sealant-banner.jpg
 • jpg

SILCA lanceert Ultimate Tubeless Sealant in de Benelux

Tubeless rijden is een van de grootste voordelen in het wielrennen van de laatste jaren. Het geeft je een beter weggevoel en je hoeft je geen zorgen te maken over lekrijden. Ook voor gravel en mountainbike levert dit grote voordelen op. Vooral als je lange afstanden rijdt. Maar om er zeker van te zijn dat tubeless ook echt werkt, heb je de beste sealant nodig. Daarom kondigt SILCA met trots de SILCA Ultimate Tubeless Sealant aan. Een ingenieuze sealant die gerecyclede koolstofvezels gebruikt met FiberFoam® Technology die sneller het lek dicht en grotere gaten aankan. Voor een nog langere levensduur van de sealant introduceert het bedrijf uit Indianapolis de SILCA Ultimate Tubeless Sealant Replenisher die de effectiviteit van de sealant verbeterd en tot wel een jaar goed houdt.

New Ultimate Tubeless Sealant Announcement

SILCA Ultimate Tubeless Sealant gebruikt de kracht van latex schuim en combineert dit met kleine snippers koolstofvezel om een lek snel te dichten, zelfs bij hogere druk. 5% van de Tubeless Sealant bevat koolstofvezels van 6, 9, en 12 mm groot die gerecycled zijn van fijngehakte koolstofvezels van fietsen, wielen, raceauto's en zelfs vliegtuigonderdelen. Een unieke schuimende latex formule zorgt ervoor dat de zeer lichte koolstofvezels gelijkmatig worden verspreid in de sealant tijdens het rijden.

Als je een lek in je band rijdt stromen de koolstofvezels onder hoge druk naar het gat, waar duizenden microscopische luchtbellen op elkaar ineenstorten en de koolstofvezels zich over het gat verspreiden. De vezels vormen een dam tegen de binnenkant van de band die vergelijkbaar is met een beverdam van stokjes die de stroom van een beek blokkeert. Deze dam is in tests in staat gebleken gaten tot 7,5 mm te dichten. Een verbetering van 25% ten opzichte van conventionele technologieën.

UTS-and-UTSR-combination-image.jpg
 • jpg

Koolstofvezels zijn de sleutel

Hier komt de magie van koolstofvezels om de hoek kijken. De combinatie van zeer lichte koolstofvezels en SILCA’s schuimtechnologie zorgt voor een uitstekende, gelijkmatige verdeling van de sealant, zodat de vezels efficiënt naar het lek worden getransporteerd als dat nodig is. De stijfheid van de vezels zorgt ervoor dat ze onmiddellijk beginnen met het overbruggen en afdammen van het lek. Zolang er lucht kan ontspannen blijven vezels toegevoegd worden aan de dam, net zolang tot deze opgevuld is. Dit gaat met hoge snelheid en duurt vaak maar een of enkele seconden waardoor je nauwelijks bandenspanning verliest.

Doordat de FiberFoam® technologie zo effectief is in het vullen van lekke banden, is het onmogelijk om de sealant op de conventionele manier door het ventiel of een doseerspuit in de band te krijgen. Tijdens SILCA’s tests bleek het fiberfoam zo effectief dat de spuit en het ventiel simpelweg verstopt raakten. Daarom moet de sealant bij de montage in de band worden gegoten. Dit is ook de reden dat SILCA de Ultimate Replenisher heeft ontwikkeld. Dit is een versie van de sealant zonder koolstofvezel en met een iets grotere verhouding antivries. Hierdoor kan de replenisher wel op de conventionele manier toegevoegd worden via een injectiespuit door het ventiel.

Check de effectiviteit van SILCA Ultimate Tubeless Sealant in de video hieronder.

Effectiviteit van SILCA's Ultimate Tubeless Sealant

Voor meer informatie over SILCA’s nieuwe Ultimate Tubeless Sealant ga je naar hun website:

Favicon for silca.cc SILCA's Ultimate Tubeless Sealant - meer informatie silca.cc

UTSR_4oz-main.jpg
 • jpg
UTS_16oz-main.jpg
 • jpg
UTS-16-oz-bottle-on-black-2.jpg
 • jpg
UTS-and-UTSR-combination-image.jpg
 • jpg

Specificaties SILCA Ultimate Tubeless Sealant

 • De afdichtingskracht van race-specifieke formules (6+ mm gaten) met de levensduur van duurzame formules (120-180 dagen (zonder replenisher))
 • FiberFoam® Technology gebruikt een mengsel van 6, 9 en 12 mm lange koolstofvezels die 400% stijver zijn dan glasvezels met betere spreiding in de sealant om lekke banden snellere te dichten met minder luchtverlies
 • Moet in de band worden gegoten tijdens de installatie. Ultimate Sealant zal elke spuit of ventiel verstoppen.
 • Effectief tot -12°C
 • De sealant zal verkrijgbaar zijn in drie maten: 250 ml, 500 ml, en 1000 ml voor een adviesprijs van respectievelijk €19,95, €26,95 en €41,95 
 • De replenisher zal beschikbaar zijn als 125 ml verpakking voor €19,95 of als grootverpakking van 1 L voor €41,95

Favicon for news.twotoneams.nl Persmap: SILCA Ultimate Tubeless Sealant news.twotoneams.nl
Favicon for instagram.com SILCA - Instagram instagram.com
Favicon for facebook.com SILCA - Facebook facebook.com
Favicon for silca.cc SILCA - website silca.cc

Over Twotone Amsterdam

The roots of Twotone go back in 2007, when Twotone’s founder – Jon Woodroof – cofounded a fixed-gear focused bike shop in Atlanta, GA named No Brakes. His clothes nearly always matched his track bike & he earned the nickname Twotone. Jon cut his teeth on promoting his own shop, the brands they sold, and even suppliers, athletes, and other organisations they partnered with all before Instagram!

Those entrepreneurial roots grew into the hold your line, you'll be fine full-send approach to how we run our business today. A 10-year-old nickname became a Dutch BV in 2014 & Twotone has become THE one-stop-shop for cycling-savvy sales, marketing, and PR across Europe in the USA.

Over the course of the past nearly 9 years of helping brands find their way & have their say, we’re grateful for the successes, lessons, and trust! Schedule a meeting to learn more!

Gerelateerde thema's

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste Twotone Amsterdam nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL