Megmeister-bibs-banner2.jpg
 • jpg

Megmeister maakt meest comfortabele bibshort

Een Traditionele zeem verliest zijn werking tijdens het rijden, die van Megmeister doet dat niet.

Drukmetingen tonen aan dat Megmeister’s 3D Warp Aero Suspension Systeem een betere drukverdeling geeft. Hoe lang je rit ook is.

April 2021 - Ongemak op het zadel zou wel eens tot het verleden kunnen behoren met de introductie van Megmeister’s nieuwe L8 bibshorts met eigen ontwikkelde zeem, genaamd 3D Warp Aero Suspension Systeem of 3D WAS-Systeem. Deze revolutionaire techniek is de afgelopen twee jaar ontwikkeld door het onderzoeks- en ontwikkelingsteam van Megmeister. Drukmetingen wijzen uit dat Megmeister’s nieuwe systeem gemiddeld 40% beter is in het verdelen van de druk over het zadel dan de beste zeem die op dit moment verkrijgbaar is.

BS01BLK_1.png
 • png
BS01BLK_3.png
 • png
BS01BLK_2.png
 • png

Naast de zeem is ook de broek zelf van de grond af opnieuw ontworpen. Speciale focus is daarbij gelegd op de pasvorm. Samen met de speciaal ontwikkelde stof geeft hij een goede compressie waardoor er minder vermoeidheid optreedt. De achterkant van de bib bestaat uit mesh die goede ademend en slim samenwerkt met de bestaande baselayers van Megmeister. Het team is druk bezig geweest om de structuur en de ondersteuning te verbeteren om te voorkomen dat de broek opkruipt of schuurt en de zeem dus op de goede plaats blijft.

Toen de testrijders vroegen of ze het proefmodel mee naar huis mochten nemen, wisten we dat we op de goede weg waren. Sommige testrijders noemden de bibs 'next level'. Jos Ruiterman, Megmeister

Onder wielrenners en andere fanatieke fietsers zegt maar liefst 64% dat ze wel eens zadelpijn ervaren. Dit kan verschillende oorzaken hebben zoals de afstelling van de fiets, houding, de kwaliteit van het zadel of kleding. Het verminderen van ongemak tijdens het rijden verhoogt het plezier en dus heeft Megmeister er voor gekomen om zich te focussen op de ontwikkeling van de zeem voor hun nieuwe Megmeister bibshort.

De meeste bibshorts van gemiddelde tot topkwaliteit gebruiken exact hetzelfde materiaal voor de zeem. Ze krijgen andere namen, maar het zijn gewoon dezelfde stukken zeem. Geen probleem want de zemen die verkocht worden zijn goed, maar Megmeiser wil ze naar het volgende niveau tillen met hun nieuwe bibs.

20210311-2moso-Lente-Leon_van_Bon-A79I9531.jpg
 • jpg

Na uitgebreid onderzoek van de bestaande markt vond Megmeister dat er eigenlijk weinig verschil was tussen high-end en mid-end zemen. Daarnaast kwam uit de data naar voren dat er nog veel te verbeteren viel. Op basis hiervan zijn ze gaan kijken naar ‘vering’ in andere industrieën zoals bijvoorbeeld bij auto’s en vliegtuigen. Uiteindelijk wisten ze dat ze, om een nieuw niveau van comfort te creëren, hun eigen stof met ingebouwde dempingseigenschappen moesten ontwikkelen, vergelijkbaar met de vering van auto's.

Waarom hebben we naar autovering gekeken? Daar spelen twee krachten: vering en demping. De vering zorgt dat het wiel op en neer kan gaan om hobbels in de weg ‘glad’ te maken en de demping zorgt ervoor dat als de vering ingedrukt wordt deze niet gelijk terug schiet en het wiel los komt van de weg. Dit concept waarbij vering en demping nauwkeurig afgesteld zijn voor optimaal resultaat hebben we in de zeem van onze nieuwe bibshort ingebouwd. Jos Ruiterman, Megmeister

Traditionele zemen hebben wel de demping die de klappen opvangt vanuit het zadel, maar missen de vering. Bij langdurige druk wordt alle lucht namelijk uit  een zeem geperst en verliest het zijn dempende werking. Megmeister’s Warp Aero Suspension (WAS) Systeem heeft die vering wel waardoor demping hetzelfde blijft. Hoe lang je ook op je zadel zit.

We hebben dit concept onderworpen aan dezelfde tests als waar we de concurrentie mee getest hebben en de resultaten zijn verbluffend. Megmeister’s 3D WAS systeem zorgt gemiddeld voor 40% betere drukverdeling dan de beste zemen die we getest hebben.

Megmeister's  L8 bibshort is nu verkrijgbaar in de Benelux.

Eigenschappen

Shorts:

 • Cool Touch 4 Way geweven compressiestof
 • Zeer ademend met uitstekende vochtregulatie
 • Naadloze, geweven achterkant
 • Volledig geïntegreerde, op maat gemaakte grip tape
 • Reflecterend Megmeister logo op de benen

Zeem: 

 • Verbetert de drukverdeling in het zadel
 • Behoudt uitstekende demping na verloop van tijd
 • Uitstekend ademend vermogen en comfort
 • Zadelpijn wordt aanzienlijk vermindert

20210311-2moso-Lente-Leon_van_Bon-A79I9277.jpg
 • jpg
20210311-2moso-Lente-Leon_van_Bon-A79I7038.jpg
 • jpg
20210311-2moso-Lente-Leon_van_Bon-1S9A2827.jpg
 • jpg
20210311-2moso-Lente-Leon_van_Bon-1S9A2711.jpg
 • jpg

Favicon for eu.megmeister.com Megmeister - website eu.megmeister.com
Favicon for 2moso.com 2moso - website 2moso.com

Over Megmeister

Megmeister vindt haar oorsprong in het Duitse woord Meister dat 'meester' of 'vakman' betekent. Het woord meister is letterlijk verweven in ons DNA en schetst onze benadering van het ontwerpen en produceren van 's werelds beste, meest technische, meest effectieve en duurzame base layers en fietsproducten.

We creëerden DRYNAMO™ - een nieuwe kledingconstructietechnologie - gemaakt van garen dat speciaal is ontworpen voor high-performance atleten en dat revolutionaire vochtafvoerende eigenschappen heeft; hypoallergene kwaliteiten; ultralicht; superieur comfort en superieure ademende werking.

Na de succesvolle introductie van onze milieuvriendelijke geweven wielershirts in 2020 zal Megmeister een nieuwe reeks fietsbroeken lanceren die zijn voorzien van onze unieke WAS (Warpknit Aero Suspension) technologie voor verbeterd comfort en prestaties.

Over 2moso

2moso verzorgt sinds 2005 import en exclusieve distributie in de Benelux van internationale A-merken die onder andere accessoires ontwikkelen voor wielrenners en hardlopers.

2moso heeft grote, bekende merken in het productportfolio en bewaakt met leveranciers en dealers de kwaliteit van het verkoopkanaal. 2moso houdt tevens oren en ogen open voor innovatieve nieuwkomers. Zij zijn sinds 1 april exclusief distributeur sport van alle Aftershokz modellen in de Benelux.

Over Twotone Amsterdam

The roots of Twotone go back in 2007, when Twotone’s founder – Jon Woodroof – cofounded a fixed-gear focused bike shop in Atlanta, GA named No Brakes. His clothes nearly always matched his track bike & he earned the nickname Twotone. Jon cut his teeth on promoting his own shop, the brands they sold, and even suppliers, athletes, and other organisations they partnered with all before Instagram!

Those entrepreneurial roots grew into the hold your line, you'll be fine full-send approach to how we run our business today. A 10-year-old nickname became a Dutch BV in 2014 & Twotone has become THE one-stop-shop for cycling-savvy sales, marketing, and PR across Europe in the USA.

Over the course of the past nearly 9 years of helping brands find their way & have their say, we’re grateful for the successes, lessons, and trust! Schedule a meeting to learn more!

Gerelateerde thema's

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste Twotone Amsterdam nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL