotone’s founder – Jon Woodroof – cofounded a fixed-gear focused bike shop in Atlanta, GA named No Brakes. His clothes nearly always matched his track bike & he earned the nickname Twotone. Jon cut his teeth on promoting his own shop, the brands they sold, and even suppliers, athletes, and other organisations they partnered with all before Instagram!

Those entrepreneurial roots grew into the hold your line, you'll be fine full-send approach to how we run our business today. A 10-year-old nickname became a Dutch BV in 2014 & Twotone has become THE one-stop-shop for cycling-savvy sales, marketing, and PR across Europe in the USA.

Over the course of the past nearly 9 years of helping brands find their way & have their say, we’re grateful for the successes, lessons, and trust! Schedule a meeting to learn more!

Contactgegevens

Gerelateerde thema's

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste Twotone Amsterdam nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL