SUPER73 lanceert in Europa de K1D, een marktleidende elektrische loopfiets voor kinderen met de nieuwste techniek aan boord

SUPER73_202_K1D_TrackLifestyle_031.jpg
 • jpg

SUPER73's K1D is de eerste in zijn klasse die regeneratief remmen aanbiedt om het vertrouwen en de vrijheid van kinderen te vergroten en fietsen veilig en leuk te maken.

MILAAN, Italië, 7 november 2023 -- SUPER73, het Amerikaanse lifestyle adventure merk gespecialiseerd in elektrische motorfietsen, kondigt vandaag de Europese lancering aan van haar eerste voertuig voor de jeugd, de K1D. Ontwikkeld met een perfecte mix van plezier en veiligheid, biedt de SUPER73 K1D een ‘best-in-class’ elektrische loopfiets voor kinderen van vier tot acht jaar.


De K1D is verkrijgbaar in vier kleuren en het ontwerp is beïnvloed door de jaren 80 BMX en motorcross-cultuur, zo creëerde men een neo-retro loopfiets met een speeltijd van 60 minuten. SUPER73 onderscheidt zich verder van de concurrentie door in deze elektrische loopfiets voor kinderen de nadruk te leggen op innovatieve technologie, inclusief regeneratief remmen en de veiligste accu op de markt.

Super73_YM23_K1D_PricklyPink_Right.jpg
 • jpg
Super73_YM23_K1D_Obsidian_Right.jpg
 • jpg
Super73_YM23_K1D_BluTang_Right.jpg
 • jpg
Super73_YM23_K1D_SrirachaRed_Right.jpg
 • jpg

"De technologische ontwikkelingen in de K1D loopfiets zijn baanbrekend op het gebied van veiligheid, prestaties en duurzaamheid. We zijn verheugd om aan te kondigen dat dit langverwachte product in 2024 op de Europese markt zal verschijnen," zegt LeGrand Crewse, CEO van SUPER73. "Bij SUPER73 zijn we gefocust op het technologisch verbeteren van ons product terwijl we het leuk en veilig maken voor onze klanten. De lancering van K1D biedt ons een geheel nieuwe klantenbasis van jonge aspirant-fietsers, en we zijn verheugd om de leiding te nemen in onze branche."


Een belangrijk kenmerk van de SUPER73 K1D, en nieuw in zijn klasse, is het innovatieve regeneratieve remmen, dat alleen beschikbaar is in dit model en de binnenkort te lanceren C1X. Het basisidee van regeneratief remmen is dat wanneer je het gas loslaat, het voertuig de elektromotor gebruikt om stroom terug te voeren naar de accu, waardoor het voertuig vertraagt en de accu wordt opgeladen. Deze functie betekent dat de remmen langer meegaan, dat de accu een groter bereik heeft en dat er een inherente veiligheidsfunctie is ingebouwd doordat kinderen hun snelheid met alleen de gashendel kunnen regelen.

SUPER73_202_K1D_TrackLifestyle_020.jpg
 • jpg
shortstache™_Super73_K1D_Temecula-120.jpg
 • jpg
SUPER73_202_K1D_TrackLifestyle_130.jpg
 • jpg

Aanvullend op de veiligheidsprotocollen en technologische innovatie die in de K1D zijn geïmplementeerd, heeft deze elektrische loopfiets een Lithium IJzer Fosfaat accu (LiFe PO4) die bestand is tegen thermische belastingen, waardoor de accu onder alle weersomstandigheden kan worden opladen. De accu van de K1D is in 45 minuten opgeladen, wat exponentieel sneller is dan de typische oplaadtijd van vier uur van zijn concurrenten. Bovendien hebben lithium-ijzer-fosfaat-accu's een twee keer langere levensduur dan bestaande accu’s van concurrenten.


SUPER73's K1D:
 • Naast deze eigenschappen op het gebied van technologie en veiligheid, vind je hieronder een aantal kenmerken van SUPER73's K1D:
 • Comfortabel - K1D is uitgerust met een op motorfietsen en motorcross geïnspireerde zadelvorm.
 • Rijden in je eigen stijl - De K1D voldoet aan SUPER73's standaard van high-end afwerking en design, met een exclusief hexagon patroon op de skinwall banden en de handvatten, waardoor de gashendel goed zichtbaar is, terwijl rijders kunnen kiezen uit Blu-Tang, Sriracha Red, Obsidian en Prickly Pink kleuropties.
 • Groei mee met de fiets - De K1D heeft afneembare voetplatforms met zeshoekpatroon, afneembare en verstelbare oversized voetsteunen voor twee verschillende posities en meerdere stuuropties voor aanpassing aan de lengte van de rijder.
 • Leerstanden- Drie verschillende leerstanden stellen rijders in staat om de basisbeginselen van een elektrische loopfiets te leren bij een lagere snelheid, en vervolgens de prestaties op te voeren naarmate het gemak en de ervaring toenemen. Net als bij ons huidige aanbod zullen twee standaard standen gemakkelijk toegankelijk zijn voor de berijder, met een vergrendelde en beveiligde derde "Track Mode" voor de meer gevorderde coureurs op afgesloten parcoursen.
23YM_K1D_VA2_Detail_Tiretread.jpg
 • jpg
23YM_K1D_VA2_Detail_Throttle.jpg
 • jpg
Super73_YM23_K1D_Detail6.jpg
 • jpg
23YM_K1D_VA2_Detail_Platforms.jpg
 • jpg

Met de lancering van de K1D wil SUPER73 kinderen al op jonge leeftijd leren hoe ze veilig kunnen rijden door hen vanaf het begin de juiste manier van rijden en veiligheidsmaatregelen aan te leren. Naarmate rijders opgroeien, zullen ze doorstromen van de K1D naar andere SUPER73 modellen die gericht zijn op een oudere leeftijdsgroep, gewapend met de ervaring, kennis en opleiding om goed en veilig te rijden.

Favicon for news.twotoneams.nl SUPER73 K1D Media Kit news.twotoneams.nl

De K1D is beschikbaar voor pre-order op de SUPER73EU website en zal vanaf 2024 naar klanten worden verzonden. Ga voor meer informatie over SUPER73 naar SUPER73eu.com en volg ons op Facebook®, YouTube® en Instagram @super73eu.

OVER SUPER73®
SUPER73® is een Amerikaans lifestyle adventure-merk gevestigd in Orange County, CA, dat producten ontwikkelt om het motorcycle-erfgoed te laten samensmelten met jeugdcultuur. SUPER73, opgericht in 2016, is snel uitgegroeid tot een van de meest herkenbare merken voor elektrische voertuigen ter wereld, met gepassioneerde klanten, waaronder A-beroemdheden, professionele atleten en veel meer. Ga voor meer informatie naar super73.com of @super73eu op sociale media.

Over Twotone Amsterdam

The roots of Twotone go back in 2007, when Twotone’s founder – Jon Woodroof – cofounded a fixed-gear focused bike shop in Atlanta, GA named No Brakes. His clothes nearly always matched his track bike & he earned the nickname Twotone. Jon cut his teeth on promoting his own shop, the brands they sold, and even suppliers, athletes, and other organisations they partnered with all before Instagram!

Those entrepreneurial roots grew into the hold your line, you'll be fine full-send approach to how we run our business today. A 10-year-old nickname became a Dutch BV in 2014 & Twotone has become THE one-stop-shop for cycling-savvy sales, marketing, and PR across Europe in the USA.

Over the course of the past nearly 9 years of helping brands find their way & have their say, we’re grateful for the successes, lessons, and trust! Schedule a meeting to learn more!

Contactgegevens

Gerelateerde thema's

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste Twotone Amsterdam nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL