silca-aero-socks-banner2.jpg
 • jpg

Bespaar tot 8 watt met de nieuwe Aero Socks van SILCA

Of zelfs tot 12 watt bij 50 km/u

Indianapolis, IN - SILCA kondigt met trots hun nieuwe Aero Socks aan met een aanzienlijke winst in luchtweerstand van gemiddeld 8 watt, afhankelijk van je snelheid natuurlijk. De technologie is ontwikkeld door SILCA's performance divisie Aeromind, die voor pro teams, uurrecordpogingen en de Olympische Spelen advies geven en producten op maat maakt. Samen met de pro-teams zijn ze op zoek gegaan naar de meest comfortabele, betrouwbare aero-sokken op de markt. Na twee jaar van ontwikkeling is het product nu klaar voor iedereen die geïnteresseerd is in comfortabele sokken met de beste aerodynamica tijdens het fietsen.

Josh Poertner, CEO van SILCA, werkte samen met een team in Italië dat bekend staat als makers van de beste sokken ter wereld. Zij beschikken namelijk over een van de modernste knitting machines ter wereld. Het doel was om een sok te maken die niet afzakt en een combinatie van gladde en ruwe textuur heeft om de lucht efficiënter rond het onderbeen te laten stromen. Het resultaat is een sok die de aerodynamische prestaties van geribbelde lycra sokken evenaart, terwijl alle eigenschappen die je van een fietssok verlangt behouden blijven.

Introducing SILCA's New Aero Racing Sock!

De technologie

Dankzij een speciale naaitechniek kan SILCA een sok produceren met een glad oppervlak aan de voorkant, waar de luchtstroom laminair is. Daarachter zorgen drie rijen driehoeken, die net voor het punt beginnen waar normaal de lucht de sok begint los te laten, zodat kleine wervelingen in de grenslaag ontstaan die de lucht verder naar de achterkant van de sok laten stromen voordat deze uiteenvalt. Hierdoor hecht de lucht verder naar achter aan de sok en ontstaat er minder turbulente lucht achter het been. Minder turbulentie betekent minder weerstand wat resulteert in een gemiddelde vermindering van de luchtweerstand van 8 watt in vergelijking met standaard sokken.

SILCA aero sokken zijn gemaakt van Q-Skin, een met zilverionen verrijkte polyamide die anti-bacterieel en geurbestendig is en, belangrijker nog, een veel zachter is en beter vocht reguleert dan alle andere garen die normaal gesproken gebruikt worden om sokken te breien. Deze sokken zijn niet alleen snel, het zijn ook de meest comfortabele sokken die je kan dragen.

SILCA’s nieuwe Aero Socks zijn nu beschikbaar voor €26,- op hun website.

AERO_ClassicPinksGrays_back.jpg
 • jpg
AERO_ProWhite_Back.jpg
 • jpg
AERO_BelgiumTFU_back.jpg
 • jpg
AERO_BrightLights_back.jpg
 • jpg
AERO_ClassicPinksGrays_front_logo.jpg
 • jpg
AERO_BrightLights_side.jpg
 • jpg
AERO_BelgiumTFU_front.jpg
 • jpg
AERO_BelgiumTFU_side.jpg
 • jpg
AERO_BelgiumTFU_pkg.jpg
 • jpg
AERO_ProWhite_pkg.jpg
 • jpg
AERO_ClassicPinksGrays_pkg.jpg
 • jpg
AERO_BrightLights_pkg.jpg
 • jpg

Over SILCA

SILCA is opgericht in 1917 door Felice Sacchi in een plaatsje net buiten Milaan in Italië. SILCA pionierde met luchtdrukmeters op de fietspomp, ze waren de eerste die hoge druk framepompen maakten en na de tweede wereldoorlog gebruikten ze als een van de eerste de nieuwe lichtgewicht materialen die hieruit voort gekomen waren. Later waren ze de eerste die CO2 gebruikte om snel je banden op te pompen als je langs de weg staat. 

Tegenwoordig bevindt SILCA zich in Indianapolis, Indiana, waar het bedrijf iconische producten blijft ontwikkelen. Deze zijn keer op keer  grensverleggend door gebruik te maken van de modernste technieken, productiemethoden en materialen.

Favicon for instagram.com SILCA - Instagram instagram.com
Favicon for facebook.com SILCA - Facebook facebook.com
Favicon for silca.cc SILCA - website silca.cc

Over Twotone Amsterdam

The roots of Twotone go back in 2007, when Twotone’s founder – Jon Woodroof – cofounded a fixed-gear focused bike shop in Atlanta, GA named No Brakes. His clothes nearly always matched his track bike & he earned the nickname Twotone. Jon cut his teeth on promoting his own shop, the brands they sold, and even suppliers, athletes, and other organisations they partnered with all before Instagram!

Those entrepreneurial roots grew into the hold your line, you'll be fine full-send approach to how we run our business today. A 10-year-old nickname became a Dutch BV in 2014 & Twotone has become THE one-stop-shop for cycling-savvy sales, marketing, and PR across Europe in the USA.

Over the course of the past nearly 9 years of helping brands find their way & have their say, we’re grateful for the successes, lessons, and trust! Schedule a meeting to learn more!

Gerelateerde thema's

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste Twotone Amsterdam nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL