cerakote-press-release-banner.jpg
 • jpg

SILCA breidt zijn titanium technologie uit en introduceert Cerakote Black en Copper

Deze coating maakt het titanium vrijwel onverwoestbaar en ziet er mooier uit

SILCA voegt Cerakote toe aan hun technologie arsenaal voor titanium afwerkingen en lanceert verschillende producten met keramische coating, een zwarte en een koperkleurige Cerakote SICURO Titanium bidonhouder. Daarnaast zijn de Titanium Shop Tools nu ook verkrijgbaar in Cerakote Black en Cerakote Copper.

De SICURO Titanium is een herontwerp van de klassieke Ti bidonhouder en is gemaakt van ultra-lichtgewicht hoogwaardig titanium buizen. Deze bidonhouders zijn voorzien van vernieuwde langere montage ogen die de bidonhouder meer ruimte geven in de voor-achter positie, om rekening te houden met de verschillen tussen frames, zodat je hem eenvoudig op de perfect plek monteert.

De Titanium Shop Tools zijn het resultaat van alle jaren dat Josh Poertner met ProTour-teams heeft gewerkt en de hoeveelheid materiaal die hij vervoerde. Als er één constante is in het profwielrennen, dan is het wel het dagelijks opbouwen en afbreken van de mobiele werkplaats waar de monteurs zich thuis voelen. De trend dat alles lichter is geworden kan hij dan ook zeer waarderen.

SILCA-all-shop-tool-colors-Q421.jpg
 • jpg

Dankzij het 3D-printen kan SILCA in deze ontwikkeling de volgende stap zetten. Door het wegnemen van traditionele productie barrières maakt de techniek unieke holle vormen binnenin het gereedschap mogelijk zoals rasterstructuren en interne verstevingingen. Zo kan het gereedschap zoals lichter als sterker worden.

SILCA Announcement: Next Level Ti Bottle Cage

Om de duurzaamheid en charme van SILCA’s titanium producten te verhogen hebben ze nu de technologie in huis gehaald om hun titanium line-up van een Cerakote keramische coating te voorzien. Cerakote is 's werelds meest hoogwaardige keramische coating en wordt gebruikt in de lucht-en ruimtevaart en voor militaire en biomedische toepassingen. De Cerakote coating is slechts 1 micron dik, ofwel 1/1000 milimeter, maar zorgt er toch voor dat het oppervlak 100x slijtvaster wordt. Tegelijkertijd is de corrosie weerstand 1000 maal beter dan traditioneel afwerkingen van metal en verf coatings. 

DSCF0391.jpeg
 • jpeg
Ti-Cage-Single-Black-Cerakote.jpg
 • jpg

Cerakote zorgt er ook voor dat kans op metaalmoeheid afneemt doordat de buizen krasvast zijn en deukjes niet mogelijk zijn en er geen stress op kan bouwen over tijd in het metaal. Voor de SILCA Sicuro Titanium bidonhouder biedt de keramische coating 100% kleurvastheid en zelfs na 10.000 keer inbrengen en uitnemen van de bidon zal er geen slijtage optreden. Bovendien beschermt Cerakote het oppervlak van de bidon zelf, waardoor ook deze langer mee gaat.

Niet alleen zorgt dit proces dat er meer kleuren mogelijk zijn, maar de keramische coating hecht zich ook permanent aan het titanium oppervlak, waardoor het vrijwel onverwoestbaar wordt. De coating heeft een superieure slijtvastheid zorgt dat de kleur langer goed blijft waarmee de kwaliteit van het product exponentieel toeneemt.

SILCA_cerakoteBlack_TiBottleCage Pre-Ride.jpg
 • jpg
CerakoteBlack_eBike_closeCage2.jpg
 • jpg
Cerakote-Copper-BAAW3-AquaSpecial-closeup.jpg
 • jpg
Sicuro-Ti-Cage-Copper-Cerakote-workbench.jpg
 • jpg

In hun zoektocht naar de beste titanium afwerking is SILCA volledig gecharmeerd geraakt van het uiterlijk, het gevoel en de duurzaamheid van titanium constructies. Deze combinatie van eigenschappen zorgt voor een product dat langer mee gaat. Cerakote draagt daarmee bij aan SILCA's filosofie om duurzame producten te maken. Dus, hoewel klassiek van uiterlijk, zijn deze bidonhouders en shop tools zo complex en high tech als het maar zijn kan.

SILCA’s Cerakote Titanium Bidonhouder en Titanium Shop Tools zijn nu verkrijgbaar op hun website silca.cc

Specificaties:

Cerakote Titanium Bidonhouders

 • Naadloze 3-2.5 titanium buizen
 • Meer afstel ruimte - tot 21 mm voor en achter
 • Gewicht - 32 gram
 • SILCA Shield-garantie met 25 jaar dekking

Cerakote Titanium Shop Tools

 • 3D-geprint 6Al/4V titanium
 • Duurzame Cerakote afwerking
 • 80g Kettingzweep
 • 45g borgringsleutel
 • 160g Hamer
 • 11s Ketting
 • Compatibel met Shimano/SRAM/Campagnolo

Over SILCA

SILCA is opgericht in 1917 door Felice Sacchi in een plaatsje net buiten Milaan in Italië. SILCA pionierde met luchtdrukmeters op de fietspomp, ze waren de eerste die hoge druk framepompen maakten en na de tweede wereldoorlog gebruikten ze als een van de eerste de nieuwe lichtgewicht materialen die hieruit voort gekomen waren. Later waren ze de eerste die CO2 gebruikte om snel je banden op te pompen als je langs de weg staat. 

Tegenwoordig bevindt SILCA zich in Indianapolis, Indiana, waar het bedrijf iconische producten blijft ontwikkelen. Deze zijn keer op keer  grensverleggend door gebruik te maken van de modernste technieken, productiemethoden en materialen.

Favicon for news.twotoneams.nl Persmap met foto's: SICURO Titanium Bidonhouder - Black Cerakote Edition news.twotoneams.nl
Favicon for instagram.com SILCA - Instagram instagram.com
Favicon for facebook.com SILCA - Facebook facebook.com
Favicon for silca.cc SILCA - Website silca.cc
Favicon for youtube.com SILCA - Youtube youtube.com
Favicon for youtu.be SILCA - Titanium Bidonhouder buigproces (door BikeRumor) youtu.be

Over Twotone Amsterdam

The roots of Twotone go back in 2007, when Twotone’s founder – Jon Woodroof – cofounded a fixed-gear focused bike shop in Atlanta, GA named No Brakes. His clothes nearly always matched his track bike & he earned the nickname Twotone. Jon cut his teeth on promoting his own shop, the brands they sold, and even suppliers, athletes, and other organisations they partnered with all before Instagram!

Those entrepreneurial roots grew into the hold your line, you'll be fine full-send approach to how we run our business today. A 10-year-old nickname became a Dutch BV in 2014 & Twotone has become THE one-stop-shop for cycling-savvy sales, marketing, and PR across Europe in the USA.

Over the course of the past nearly 9 years of helping brands find their way & have their say, we’re grateful for the successes, lessons, and trust! Schedule a meeting to learn more!

Gerelateerde thema's

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste Twotone Amsterdam nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL