imgonline-com-ua-twotoone-vHFT5azNzh.jpg
 • jpg

Bicycle Film Festival keert terug naar Amsterdam Dec 2-4, 2022.

Drie dagen lang kun je genieten van een selectie films gecureerd uit aanmeldingen van bekende filmmakers uit de hele wereld en gehost door MOVE Amsterdam en Ride Out met een programma gevuld met films, muziek, races, groepsritjes en panel discussies.

Oct 23, 2022 | Amsterdam – Bicycle Film Festival viert al 22 jaar lang "fietsen" middels kunst, film, en muziek. Het Bicycle Film Festival reisde al langs 100 steden wereldwijd en bereikte daarmee een miljoenenpubliek. Het Festival is opgericht in New York door Brendt Barbur en komt nu terug naar Europa, en wel naar dé fietsstad van de wereld, Amsterdam, bij MOVE Amsterdam and Ride Out. Veel van de films zijn selecties voor film festivals en platforms zoals Sundance, Cannes, Academy Awards (Oscars), Locarno, San Sebastian.

1st Choice - Stars and Watercarriers 5.png
 • png

Live Muziek Optredens

Niet alleen zullen er inspirerende films vertoond worden, er is ook een live muziekprogramma met o.a. een optreden van Simone and Amedeo Pace (van Blonde Redhead) die een live score uitvoeren op STARS AND WATER CARRIERS van Jorgen Leth. BLONDE REDHEAD is een van de meest invloedrijke rockbands uit New York van de laatste drie decennia. Ze hebben opgetreden en samengewerkt met veel toonaangevende merken, waaronder Gucci, Isabel Marant, Rachel Comey en Mercedes. JORGEN LETH is een Deense dichter en filmregisseur die wordt beschouwd als een leidend figuur in het maken van experimentele documentaires. Hij heeft in zijn carrière meer dan 40 films gemaakt, waaronder drie wielerdocumentaires. STARS AND WATERCARRIERS is het verhaal van de Giro d'Italia van 1973. Eddy Merckx neemt het op tegen zijn oude rivaal en latere vriend Felice Gimondi. IDFA heeft Leth geëerd met hun Lifetime Achievement Award.

BFF History - San Francisco 1.jpg
 • jpg

Film Programma

Gedurende drie dagen zullen er bijna 50 korte en langere speelfilms uit meer dan 20 landen te zien zijn, samengesteld in 7 programma's, die een breed scala aan onderwerpen aansnijden, zoals de eerste mountainbikerace op Navajo Nation; Mountainbike Olympiër en queer wielrenner; Lea Davison bij Unbound Gravel Race; jonge fietsster is bang voor de zedenpolitie in Iran; en de allereerste vrouwelijke Paris Roubaix-race.

Een selectie films die zullen worden getoond;

Get off 2 (1).jpg
 • jpg

GET OFF

Een jonge vrouw in Iran koopt een fiets, maar is bang voor de zedenpolitie.

Kampala Cycling Couriers - stills 2.jpg
 • jpg

KAMPALA CYCLING COURIERS

Geproduceerd door Nederlandse wielerlegende, Anna van der Breggen

On Falling - Still 1.jpg
 • jpg

ON FALLING

Tribeca Film Festival wereldpremière. Met wereldkampioen downhill Miranda Miller, Enduro World Series-medaillewinnaar Andréane Lanthier Nadeau en profrenner/Olympisch medaillewinnaar Brittany Phelan.

The_Climb.jpg
 • jpeg

THE CLIMB

Deze korte film ging in première op het Sundance Film Festival en de speelfilm met dezelfde titel  ging in première op het filmfestival van Cannes in de categorie Un Certain Regard.

It's Time to Change the Face of Cycling - stills 32.jpg
 • jpg

MBOGI AMANI

De allereerste AMANI Migration Gravel Race. In de wereld van het wielrennen is er één continent dat nog niet in de schijnwerpers staat. Een groeiende gemeenschap van Afrikaanse wielrenners staat klaar om hun kracht op internationaal niveau te tonen. Als je een van hen vraagt ​​​​wat hen tegenhoudt, is hun antwoord luid en duidelijk: het is het gebrek aan kansen om tegen de besten te racen.

2nd Choice - White Eye - stills 2.jpg
 • png

WHITE EYE

2021 Oscar Nominatie beste live korte actie. Een man vindt zijn gestolen fiets en is nu van een vreemde. In zijn pogingen om de fiets terug te halen, worstelt hij om menselijk te blijven.

Neon Phantom - stills 11.jpg
 • jpg

NEON PHANTOM (Fantasma Neon)

Beste Korte Film winnaar in Locarno Film Festival en officiele selectie in San Sebastian Film Festival. João is een bezorger die ervan droomt een motorfiets te hebben. Hij kreeg te horen dat alles zou zijn zoals in een muzikale film.

Una Chimba - stills 52.jpeg
 • jpeg

UNA CHIMBA

Laurens ten Dam en Peter Stetina in de TransCordilleras bikepacking race. De meest waanzinnige en intense zelfvoorzienende rally in Colombia: Transcordilleras. Bekijk de strijd tussen de vijanden Laurens ten Dam en Peter Stetina op de meedogenloze, maar adembenemende grindwegen van Colombia. Het is hen tegen het Colombiaanse Andesgebergte, omhoog en omlaag, 8 dagen lang.

BFF History - San Francisco 2 (photo credit: Phillip Maisel).jpg
 • jpg

Groepsritjes

Een Alleycat Race en Groupsritjes worden gepland in zowel Amsterdam als daarbuiten. Alle opties zullen binnenkort gedeeld worden via onze en andere sociale kanalen!

BFF History - Madrid - screenings at Cineteca.jpg
 • jpg

Panel Discussies en Q&A

BFF brengt een groot aantal panelonderwerpen i.c.m. deelnemers samen, waaronder discussies van productie- en filmmakers, fietsers die ingaan op hun motivaties en uitdagingen, met een sterke focus op de prominente vrouwen in de wielersport.

Bicycle Film Festival biedt een internationale kijk op de wielerbeweging. De verhalen spreken een breed publiek aan, van zowel de filmkenners, fervente fietsers en iedereen daar tussenin. Documentaires, verhalen, animaties, bekroonde regisseurs en opkomende talenten - allemaal met dezelfde waardering. BFF speelt een belangrijke rol bij het creëren van een milieuvriendelijke samenleving en het samenbrengen van diverse gemeenschappen

4th Choice - Every Summer, in July - still 11.jpg
 • jpg

Aanvullende informatie

Favicon for move.amsterdam Festival Tickets move.amsterdam
Favicon for instagram.com @bicyclefilmfestival instagram.com
Favicon for tiktok.com Bicycle Film Festival (@bicyclefilmfestival)  tiktok.com
Favicon for dropbox.com Media kit | Film Images dropbox.com

Press Contact: [email protected]

Film prijs: Film Program €15 | Concert €27.99 | Festival Pass €50

Over BFF

Bicycle Film Festival, opgericht in New York, viert al 22 jaar "fietsen" door middel van kunst, film en muziek. Het festival BFF reisde de wereld over en zag 100 steden, trok een publiek van meer dan een miljoen bezoekers. De internationale locaties waren o.a. in Parijs, Londen, Tokio, Shanghai, Mexico-Stad, Kaapstad en Istanbul en er werd onder meer op een van de meest bijzondere locaties gehost zoals het Sydney Opera House en de Barbican een oude fabriek in Zürich. De subculturen van het wielrennen kregen dezelfde waardering naast de innovaties op het gebied van muziek, kunst, design en film. Deelnemers waren: Erykah Badu, Karl Lagerfeld, Francesco Clemente, Shepard Fairey, Albert Maysles, Michel Gondry, Spike Jonze, Alex Katz, Kaws, Gavin Turk, Mike Mills, Paul Smith, de Neistat Brothers, Tom Sachs, Ridley Scott, Kiki Smith, Swoon en Ai Weiwei.

Over Oprichter en Directeur, Brendt Barbur

In 2001 is Barbur gestart met het festival nadat hij werd aangereden door een bus terwijl hij op zijn fiets in New York reed. Hij maakte van deze negatieve ervaring een positieve beweging. Sindsdien heeft hij kunsttentoonstellingen gecureerd en films geproduceerd. Barbur heeft daarnaast ook content geproduceerd voor Puma, Barcardi en Red Bull. Hij werd genoemd door de BBC, The Wall Street Journal, GQ, NY Times, The Guardian en vele anderen media kanelen. Brendt heeft een sterke focus op gemeenschap en kunst op lokale en mondiale schaal, met het oog op duurzaamheid. Hij heeft een sociaal fenomeen gecreëerd met tot nu toe meer dan 1 miljoen bezoekers, heeft de transformatie van steden over de hele wereld beïnvloed en het milieubewustzijn aangemoedigd door middel van deze culturele evenementen. Dit festival is een viering van het leven - niet alleen entertainment.

Over Twotone Amsterdam

The roots of Twotone go back in 2007, when Twotone’s founder – Jon Woodroof – cofounded a fixed-gear focused bike shop in Atlanta, GA named No Brakes. His clothes nearly always matched his track bike & he earned the nickname Twotone. Jon cut his teeth on promoting his own shop, the brands they sold, and even suppliers, athletes, and other organisations they partnered with all before Instagram!

Those entrepreneurial roots grew into the hold your line, you'll be fine full-send approach to how we run our business today. A 10-year-old nickname became a Dutch BV in 2014 & Twotone has become THE one-stop-shop for cycling-savvy sales, marketing, and PR across Europe in the USA.

Over the course of the past nearly 9 years of helping brands find their way & have their say, we’re grateful for the successes, lessons, and trust! Schedule a meeting to learn more!

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste Twotone Amsterdam nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL