silca-logo-banner.jpg
 • jpg

SILCA lanceert nieuwe titanium producten evenals kettingolie voor e-bikes en wintersokken

Vandaag lanceren ze titanium schoenplaatjes en bouten, Synerg-E, een specifiek kettingolie voor e-bikes, en sokken om je warm te houden tijdens lange winterritten

SILCA is weer lekker bezig en brengt vandaag maar liefst vier nieuwe producten uit. Als eerste breiden ze hun lijn van 3D geprinte producten uit met lichtgewicht en sterke Titanium Schoenplaatjes. Deze lijn wordt verder uitgebreid met nieuwe Titanium Bolts die in een breed scala aan kleuren beschikbaar zijn om perfect te matchen (of te clashen) met je SILCA Titanium bidonhouders.

Ook wordt hun assortiment milieuvriendelijke smeermiddelen uitgebreid met Synerg-E e-bike smeermiddel. Deze bouwt voort op de bekroonde Synergetic formule van SILCA en is het ultieme slijtageverminderende smeermiddel voor e-bikes. Synerg-E gebruikt SILCA's Tungsten Tribofilm Technologie en mengt dit in een smeermiddel met een hogere viscositeit, geoptimaliseerd voor de grotere krachten die een e-bike ketting te voorduren krijgt.

En om je voeten warm te houden tijdens die lange koude winterritten, brengt SILCA vandaag gloednieuwe, supercomfortabele wintersokken uit.

Meer details over deze nieuwe producten vind je hieronder.

TITANIUM SCHOENPLAATJES

cleats-banner.jpg
 • jpg

Traditioneel zijn er twee materiaalopties voor schoenplaatjes. Staal met een laag koolstofgehalte of messing. Dit is vooral gedaan om ervoor te zorgen dat de schoenplaat sneller slijt dan de pedalen, maar het zorgt voor schoenplaatjes die vaak zeer snel slijten en in alle gevallen behoorlijk zwaar zijn. 

Daarom gebruikt SILCA titanium. Het is slechts een fractie minder hard dan het staal dat in de pedalen gebruikt wordt, maar 2,25 keer sterker en drie keer harder dan messing of zacht staal. Het beste van alles is dat de extreme hardheid en slijtvastheid van 6Al/4V titanium er voor zorgt dat de schoenplaatjes 300-400% slijtvaster zijn in vergelijking met traditionele materialen.

Cleat-Iso-Section-sq.jpg
 • jpg
Top-Section-sq.jpg
 • jpg
TimeCleat-Section-sq.jpg
 • jpg

SILCA heeft het daar echter niet bij gelaten. Door 3D-printtechnologie te combineren met dit materiaal dat drie keer lichter is dan staal, zijn ze in staat een schoenplaatje te maken met een interne rasterstructuur (gyroïde genoemd) die stijfheid en sterkte behoudt en tegelijk het gewicht vermindert, zodat een schoenplaatjesset ontstaat die slechts de helft weegt van normale oplossingen.

Deze besparing van 25-30 gram per set is na verloop van tijd aanzienlijk, vooral bij CX-evenementen waar hardlopen cruciaal is.

Kenmerken

 • 3D geprint uit 6Al/4V gehard titanium
 • 6/4 montageschroeven met T25 schroefkop met een koppelbegrenzing van 6 Nm
 • Gemaakt in de USA

Favicon for news.twotoneams.nl Persmap: SILCA Titanium Schoenplaatjes | Twotone Amsterdam Newsroom news.twotoneams.nl

TITANIUM SCHROEVEN

Ti-Bolts-Anodized-all-color-tops-UC.jpg
 • jpg

Het unieke ontwerp van deze bidonhouderschroeven bespaart gewicht en zorgt voor een betere montage, terwijl de bidon extra ruimte heeft. De unieke lage kop is 12 mm doorsnee om de belasting beter te verdelen over bijna 3x zo veel oppervlakte vergeleken met een dopschroef en meer dan 2x de oppervlakte van een knoopkop waardoor zowel meerstevigheid als verminderde stress bij het montagepunt.

Elke schroef wordt in één bewerking volledig uit 6Al/4V Titanium op een Zwitserse draaibank vervaardigd. De schroefdraad is rolvormig voor optimale stevigheid en uitlijning van het materiaal in de afgewerkte schroef.

Specifications

 • Specificaties
 • M5 x 0.8 x 12 mm schroef
 • 12 mm doorsnede laag profiel ontwerp
 • 1,5 gram per schroef
 • T25 torx kop 6 Nm maximale schroefkracht

Favicon for news.twotoneams.nl Persmap: SILCA Ti Schroeven | Twotone Amsterdam Newsroom news.twotoneams.nl

SYNERG-E E-BIKE KETTINGSMEERMIDDEL

synerg-e-banner.jpg
 • jpg

Synerg-E is het ultieme slijtageverminderende smeermiddel voor e-bikes en is gebaseerd op SILCA's eigen prijswinnende Synergetic smeermiddel. Dit is het eerste en enige vloeibare smeermiddel met een 0,0% slijtageblok in Zero Friction Cycling lab tests. Synerg-E neemt SILCA’s Tungsten Tribofilm Technologie en mengt het in een hogere viscositeit smeermiddel geoptimaliseerd voor de grotere krachten die een e-bike ketting te verduren krijgt.

E-bike kettingen ervaren meer dan twee keer de interne druk vergeleken met traditionele fietskettingen. Deze zijn in staat om dure aandrijfcomponenten zoals kettingen, kettingbladen en cassettes meer dan twee keer zo snel laten slijten als bij traditionele fietsen. Door de hogere viscositeit en Calcium Sulfonaat toe te voegen levert Synerg-E ongeveer 1 watt pure efficiëntie op ten opzichte van Synergetic. De oliefilmsterkte wordt bijna verdubbeld om de laagste slijtage van ketting en kettingonderdelen te garanderen van alle smeermiddelen die momenteel verkrijgbaar zijn.

Zoals met alle SILCA smeermiddelen gebruikt Synerg-E alleen de beste, milieuvriendelijke zuivere synthetische basisoliën met toevoegingen die als veilig zijn goedgekeurd door de EPA en het Bureau of Land Management. Synerg-E bevat GEEN PFAS of andere gefluoreerde chemicaliën.

Lees hier meer over SILCA's streven om PFAS-vrij te zijn (in het Engels).

Favicon for news.twotoneams.nl Persmap: SILCA Synerg-E - e-bike smeermiddel | Twotone Amsterdam Newsroom news.twotoneams.nl

SILCA WINTER SOKKEN

Screenshot 2021-11-16 at 15.58.38.png
 • png

En om je voeten warm te houden tijdens lange koude winterritten brengt SILCA vandaag geheel nieuwe, super comfortabele sokken uit speciaal voor koud weer. Deze zijn gemaakt met dezelfde moderne, Italiaanse weefmachines als de Aero Socks voor het hoogste comfort. Door het gebruik van premium wol garen voor het grootste gedeelte van de sok en extra dikte in de teen zullen deze sokken genoeg warmte bieden om je comfortabeler te houden tijdens de koudste winterritten.

 • Hoogwaardig wol voor warmte en comfort
 • Drie maten: 37 - 41, 42 - 46 en 47 - 48
 • Kleuren seizoensafhankelijk
 • Gemaakt in Italië

Introducing SILCA's Newest Solution to Cold Feet
Favicon for news.twotoneams.nl Persmap: SILCA Winter Sokken | Twotone Amsterdam Newsroom news.twotoneams.nl

Alle producten van SILCA zijn nu verkrijgbaar op hun website hier.

Over SILCA

SILCA is opgericht in 1917 door Felice Sacchi in een plaatsje net buiten Milaan in Italië. SILCA pionierde met luchtdrukmeters op de fietspomp, ze waren de eerste die hoge druk framepompen maakten en na de tweede wereldoorlog gebruikten ze als een van de eerste de nieuwe lichtgewicht materialen die hieruit voort gekomen waren. Later waren ze de eerste die CO2 gebruikte om snel je banden op te pompen als je langs de weg staat. 

Tegenwoordig bevindt SILCA zich in Indianapolis, Indiana, waar het bedrijf iconische producten blijft ontwikkelen. Deze zijn keer op keer  grensverleggend door gebruik te maken van de modernste technieken, productiemethoden en materialen.

Favicon for instagram.com SILCA - Instagram instagram.com
Favicon for facebook.com SILCA - Facebook facebook.com
Favicon for silca.cc SILCA - Website silca.cc
Favicon for youtube.com SILCA - Youtube youtube.com

Over Twotone Amsterdam

The roots of Twotone go back in 2007, when Twotone’s founder – Jon Woodroof – cofounded a fixed-gear focused bike shop in Atlanta, GA named No Brakes. His clothes nearly always matched his track bike & he earned the nickname Twotone. Jon cut his teeth on promoting his own shop, the brands they sold, and even suppliers, athletes, and other organisations they partnered with all before Instagram!

Those entrepreneurial roots grew into the hold your line, you'll be fine full-send approach to how we run our business today. A 10-year-old nickname became a Dutch BV in 2014 & Twotone has become THE one-stop-shop for cycling-savvy sales, marketing, and PR across Europe in the USA.

Over the course of the past nearly 9 years of helping brands find their way & have their say, we’re grateful for the successes, lessons, and trust! Schedule a meeting to learn more!

Gerelateerde thema's

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste Twotone Amsterdam nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL